Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

7 maart 2016

Rosacea, een complexe aandoening

Door Annelies.

Rosacea is een chronische aandoening in het gezicht die zich kenmerkt in opvlammende roodheid en ontstekingen en gesprongen adertjes (couperose) en een soms pijnlijk aanvoelende droge huid. De neus, wangen en de kin en voorhoofd zijn hier het meest aangedaan. In een later stadium kunnen er op de neus verwijde blauwige vaatjes ontstaan en de huid van de neus wordt dikker en bolvormig. (lijkend op een drankneus). de poriën worden grover. Ook kunnen er oogirritaties ontstaan.

Rosacea komt bij steeds meer vrouwen voor tussen de leeftijd van 30 tot 60 jaar, waarvoor nog geen specifieke remedie bekend is. Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de herkomst, maar erfelijkheid kan een rol spelen. Het feit dat rosacea de laatste jaren enorm toeneemt kan voor een deel worden gewijd aan de milieu invloeden en de huidige leefstijl. (stress, chemicaliën, voeding) Ongeveer 20% van de Nederlanders heeft hier last van.

De stadia van de aandoening kunnen in onderstaande volgorde optreden.

Stadium 1           blozende, plots opkomende of aanhoudende roodheid

Stadium 2           bultjes en puistjes en verheven rode vlekken

Stadium 3           roodheid van de neus

Stadium 4           oog irritatie (alsof er een zandkorreltje inzit)

Ondanks het feit dat de aandoening onschuldig is, kan het voor de persoon een behoorlijke impact hebben op haar zelfvertrouwen.

AANPAK VAN BINNEN EN VAN BUITEN MET EEN SPECIAAL ONTWIKKELD PROTOCOL GEEFT DE GROOTSTE RESULTATEN.

De behandeling van rosacea is complex en vraagt daarom ook om een multi disciplinaire aanpak. Door samenwerking met de arts, huidspecialist en de persoon zelf worden de grootste resultaten bereikt.

De dermatoloog kan metrodinazol créme of gel voorschrijven, die de ontstekingen remt. Soms wordt er een anti-biotica kuur ingezet. Metrodinazol kan incidenteel worden ingezet wanneer er ontstekingen opkomen. Beide zijn tijdelijke middelen die de gevolgen onderdrukken.

In de eerste plaats is het belangrijk om de triggers zoveel mogelijk te vermijden zoals zon, sterk gekruid voedsel, blootstelling aan chemicaliën en stress.

Op de tweede plaats is de huid sterker en weerbaarder maken en de huidbarriëre te normaliseren. De huid is uit zichzelf nauwelijks in staat om vocht vast te houden, wat resulteert in een droge soms schilferende huid. Wij adviseren speciale milde fruitzuurpeelings van Éminence Organics.

De juiste huidverzorging thuis is hier erg belangrijk, evenals een goede zonbescherming. Laat je hierover adviseren en ga niet zomaar producten uittesten.

De roodheid en gesprongen adertjes (couperose) kunnen met IPL of laser worden behandeld.

De aanpak moet wat mij betreft dieper, en starten vanaf de oorzaak en naar de basis van de gezondheid, namelijk naar de darmen.

Bij een intake gesprek blijkt de darmwerking vaak niet optimaal, en als de darmen niet optimaal werken is ook het immuunsysteem ondermijnd. Dagelijks ontlasting waarbij je nauwelijks toiletpapier nodig hebt wijst op een goede darmwerking. Is dit anders, dan is de aanpak van de darmen altijd de eerste stap. De darmen staan in contact met alle organen en ook de huid. Het lichaam enkele malen per jaar ontgiften zal altijd goed doen.

Ook voeding speelt een grote rol. Door optimale en gezonde, verse voeding zal de huid sterker en weerbaarder worden. De huid is immers een uitscheidingsorgaan, en moet bij een teveel aan verkeerde stoffen die in de bloedbaan rondzwerven deze ook ontgiften. Het krijgt dus aanvallen van binnen en van buiten!

Door een uitgekiend voedingsadvies waarbij vooral de suikers, gluten en zuivel gemeden worden zal ook veel resultaat behaald worden. Deze stoffen werken namelijk ontstekingsbevorderend.

