Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

2 juni 2016

Candida

Door Annelies Aarts
Candida is een veelvoorkomend probleem van deze tijd door antibiotica gebruik (alhoewel de artsen voorzichtiger zijn geworden in het voorschrijven hiervan), voedsel overgevoeligheden, suikerconsumptie en stress. Het kan veel vage klachten geven, maar is ook goed te herstellen.
WAT IS CANDIDA?
Candida is een gistachtige schimmel die bij iedereen voorkomt. Zolang de darmflora goed is, – dat wil zeggen een evenwicht tussen goede en slechte bacteriën-, dan is er geen probleem. Is die darmflora niet in balans, dan kan de candida gaan woekeren. De schimmels krijgen een overwicht op de bacteriën en verstoren de balans in het spijsverteringsstelsel of vagina.
Ze hechten zich als schimmeldraden aan de slijmvlieslaag in de darmwand en kunnen de darmwand zelfs ‘lekkend’ maken. Doordat schimmels zich tuis voelen op vochtrijke plaatsen wordt je ook gevoeliger voor andere schimmelinfecties zoals zwemmerseczeem, kalknagels en vochtblaasjes op handen en voeten.
De lever en nieren raken overbelast, zij moeten immers de giftige afvalstoffen verwerken. Als de lever de toxines niet goed kan verwerken, ontstaat er een opeenhoping in het lichaam. Schimmels zetten bovendien de suikers die je binnenkrijgt om in een vorm van alcohol. Dit manifesteert zich als een constant gevoel van het hebben van een lichte kater. Geen fit gevoel dus, maar van algehele malaise.
WAT ZIJN VEROORZAKERS VAN CANDIDA?
Medicatie (ontstekingsremmers, maagzuurremmers etc)
Antibiotica (ook die in voeding voorkomt)
Hormonale disbalans (anti conceptie b.v.)
Overmatige stress
Verminderde weerstand
Overmatig gebruik van suikers
Chemische toevoegingen
Alcoholgebruik
Werken in een vochtige ruimte
Schimmelhoudende voeding en gist

KLACHTEN ;
De klachten beginnen met spijsverteringsproblemen. Van een opgezette buik, tot krampen en een spastische darm, constipatie, anale jeuk, maagklachten, vage misselijkheid, moe na de maaltijd, behoefte aan suiker, droge mond, slechte adem, blaasjes in de mond, blaasontstekingen, acné.
Als dit niet aangepakt wordt, kunnen er steeds meer klachten optreden. Het lichaam gaat vervuilen met alle gevolgen van dien.
DOE DE CANDIDA TEST;
Vermoed jij dat je candida hebt? Klik dan op de volgende link voor een test.
www.lilith.demon.nl/div/candida-test.html

GEZOND SPIJSVERTERINGSSTELSEL;
Gezond functionerende darmen werken een ziekmakende bacterie of schimmel snel weg met een toiletgang of desnoods eenmalige diarree. Ook een antibiotica kuur hoeft niet persé een probleem te zijn, het lichaam heeft een goed herstellend vermogen, mits de darmen in een goede conditie verkeren. Is dat niet het geval, dan kunnen de slechte gaan overheersen en groeien.
REMEDIE;
De positieve kant van het verhaal is dat je dit in de regel zelf goed kunt oplossen.
Allereerst door aanpak van het spijsverteringsstelsel, dit is namelijk de basis van onze gezondheid.
Een lichte detox met vezels maakt de lever, nieren en darmen schoon en ruimt opgeslagen toxines op. Extra vezels zorgen voor een volume toename van ontlasting. Eruit met wat we niet nodig hebben. Probiotica ondersteunt de darmflora door het evenwicht te herstellen tussen de bacteriën.
Aanpassen van de voeding is de volgende belangrijke stap. Door de suikers eruit te gooien en alcohol te minderen of mijden. Geen geraffineerde producten zoals; koek, chips, brood, snoep, witte pasta, witte rijst. Het hormoon balans programma is hier uitermate geschikt voor.
Versterk je immuunsysteem door het slikken van aangepaste voedingssupplementen .
Bron; De hormoonfactor

 • Met veel genoegen heb ik allerlei behandelingen ondergaan, beleefd én nadien besproken
  met de dames van jouw team. En over dat team wil ik graag even iets zeggen!!
  Wat een prachtige vrouwen die met veel know-how jouw zaak vertegenwoordigen en met
  veel liefde over de materie praten waar ze voor zijn opgeleid máár ook vanuit hun hart
  de producten waar ze achter staan aan de vrouw kunnen brengen. De meeste tijd heb ik
  doorgebracht met Susanne en Charlotte maar ook de andere dames zitten in mijn hart. Het
  is nu eenmaal zo, dat er tegenwoordig geen complimentjes meer worden uitgedeeld terwijl ze
  zó verdiend zijn dus ik ga nu het voorbeeld geven.

  Marijke

 • Hallo Annelies en team,
  Gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs van de  Beauty Award.
  Het is altijd een feest, als je bij Annelies bent geweest! Ga zo door.

 • Iedere dag ben ik nog blij met MIJN wenkbrauwen…
  de wenkbrauwen die ik kreeg dankzij Annelies!

 • “Ik wil je bedanken voor de zeer fijne behandelingen die ik heb mogen ervaren in de afgelopen jaren.
  Ik moet op zoek naar een nieuwe “Annelies” en dat zal niet meevallen.
  QMS is niet verkrijgbaar in Canada.. Ik zit alleen nu met waar ik op moet letten om te weten wat een goede spa/salon is. Mijn huid is me zeer dierbaar en ik wil graag daar het beste voor”.

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Was weer een heerlijke behandeling vrijdag, geniet daar elke keer opnieuw zo van en voel de massage nog dagen doorwerken. Ik ben superblij met jouw behandeling Sanne, het advies van Anouk over Colorescience make-up, Timeblock en  Éminence producten! Alle producten doen wat ze beloven, en dat is fijn om te zien en ervaren.

   

  Sylvie

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!

  Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.

  Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Ben heel enthousiast over Éminence Organics en vind het team van Medi Spa Annelies heel goed en heel erg prettig.

 • Echte vakvrouwen die willen gaan voor huidverbetering. Ik heb geen acné meer en mijn huid ziet er kei goed uit!

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik mijn mening met jullie delen. Ik voel me altijd zeer welkom. Meestal heb ik een behandeling bij Renske of Charlotte twee vriendelijke, attente maar vooral zeer professionele teamleden. Omdat ik al zo lang bij jullie kom voelt het heel vertrouwd en ontspannen. Dit is fijn als je een behandeling ondergaat. Naast de behandelingen is het altijd prettig om binnen te lopen of te bellen als ik iets nodig heb. Jullie persoonlijke benadering maakt dat ik graag terugkom. Alle medewerkers kennen mijn naam en helpen vakkundig. Natuurlijk mag ik ook Jozijna niet vergeten. Vriendelijk, vakkundig, professioneel en persoonlijk betrokken.

 • Ik kom hier al vele jaren, met plezier en met een fijn gevoel onderga ik al de behandelingen.
  Iedereen is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
  Wat jullie ook allemaal bieden is zeer uitgebreid en vernieuwend.

 • Er zit nog steeds vooruitgang in de verbetering van mijn gezicht.
  Dankzij jullie goede behandelingen en producten. Toppie!

 • Hierbij wil ik even vertellen dat ik blij ben met mijn wenkbrauwen.
  Bedankt voor de service die je gaf tot dat de wenkbrauwen helemaal goed waren.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.