Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

24 mei 2016

Onrust over laserbehandelingen in de schoonheidssalon

door Annelies

Al een aantal maanden is er reuring in de schoonheidsbranche door het wetsvoorstel van Minister Schippers. Zij wil elke ‘risicovolle’ behandeling, waaronder laser en IPL weghalen uit de schoonheidssalon. Inmiddels staat het in de Dagbladen en wordt er veel onrust geschept onder de consumenten.

Graag wil ik dit nuanceren en verhelderen vanuit mijzelf en mijn praktijk.

De schoonheidsbranche is in de 25 jaar dat ik erin werk veel veranderd. Het heeft veel meer diepgang gekregen en er zijn diverse opleidingen bijgekomen. Van talloze specialisaties tot aan de medische U-Consultancy opleidingen door dermatologen. De branche organisatie timmert ook hard aan de weg om HBO opleidingen te ontwikkelen. Opleidingen voor laser worden nog altijd door de leveranciers gegeven. De kwaltiteit valt of staat met de professionaliteit van de firma en de laser. Klinisch bewezen apparaten, FDA gekeurd en veiligheid zijn daarbij belangrijke pijlers.

Hierdoor zijn de mogelijkheden veel groter geworden op het gebied van anti-aging, ontharing, huidverbetering en contouring. Tenslotte is de schoonheidsspecialiste toch een expert in de huid? En is preventie en begeleiding niet de beste methode?

Natuurlijk zit er altijd ‘kaf onder het koren’. Maar nu zou er bij veel schoonheidsspecialisten die wel doorgestudeerd en geïnvesteerd hebben, veel ontnomen worden. Hierbij wordt totaal niet gekeken naar de competenties.

TIJDEN VERANDEREN;

25 jaar geleden stonden de artsen niet te popelen om zich in ons vaarwater te begeven, inmiddels bieden ze zelfs cosmetische en niet verzekerde zorg in de ziekenhuizen aan. Hoort het daar thuis? De huidtherapeuten mochten zich niet in het cosmetische vak begeven, zij waren er voor de zieke en aangedane huid. Ook de huidtherapie heeft de koers gewijzigd.

Een schoonheidsspecialiste adviseert, begeleidt en behandelt een gezonde, verouderde, acné of probleemhuid, naar het behouden of verkrijgen van een mooie huid.

Een gespecialiseerd schoonheidsspecialiste, ik noem het liever huidspecialiste, gaat een stapje verder in behandeling en advies, en betrekt er zo nodig ook de binnenkant bij.

Beiden sturen indien nodig mensen door naar specialisten. Als geen ander kunnen zij in een vroeg stadium huidkanker ontdekken en daarmee veel leed voorkomen.

Een huidtherapeute behandelt de zieke of beschadigde of probleemhuid, maar gaat steeds meer de cosmetische kant op. BIG geregistreerd.

Een huisarts heeft een brede algemene medische kennis van het lichaam. BIG geregistreerd.

Een dermatoloog stelt diagnoses en behandelt een zieke of aangedane huid of schrijft medicatie voor. Soms sturen ze mensen naar ons door voor verdere behandeling. Een aantal van hen vinden onze markt ook interessant. BIG geregistreerd.

Een cosmetisch arts heeft een brede algemene medische kennis en is gespecialiseerd in diepere cosmetische behandelingen en is vaak verbonden aan een schoonheidsinstituut. BIG geregistreerd.

Het allerbelangrijkst in mijn ogen is de ervaring en kijk op de huid, met aandacht voor de mens. Weten wat je doet, wat kan en niet kan. In de afgelopen 25 jaar hebben we veel inzichten gekregen, door dicht op de huid te zitten. Inzichten die we gebruiken om onze gasten een veilige maar doeltreffende behandeling te geven. Vertrouwen is een groot goed, wat wij nooit o te nimmer willen beschamen.

MEDI SPA ANNELIES

Samenwerking met Huidtherapeuten en artsen juich ik alleen maar toe. We versterken elkaar enorm! Om deze reden hebben wij al langer een arts in dienst en werken we met een huidtherapeute samen. Om bovenstaande redenen hebben we onze naam enkele jaren geleden ook omgedoopt naar Medi Spa, omdat schoonheidssalon de lading niet meer dekt. We leren van elkaar en ondersteunen elkaar, en proberen elk risico uit te sluiten.

