Mijn probleem: Pigment

Pigmentvlekken;

Een gezonde mooie huid is egaal van kleur. Pigmentverstoringen zijn daarin een storende factor. We onderscheiden grofweg twee pigmentproblemen die heel goed te behandelen zijn. Soms echter zijn de vlekjes minder onschuldig en is het belangrijk om verder onderzoek te raadplegen. Wij attenderen u erop indien we een onrustig plekje vinden, dit door de dermatoloog te laten beoordelen.

Zonnefactor;

Het belangrijkst wat u in alle geveallen moet doen is dagelijks een goede factor te gebruiken. Laat u goed informeren. Voorkomen is beter dan genezen. Hoewel de pigmentvlekken volledig kunnen verdwijnen door de behandelingen blijven de pigment cellen vaak actief. Dit betekent dat met elke zonnestraal het pigment geactiveerd wordt. Zorg ook van binnen voor een goede bescherming door voeding die rijk is aan anti oxidanten of extra voedingssuppletie.

De meest voorkomende pigmentvlekken;

Ouderdomsvlekken (Lentigo)

Onstaan door leeftijd en zonneschade opgeteld vanaf uw jeugdjaren. Eenmaal zichtbaar zijn het rood/bruine verkleuringen. Soms glad en soms verheven. Ze komen voor op de veel aan de zon blootegstelde gebieden van gezicht, hals, nek en handen. Ook een slecht functionerende lever kan deze vlekken veroorzaken. De vlekken kunnen vaak eenvoudig worden behandeld met licht, indien ze niet te diep in de huid zitten. Dit kunnen we eenvoudig meten. Gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig. Door de warmte en het licht wordt het kapsel om het pigment afgebroken en ‘groeit’ het pigment uit de huid, zonder dat de opperhuid beschadigd wordt.

In sommige gevallen zit het pigment dieper en zetten we een andere methode in waarbij er een klein korstje op het plekje komt dat behandeld is. Dit geneest binnen c.a. 10 dagen.

Melasma

Melasma vlekken ontstaan al op jonge leeftijd onder invloed van hormonale schommelingen als anti-conceptie of zwangerschap. Ook nadat de hormonen weer in balans zijn blijft het probleem of aanleg nog jarenlang sluimeren. Het is vandaag de dag goed onder controle te krijgen. Ze zijn te herkennen aan de scherp begrensde donkere verkleurigen op de bovenlip, voorhoofd en wangen en rond de ogen. Bij aziatische types komt het veelvuldig voor op de wangen. Laser of IPL zijn hiervoor niet geschikt. De cosmetisch arts zal kijken welke methode het meest geschikt is

Om weer een totale egale huid te verkrijgen is daarbij het ZO SKIN medical protocol inzetbaar. Uw huid oogt weer jaren jonger.

Wilt u meer lezen over onze behandelmethodes kies dan links in het menu, of neem conctact op voor meer informatie. Wij willen u graag zien, zodat u een behandeling kiest die voor u het meest geschikt is.

Behandelmogelijkheden

    • IPL / Laser
    • Erbium Yag Laser
    • Zo Skin Health
    • Detoxen (ontgiften van de lever)
    • Sckin Nutrition