Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

26 juli 2016

ONZE DARMEN BEPALEN ONZE GEZONDHEID ÉN ONS GEWICHT

Door Annelies

Onze darmen bevatten maar liefst 100 biljoen micro organismen. De goede darmbacteriën moeten de ‘slechte’  bacteriën overheersen,  om nog niet te spreken over de schimmels, virussen en parasieten. Zoals er in een weeldige bloementuin ook altijd de bloemen het onkruid moeten overheersen voor een gezond milieu, zo is dat in onze darmen niet anders.

Om zes redenen zijn zij echter heel belangrijk

 • Om af te vallen
 • Om permanent op gewicht te blijven
 • Om stille ontstekingen te verminderen (oorzaak chronische ziekten)
 • Verbeteren van de weerstand
 • Verminderen van spijsverteringsproblemen en stimuleren regelmatige stoelgang
 • Verminderen van depressie en onrust

Om bovenstaande redenen betrek ik bij huidproblemen, afvallen of vage gezondheidsklachten altijd de darmen. Heel vaak, zo niet altijd ligt daar de oorzaak van het probleem en dus ook de enige echte en definitieve oplossing.

BIJ OVERGEWICHT IS HET DARM EVENWICHT VERSTOORD.

Met de juiste bacteriën, en dus een gezond darmevenwicht val je af !

Doordat je minder calorieën opneemt uit voedsel, je minder vet opslaat en minder hongeraanvallen hebt. Naarmate je darmen en daarmee je lichaam meer in balans komt, merk je dat je de keuze en moment van eten niet meer met je hoofd, maar met je buik neemt.

Je bent dus letterlijk wat je eet, of wat je darmmicroben doen met wat je eet.

In deze blog leg ik de nadruk op het afvallen en het verkrijgen van een plattere buik en daarnaast een goede gezondheid.

Ben jij een slank of een zwaar ‘darmtype’?

Mensen die slank zijn hebben over het algemeen maar ‘slank bacteriën’ dan mensen die zwaarder zijn. Ze kunnen dus meer eten zonder aan te komen dan de zwaardere mensen, en dat heeft niet alleen met de stofwisseling te maken.

Een goed of verstoord darmevenwicht bepaalt dit. Een goede darmbacterie bestaat uit meer ‘slank’ bacteriën en minder ‘vet’ bacteriën. Slank bacteriën gedijen op vezels en slechte op suiker, ongezonde vetten en bewerkte koolhydraten.

Op jonge leeftijd is het darm evenwicht al vastgesteld en wordt beïnvloed door de manier waarop je bent geboren, je voeding en het gebruik va antibiotica in je eerste levensjaren.

Een verstoord darmevenwicht doet je taille verbreden en je wordt bevattelijker voor depressies en angsten. Mensen met overgewicht hebben vrijwel zeker een verstoord darmevenwicht. Gelukkig kun je dit herstellen door het juiste voedsel en de juiste supplementen.

LEKKENDE DARM

Verkeerde voedingsstoffen of een ongezond voedingspatroon verstoren het darmevenwicht. De slechte bacteriën die overheersen gaan gifstoffen afscheiden. Door de gifstoffen raakt de beschermlaag van de darmen aangetast, met als gevolg een lekkende darm. Het filter kan ongewenste deeltjes die eigenlijk afgevoerd moeten worden met de ontlasting niet langer binnenhouden en de gifstoffen, ziekteverwekkers en onverteerde voedingsmiddelen dringen door de darmwand heen. Het immuunsysteem komt in actie en zal het zo goed mogelijk oplossen door het voorlopig onschadelijk te maken door een ontstekingsreactie. Deze ontsteking wakkert een aantal afweermechanismen aan die uiteindelijk leiden tot vetopslag en gewichtstoename.

 

STILLE ONTSTEKINGEN

Zijn chronische ontstekingen die je niet kunt zien of voelen. Ze ontstaan doordat de slechte darmbacteriën in de darmen hun eigen gifstoffen aanmaken, als reactie op ongezonde voeding bijvoorbeeld.  Ze beschadigen het darmslijmvlies en komen in de bloedbaan. Op een ongezonde maaltijd komt een onstekingsreactie waar het immuunsysteem op reageert.

Het immuunsysteem maakt overuren om ze onschadelijk te maken en “parkeert’ ze als een laaggradige, ofwel stille ontsteking waardoor ze niet voor acuut gevaar kunnen zorgen maar sluimerend kunnen ontaarden in aandoeningen of ziektes én overgewicht.