Tot slot nog enkele bedenkingen van mijzelf;

Kan bij een arts wel elk risico worden uitgesloten? Zie jij een arts al gaan ontharen? Is een anti aging laser behandeling niet slechts een onderdeel in het totaalplaatje van begeleiding in een lifestyle en verzorging?

Wees gerust, we houden je op de hoogte.

 

Met vriendelijke groet, Annelies

 • Met veel genoegen heb ik allerlei behandelingen ondergaan, beleefd én nadien besproken
  met de dames van jouw team. En over dat team wil ik graag even iets zeggen!!
  Wat een prachtige vrouwen die met veel know-how jouw zaak vertegenwoordigen en met
  veel liefde over de materie praten waar ze voor zijn opgeleid máár ook vanuit hun hart
  de producten waar ze achter staan aan de vrouw kunnen brengen. De meeste tijd heb ik
  doorgebracht met Susanne en Charlotte maar ook de andere dames zitten in mijn hart. Het
  is nu eenmaal zo, dat er tegenwoordig geen complimentjes meer worden uitgedeeld terwijl ze
  zó verdiend zijn dus ik ga nu het voorbeeld geven.

  Marijke

 • Hallo Annelies en team,
  Gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs van de  Beauty Award.
  Het is altijd een feest, als je bij Annelies bent geweest! Ga zo door.

 • Iedere dag ben ik nog blij met MIJN wenkbrauwen…
  de wenkbrauwen die ik kreeg dankzij Annelies!

 • “Ik wil je bedanken voor de zeer fijne behandelingen die ik heb mogen ervaren in de afgelopen jaren.
  Ik moet op zoek naar een nieuwe “Annelies” en dat zal niet meevallen.
  QMS is niet verkrijgbaar in Canada.. Ik zit alleen nu met waar ik op moet letten om te weten wat een goede spa/salon is. Mijn huid is me zeer dierbaar en ik wil graag daar het beste voor”.

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Was weer een heerlijke behandeling vrijdag, geniet daar elke keer opnieuw zo van en voel de massage nog dagen doorwerken. Ik ben superblij met jouw behandeling Sanne, het advies van Anouk over Colorescience make-up, Timeblock en  Éminence producten! Alle producten doen wat ze beloven, en dat is fijn om te zien en ervaren.

   

  Sylvie

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!

  Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.

  Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Ben heel enthousiast over Éminence Organics en vind het team van Medi Spa Annelies heel goed en heel erg prettig.

 • Echte vakvrouwen die willen gaan voor huidverbetering. Ik heb geen acné meer en mijn huid ziet er kei goed uit!

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik mijn mening met jullie delen. Ik voel me altijd zeer welkom. Meestal heb ik een behandeling bij Renske of Charlotte twee vriendelijke, attente maar vooral zeer professionele teamleden. Omdat ik al zo lang bij jullie kom voelt het heel vertrouwd en ontspannen. Dit is fijn als je een behandeling ondergaat. Naast de behandelingen is het altijd prettig om binnen te lopen of te bellen als ik iets nodig heb. Jullie persoonlijke benadering maakt dat ik graag terugkom. Alle medewerkers kennen mijn naam en helpen vakkundig. Natuurlijk mag ik ook Jozijna niet vergeten. Vriendelijk, vakkundig, professioneel en persoonlijk betrokken.

 • Ik kom hier al vele jaren, met plezier en met een fijn gevoel onderga ik al de behandelingen.
  Iedereen is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
  Wat jullie ook allemaal bieden is zeer uitgebreid en vernieuwend.

 • Er zit nog steeds vooruitgang in de verbetering van mijn gezicht.
  Dankzij jullie goede behandelingen en producten. Toppie!

 • Hierbij wil ik even vertellen dat ik blij ben met mijn wenkbrauwen.
  Bedankt voor de service die je gaf tot dat de wenkbrauwen helemaal goed waren.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.