Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

24 mei 2016

Onrust over laserbehandelingen in de schoonheidssalon

door Annelies

Al een aantal maanden is er reuring in de schoonheidsbranche door het wetsvoorstel van Minister Schippers. Zij wil elke ‘risicovolle’ behandeling, waaronder laser en IPL weghalen uit de schoonheidssalon. Inmiddels staat het in de Dagbladen en wordt er veel onrust geschept onder de consumenten.

Graag wil ik dit nuanceren en verhelderen vanuit mijzelf en mijn praktijk.

De schoonheidsbranche is in de 25 jaar dat ik erin werk veel veranderd. Het heeft veel meer diepgang gekregen en er zijn diverse opleidingen bijgekomen. Van talloze specialisaties tot aan de medische U-Consultancy opleidingen door dermatologen. De branche organisatie timmert ook hard aan de weg om HBO opleidingen te ontwikkelen. Opleidingen voor laser worden nog altijd door de leveranciers gegeven. De kwaltiteit valt of staat met de professionaliteit van de firma en de laser. Klinisch bewezen apparaten, FDA gekeurd en veiligheid zijn daarbij belangrijke pijlers.

Hierdoor zijn de mogelijkheden veel groter geworden op het gebied van anti-aging, ontharing, huidverbetering en contouring. Tenslotte is de schoonheidsspecialiste toch een expert in de huid? En is preventie en begeleiding niet de beste methode?

Natuurlijk zit er altijd ‘kaf onder het koren’. Maar nu zou er bij veel schoonheidsspecialisten die wel doorgestudeerd en geïnvesteerd hebben, veel ontnomen worden. Hierbij wordt totaal niet gekeken naar de competenties.

TIJDEN VERANDEREN;

25 jaar geleden stonden de artsen niet te popelen om zich in ons vaarwater te begeven, inmiddels bieden ze zelfs cosmetische en niet verzekerde zorg in de ziekenhuizen aan. Hoort het daar thuis? De huidtherapeuten mochten zich niet in het cosmetische vak begeven, zij waren er voor de zieke en aangedane huid. Ook de huidtherapie heeft de koers gewijzigd.

Een schoonheidsspecialiste adviseert, begeleidt en behandelt een gezonde, verouderde, acné of probleemhuid, naar het behouden of verkrijgen van een mooie huid.

Een gespecialiseerd schoonheidsspecialiste, ik noem het liever huidspecialiste, gaat een stapje verder in behandeling en advies, en betrekt er zo nodig ook de binnenkant bij.

Beiden sturen indien nodig mensen door naar specialisten. Als geen ander kunnen zij in een vroeg stadium huidkanker ontdekken en daarmee veel leed voorkomen.

Een huidtherapeute behandelt de zieke of beschadigde of probleemhuid, maar gaat steeds meer de cosmetische kant op. BIG geregistreerd.

Een huisarts heeft een brede algemene medische kennis van het lichaam. BIG geregistreerd.

Een dermatoloog stelt diagnoses en behandelt een zieke of aangedane huid of schrijft medicatie voor. Soms sturen ze mensen naar ons door voor verdere behandeling. Een aantal van hen vinden onze markt ook interessant. BIG geregistreerd.

Een cosmetisch arts heeft een brede algemene medische kennis en is gespecialiseerd in diepere cosmetische behandelingen en is vaak verbonden aan een schoonheidsinstituut. BIG geregistreerd.

Het allerbelangrijkst in mijn ogen is de ervaring en kijk op de huid, met aandacht voor de mens. Weten wat je doet, wat kan en niet kan. In de afgelopen 25 jaar hebben we veel inzichten gekregen, door dicht op de huid te zitten. Inzichten die we gebruiken om onze gasten een veilige maar doeltreffende behandeling te geven. Vertrouwen is een groot goed, wat wij nooit o te nimmer willen beschamen.

MEDI SPA ANNELIES

Samenwerking met Huidtherapeuten en artsen juich ik alleen maar toe. We versterken elkaar enorm! Om deze reden hebben wij al langer een arts in dienst en werken we met een huidtherapeute samen. Om bovenstaande redenen hebben we onze naam enkele jaren geleden ook omgedoopt naar Medi Spa, omdat schoonheidssalon de lading niet meer dekt. We leren van elkaar en ondersteunen elkaar, en proberen elk risico uit te sluiten.

Tot slot nog enkele bedenkingen van mijzelf;

Kan bij een arts wel elk risico worden uitgesloten? Zie jij een arts al gaan ontharen? Is een anti aging laser behandeling niet slechts een onderdeel in het totaalplaatje van begeleiding in een lifestyle en verzorging?

Wees gerust, we houden je op de hoogte.

 

Met vriendelijke groet, Annelies

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.