Een hersteld darmevenwicht tempert een stille ontsteking en voorkomt dat je aan obesitas gaat leiden.

CANDIDA

De candida schimmel komt ook hier vaak om de hoek kijken, en kan welig groeien als onkruid bij een darmwerking die verstoord is.  Het verstoort het darmevenwicht en leidt tot afscheiding van giftige afvalproducten. Behalve veel vage klachten doet candida je behoefte aan suiker enorm toenemen, omdat die daarop groeit. Door een goed darmevenwicht nemen de honger aanvallen af.

HOE BEREIK IK EEN GEZOND DARMEVENWICHT EN GEWICHTSVERLIES.

Door in de eerste plaats je spijsvertering op orde te hebben. Dit bereik je met de HOPE formule.

HOPE

Hoog vezelgehalte      Omega 3       Probiotica       Enzymen

HOOG VEZELGEHALTE

Vezels blijken de darmen te beschermen tegen ontstekingen en vergroten de hoeveelheid ‘slanke darm bacteriën’. Dus neem je minder calorieën op. Vezels helpen je om de opname van calorieën te verminderen van voedsel wat je al hebt gegeten! Er worden dus meer calorieën uitgescheiden in de ontlasting. Van elke gram vezels die je eet, scheidt je ongeveer 7 calorieën uit. Met een vezelrijke voeding van 35 gram per dag scheidt je maar liefst 245 calorieën uit! Alleen krijgen we deze vezels massaal te weinig binnen in ons huidige voedingspatroon.

Stel jezelf vezels voor als een bewakingsdienst, die calorieën naar de uitgang van hete lichaam begeleidt voordat ze opgenomen worden.

 • Vezels vertragen de omzetting van koolhydraten naar suiker, stabiliseren de bloedsuikerspiegel
 • Vezels fungeren als een pre biotica, ze voeden de goede darmbacteriën
 • Vezels verminderen de opname van suikers uit andere voedingsmiddelen
 • Vezels geven je een verzadigd gevoel, onderdrukken je eetlust
 • Vezels scheiden extra calorieën uit met de ontlasting
 • Vezels helpen je afvallen
 • Vezels geven de ontlasting meer volume en bevorderen zo een regelmatige, gezonde stoelgang
 • Vezels wakkeren een hormoon aan dat aangeeft dat je geen trek meer hebt
 • Vezels poetsen het afval uit de dikke darm weg.

OMEGA 3

Deze belangrijke vetzuren komen vaak te weinig voor in onze voeding, terwijl ze een zeer gunstige invloed hebben op allerlei aandoeningen, en preventief werken tegen stille ontstekingen, hart en vaat aandoeningen, gewrichten, hersenen en de spijsvertering. Ze genezen mede de lekkende darm en zijn daardoor indirect betrokken bij het gewicht. Gebruik minimaal 2000 mg totale omega 3 per dag.

PROBIOTICA

Herstellen het darm evenwicht en daarmee tal van problemen. Het verbetert je stemming en  je immuunsysteem, zodat het op gepaste wijze reageert op indringers.  Het beschermt het darmslijmvlies en verdringt de slechte bacteriën.  Als je al van kind af aan een verstoord evenwicht hebt, is het goed om continue probiotica te nemen om een gunstig evenwicht te handhaven. Ze fungeren als een darm bewakingssysteem voor de gezondheid van je lichaam. Let ook hier op het aantal stammen en levende bacteriën. Voor een optimale werking moet het minstens 30 miljard levende bacteriën en minimaal 10 wetenschappelijk bewezen stammen bevatten voor een optimale werking.

 

ENZYMEN

Enzymen spelen een belangrijke rol bij alle functies in het menselijk lichaam. Het breekt voedingsstoffen af tot bruikbare energie. Ook deze worden vaak onvoldoende uit voeding gehaald. Ook neemt de aanmaak af bij het ouder worden. Met een supplement voor de maaltijd kun je dit proces bevorderen en voorkom je een opgeblazen gevoel, winderigheid en opzwelling. Bovendien zorgt het dat je darmen gezond blijven en het voedsel goed afgebroken en daardoor bruikbaar wordt.