De gezonde voedingsstoffen komen echter maar mondjesmaat bij de huid. Het is hier in mijn ogen dan ook belangrijk om extra voeding te nemen door natuurlijke voedingssupplementen. Hiermee wordt het lichaam en daarbij ook de huid extra ondersteund.

De aangewezen supplementen hiervoor zijn dan ook;

Probiotica (voor het herstellen van je darmflora)

Omega 3 (ontstekingsremmend en bevordert de werking van het immuunsysteem.)

Zink (versterkt je immuunsysteem, en draagt bij aan het genezingsproces)

Vitamine D3 (verhoogt de algehele weerstand en normaliseert de huidcel en barrière)

Glutamine ( om de darmwand te dichten, zodat er geen vreemde stoffen in de bloedbaan circuleren).

Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvend intake gesprek.

 • Met veel genoegen heb ik allerlei behandelingen ondergaan, beleefd én nadien besproken
  met de dames van jouw team. En over dat team wil ik graag even iets zeggen!!
  Wat een prachtige vrouwen die met veel know-how jouw zaak vertegenwoordigen en met
  veel liefde over de materie praten waar ze voor zijn opgeleid máár ook vanuit hun hart
  de producten waar ze achter staan aan de vrouw kunnen brengen. De meeste tijd heb ik
  doorgebracht met Susanne en Charlotte maar ook de andere dames zitten in mijn hart. Het
  is nu eenmaal zo, dat er tegenwoordig geen complimentjes meer worden uitgedeeld terwijl ze
  zó verdiend zijn dus ik ga nu het voorbeeld geven.

  Marijke

 • Hallo Annelies en team,
  Gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs van de  Beauty Award.
  Het is altijd een feest, als je bij Annelies bent geweest! Ga zo door.

 • Iedere dag ben ik nog blij met MIJN wenkbrauwen…
  de wenkbrauwen die ik kreeg dankzij Annelies!

 • “Ik wil je bedanken voor de zeer fijne behandelingen die ik heb mogen ervaren in de afgelopen jaren.
  Ik moet op zoek naar een nieuwe “Annelies” en dat zal niet meevallen.
  QMS is niet verkrijgbaar in Canada.. Ik zit alleen nu met waar ik op moet letten om te weten wat een goede spa/salon is. Mijn huid is me zeer dierbaar en ik wil graag daar het beste voor”.

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Was weer een heerlijke behandeling vrijdag, geniet daar elke keer opnieuw zo van en voel de massage nog dagen doorwerken. Ik ben superblij met jouw behandeling Sanne, het advies van Anouk over Colorescience make-up, Timeblock en  Éminence producten! Alle producten doen wat ze beloven, en dat is fijn om te zien en ervaren.

   

  Sylvie

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!

  Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.

  Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Ben heel enthousiast over Éminence Organics en vind het team van Medi Spa Annelies heel goed en heel erg prettig.

 • Echte vakvrouwen die willen gaan voor huidverbetering. Ik heb geen acné meer en mijn huid ziet er kei goed uit!

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik mijn mening met jullie delen. Ik voel me altijd zeer welkom. Meestal heb ik een behandeling bij Renske of Charlotte twee vriendelijke, attente maar vooral zeer professionele teamleden. Omdat ik al zo lang bij jullie kom voelt het heel vertrouwd en ontspannen. Dit is fijn als je een behandeling ondergaat. Naast de behandelingen is het altijd prettig om binnen te lopen of te bellen als ik iets nodig heb. Jullie persoonlijke benadering maakt dat ik graag terugkom. Alle medewerkers kennen mijn naam en helpen vakkundig. Natuurlijk mag ik ook Jozijna niet vergeten. Vriendelijk, vakkundig, professioneel en persoonlijk betrokken.

 • Ik kom hier al vele jaren, met plezier en met een fijn gevoel onderga ik al de behandelingen.
  Iedereen is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
  Wat jullie ook allemaal bieden is zeer uitgebreid en vernieuwend.

 • Er zit nog steeds vooruitgang in de verbetering van mijn gezicht.
  Dankzij jullie goede behandelingen en producten. Toppie!

 • Hierbij wil ik even vertellen dat ik blij ben met mijn wenkbrauwen.
  Bedankt voor de service die je gaf tot dat de wenkbrauwen helemaal goed waren.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.