Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

7 maart 2016

Rosacea, een complexe aandoening

Door Annelies.

Rosacea is een chronische aandoening in het gezicht die zich kenmerkt in opvlammende roodheid en ontstekingen en gesprongen adertjes (couperose) en een soms pijnlijk aanvoelende droge huid. De neus, wangen en de kin en voorhoofd zijn hier het meest aangedaan. In een later stadium kunnen er op de neus verwijde blauwige vaatjes ontstaan en de huid van de neus wordt dikker en bolvormig. (lijkend op een drankneus). de poriën worden grover. Ook kunnen er oogirritaties ontstaan.

Rosacea komt bij steeds meer vrouwen voor tussen de leeftijd van 30 tot 60 jaar, waarvoor nog geen specifieke remedie bekend is. Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de herkomst, maar erfelijkheid kan een rol spelen. Het feit dat rosacea de laatste jaren enorm toeneemt kan voor een deel worden gewijd aan de milieu invloeden en de huidige leefstijl. (stress, chemicaliën, voeding) Ongeveer 20% van de Nederlanders heeft hier last van.

De stadia van de aandoening kunnen in onderstaande volgorde optreden.

Stadium 1           blozende, plots opkomende of aanhoudende roodheid

Stadium 2           bultjes en puistjes en verheven rode vlekken

Stadium 3           roodheid van de neus

Stadium 4           oog irritatie (alsof er een zandkorreltje inzit)

Ondanks het feit dat de aandoening onschuldig is, kan het voor de persoon een behoorlijke impact hebben op haar zelfvertrouwen.

AANPAK VAN BINNEN EN VAN BUITEN MET EEN SPECIAAL ONTWIKKELD PROTOCOL GEEFT DE GROOTSTE RESULTATEN.

De behandeling van rosacea is complex en vraagt daarom ook om een multi disciplinaire aanpak. Door samenwerking met de arts, huidspecialist en de persoon zelf worden de grootste resultaten bereikt.

De dermatoloog kan metrodinazol créme of gel voorschrijven, die de ontstekingen remt. Soms wordt er een anti-biotica kuur ingezet. Metrodinazol kan incidenteel worden ingezet wanneer er ontstekingen opkomen. Beide zijn tijdelijke middelen die de gevolgen onderdrukken.

In de eerste plaats is het belangrijk om de triggers zoveel mogelijk te vermijden zoals zon, sterk gekruid voedsel, blootstelling aan chemicaliën en stress.

Op de tweede plaats is de huid sterker en weerbaarder maken en de huidbarriëre te normaliseren. De huid is uit zichzelf nauwelijks in staat om vocht vast te houden, wat resulteert in een droge soms schilferende huid. Wij adviseren speciale milde fruitzuurpeelings van Éminence Organics.

De juiste huidverzorging thuis is hier erg belangrijk, evenals een goede zonbescherming. Laat je hierover adviseren en ga niet zomaar producten uittesten.

De roodheid en gesprongen adertjes (couperose) kunnen met IPL of laser worden behandeld.

De aanpak moet wat mij betreft dieper, en starten vanaf de oorzaak en naar de basis van de gezondheid, namelijk naar de darmen.

Bij een intake gesprek blijkt de darmwerking vaak niet optimaal, en als de darmen niet optimaal werken is ook het immuunsysteem ondermijnd. Dagelijks ontlasting waarbij je nauwelijks toiletpapier nodig hebt wijst op een goede darmwerking. Is dit anders, dan is de aanpak van de darmen altijd de eerste stap. De darmen staan in contact met alle organen en ook de huid. Het lichaam enkele malen per jaar ontgiften zal altijd goed doen.

Ook voeding speelt een grote rol. Door optimale en gezonde, verse voeding zal de huid sterker en weerbaarder worden. De huid is immers een uitscheidingsorgaan, en moet bij een teveel aan verkeerde stoffen die in de bloedbaan rondzwerven deze ook ontgiften. Het krijgt dus aanvallen van binnen en van buiten!

Door een uitgekiend voedingsadvies waarbij vooral de suikers, gluten en zuivel gemeden worden zal ook veel resultaat behaald worden. Deze stoffen werken namelijk ontstekingsbevorderend.

De gezonde voedingsstoffen komen echter maar mondjesmaat bij de huid. Het is hier in mijn ogen dan ook belangrijk om extra voeding te nemen door natuurlijke voedingssupplementen. Hiermee wordt het lichaam en daarbij ook de huid extra ondersteund.

De aangewezen supplementen hiervoor zijn dan ook;

Probiotica (voor het herstellen van je darmflora)

Omega 3 (ontstekingsremmend en bevordert de werking van het immuunsysteem.)

Zink (versterkt je immuunsysteem, en draagt bij aan het genezingsproces)

Vitamine D3 (verhoogt de algehele weerstand en normaliseert de huidcel en barrière)

Glutamine ( om de darmwand te dichten, zodat er geen vreemde stoffen in de bloedbaan circuleren).

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend intake gesprek.

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.