 

VERWIJDER GIFSTOFFEN UIT JE LICHAAM;

 • Ontgift en reinig
 • Ga naar de sauna
 • Gebruik regelmatig reinigingsprogramma’s en supplementen op plantaardige basis
 • Overweeg een darmspoeling

 

ETEN VOOR EEN SLANKE DARM;

 • Eet meer gezonde vetten ( het vermindert stille ontstekingen)
 • Vermijd granen zoveel mogelijk
 • Drink veel water, het is belangrijk voor elke cel in je lichaam.
 • Eet elke dag ‘levende’ voedingsmiddelen (voeding waar bacteriën in zitten)
 • Eet bij elke maaltijd of tussendoortje eiwitten tegen hongeraanvallen
 • Neem vezels eventueel voor het eten en je zult merken dat je minder trek hebt

Wordt je bewust van de werking van je lichaam en je zult beloond worden.

Bron; Brenda Watson, Eet je buik plat.

 • Met veel genoegen heb ik allerlei behandelingen ondergaan, beleefd én nadien besproken
  met de dames van jouw team. En over dat team wil ik graag even iets zeggen!!
  Wat een prachtige vrouwen die met veel know-how jouw zaak vertegenwoordigen en met
  veel liefde over de materie praten waar ze voor zijn opgeleid máár ook vanuit hun hart
  de producten waar ze achter staan aan de vrouw kunnen brengen. De meeste tijd heb ik
  doorgebracht met Susanne en Charlotte maar ook de andere dames zitten in mijn hart. Het
  is nu eenmaal zo, dat er tegenwoordig geen complimentjes meer worden uitgedeeld terwijl ze
  zó verdiend zijn dus ik ga nu het voorbeeld geven.

  Marijke

 • Hallo Annelies en team,
  Gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs van de  Beauty Award.
  Het is altijd een feest, als je bij Annelies bent geweest! Ga zo door.

 • Iedere dag ben ik nog blij met MIJN wenkbrauwen…
  de wenkbrauwen die ik kreeg dankzij Annelies!

 • “Ik wil je bedanken voor de zeer fijne behandelingen die ik heb mogen ervaren in de afgelopen jaren.
  Ik moet op zoek naar een nieuwe “Annelies” en dat zal niet meevallen.
  QMS is niet verkrijgbaar in Canada.. Ik zit alleen nu met waar ik op moet letten om te weten wat een goede spa/salon is. Mijn huid is me zeer dierbaar en ik wil graag daar het beste voor”.

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Was weer een heerlijke behandeling vrijdag, geniet daar elke keer opnieuw zo van en voel de massage nog dagen doorwerken. Ik ben superblij met jouw behandeling Sanne, het advies van Anouk over Colorescience make-up, Timeblock en  Éminence producten! Alle producten doen wat ze beloven, en dat is fijn om te zien en ervaren.

   

  Sylvie

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!

  Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.

  Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Ben heel enthousiast over Éminence Organics en vind het team van Medi Spa Annelies heel goed en heel erg prettig.

 • Echte vakvrouwen die willen gaan voor huidverbetering. Ik heb geen acné meer en mijn huid ziet er kei goed uit!

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik mijn mening met jullie delen. Ik voel me altijd zeer welkom. Meestal heb ik een behandeling bij Renske of Charlotte twee vriendelijke, attente maar vooral zeer professionele teamleden. Omdat ik al zo lang bij jullie kom voelt het heel vertrouwd en ontspannen. Dit is fijn als je een behandeling ondergaat. Naast de behandelingen is het altijd prettig om binnen te lopen of te bellen als ik iets nodig heb. Jullie persoonlijke benadering maakt dat ik graag terugkom. Alle medewerkers kennen mijn naam en helpen vakkundig. Natuurlijk mag ik ook Jozijna niet vergeten. Vriendelijk, vakkundig, professioneel en persoonlijk betrokken.

 • Ik kom hier al vele jaren, met plezier en met een fijn gevoel onderga ik al de behandelingen.
  Iedereen is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
  Wat jullie ook allemaal bieden is zeer uitgebreid en vernieuwend.

 • Er zit nog steeds vooruitgang in de verbetering van mijn gezicht.
  Dankzij jullie goede behandelingen en producten. Toppie!

 • Hierbij wil ik even vertellen dat ik blij ben met mijn wenkbrauwen.
  Bedankt voor de service die je gaf tot dat de wenkbrauwen helemaal goed waren.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.