Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

2 juni 2016

Candida

Door Annelies Aarts
Candida is een veelvoorkomend probleem van deze tijd door antibiotica gebruik (alhoewel de artsen voorzichtiger zijn geworden in het voorschrijven hiervan), voedsel overgevoeligheden, suikerconsumptie en stress. Het kan veel vage klachten geven, maar is ook goed te herstellen.
WAT IS CANDIDA?
Candida is een gistachtige schimmel die bij iedereen voorkomt. Zolang de darmflora goed is, – dat wil zeggen een evenwicht tussen goede en slechte bacteriën-, dan is er geen probleem. Is die darmflora niet in balans, dan kan de candida gaan woekeren. De schimmels krijgen een overwicht op de bacteriën en verstoren de balans in het spijsverteringsstelsel of vagina.
Ze hechten zich als schimmeldraden aan de slijmvlieslaag in de darmwand en kunnen de darmwand zelfs ‘lekkend’ maken. Doordat schimmels zich tuis voelen op vochtrijke plaatsen wordt je ook gevoeliger voor andere schimmelinfecties zoals zwemmerseczeem, kalknagels en vochtblaasjes op handen en voeten.
De lever en nieren raken overbelast, zij moeten immers de giftige afvalstoffen verwerken. Als de lever de toxines niet goed kan verwerken, ontstaat er een opeenhoping in het lichaam. Schimmels zetten bovendien de suikers die je binnenkrijgt om in een vorm van alcohol. Dit manifesteert zich als een constant gevoel van het hebben van een lichte kater. Geen fit gevoel dus, maar van algehele malaise.
WAT ZIJN VEROORZAKERS VAN CANDIDA?
Medicatie (ontstekingsremmers, maagzuurremmers etc)
Antibiotica (ook die in voeding voorkomt)
Hormonale disbalans (anti conceptie b.v.)
Overmatige stress
Verminderde weerstand
Overmatig gebruik van suikers
Chemische toevoegingen
Alcoholgebruik
Werken in een vochtige ruimte
Schimmelhoudende voeding en gist

KLACHTEN ;
De klachten beginnen met spijsverteringsproblemen. Van een opgezette buik, tot krampen en een spastische darm, constipatie, anale jeuk, maagklachten, vage misselijkheid, moe na de maaltijd, behoefte aan suiker, droge mond, slechte adem, blaasjes in de mond, blaasontstekingen, acné.
Als dit niet aangepakt wordt, kunnen er steeds meer klachten optreden. Het lichaam gaat vervuilen met alle gevolgen van dien.
DOE DE CANDIDA TEST;
Vermoed jij dat je candida hebt? Klik dan op de volgende link voor een test.
www.lilith.demon.nl/div/candida-test.html

GEZOND SPIJSVERTERINGSSTELSEL;
Gezond functionerende darmen werken een ziekmakende bacterie of schimmel snel weg met een toiletgang of desnoods eenmalige diarree. Ook een antibiotica kuur hoeft niet persé een probleem te zijn, het lichaam heeft een goed herstellend vermogen, mits de darmen in een goede conditie verkeren. Is dat niet het geval, dan kunnen de slechte gaan overheersen en groeien.
REMEDIE;
De positieve kant van het verhaal is dat je dit in de regel zelf goed kunt oplossen.
Allereerst door aanpak van het spijsverteringsstelsel, dit is namelijk de basis van onze gezondheid.
Een lichte detox met vezels maakt de lever, nieren en darmen schoon en ruimt opgeslagen toxines op. Extra vezels zorgen voor een volume toename van ontlasting. Eruit met wat we niet nodig hebben. Probiotica ondersteunt de darmflora door het evenwicht te herstellen tussen de bacteriën.
Aanpassen van de voeding is de volgende belangrijke stap. Door de suikers eruit te gooien en alcohol te minderen of mijden. Geen geraffineerde producten zoals; koek, chips, brood, snoep, witte pasta, witte rijst. Het hormoon balans programma is hier uitermate geschikt voor.
Versterk je immuunsysteem door het slikken van aangepaste voedingssupplementen .
Bron; De hormoonfactor

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.