Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

5 december 2019

Wetenschap en behandeling van hyperpigmentatie

Een onregelmatige, ongelijke teint kan een van de meest hardnekkige problemen van een huid zijn.

Éminence Organics ging daarover in gesprek met Dr. Hooman Khorasani

is een cosmetisch chirurg en huidkankerchirurg, en is het hoofd van de divisie Dermatologic & Cosmetic Surgery aan de Icahn School of Medicine op de berg Sinaï en is een van de mede-oprichters van Melanoma en huidkankercentrum van het Tisch Cancer Institute.

Wat is hyperpigmentatie en wat is de oorzaak?

Blootstelling aan de zon, hormonen en ontstekingen spelen allemaal een zeer belangrijke rol bij hyperpigmentatie.

Hyperpigmentatie is een veel voorkomende aandoening die optreedt wanneer een specifiek deel van uw huid donker wordt in vergelijking met je normale huidskleur.

Blootstelling aan de zon veroorzaakt stimulatie van pigmentproducerende cellen in de huid, melanocyten genaamd. Deze cellen verhogen op hun beurt hun melanineproductie om andere cellen tegen UV-straling te beschermen.

De snelheid van melanineproductie wordt ook verhoogd door hormonen zoals oestrogeen. Daarom kunnen de meeste vrouwen tijdens de zwangerschap een toename van hyperpigmentatie verwachten.

ONTSTEKING (inflammatie)

Een andere belangrijke factor is ontsteking. Ontsteking van de huid kan donkere vlekken achterlaten, wat bekend staat als post-inflammatoire hyperpigmentatie. Deze aandoening komt vaker voor bij donkere huidtypen. Bepaalde medische aandoeningen, medicijnen en genetische aanleg spelen ook een rol bij huidpigmentatie.

Wat zijn de verschillende vormen van hyperpigmentatie?

Wanneer je een nieuwe donkere vlek bespeurt, is het belangrijk dat je deze laat onderzoeken door je huidspecialist en bij twijfel zeker door een dermatoloog om ervoor te zorgen dat deze goedaardig van aard is. De meeste mensen moeten een jaarlijkse huidcontrole ondergaan en nieuwe of veranderende donkere vlekken of pigmentveranderingen evalueren.

Huidpigmentatie kan worden gecategoriseerd als een platte laesie (gelijk aan het huidoppervlak)of een verheven laesie (boven het huidoppervlak) Een gedeelte van de huid kan donkerder worden, zoals bij melasma of post-inflammatoire hyperpigmentatie. Huidletsel kan donkerder zijn, zoals seborrheic keratose (levervlek) of huiduitslag zoals lichen planus.

Hyperpigmentatie kan verder worden gedefinieerd in welke huidlaag het pigment zich bevindt – levervlekken zijn meestal alleen epidermaal (de buitenste laag van de huid), terwijl melasma zowel epidermaal als dermaal kan zijn (de tweede huidlaag).

Wat zijn de beste manieren om een ​​ongelijke teint te voorkomen?

Zon is de primaire factor die leidt tot een verandering van de huidskleur, ook wel dyspigmentatie genoemd.

UV-blootstelling kan de melanineproductie verhogen, wat leidt tot donkere vlekken en een ongelijke huidtextuur. Als iemand in de zon verbrandt, kan dit leiden tot ontsteking van de huid en de productie van nieuwe bloedvaten, telangiectasieën genoemd, ook bekend als gebroken bloedvaten (rode vlekken).

Bescherming tegen de zon is essentieel om schade en ongewenste huidtintveranderingen te voorkomen. Directe blootstelling aan de zon moet worden vermeden wanneer de zon het meest intens is – tussen 10.00 en 14.00 uur.

Beschermende kleding zoals hoeden met een brede rand of kleding met SPF zijn ook nuttig om huidbeschadiging te voorkomen en uw natuurlijke huidskleur te verstoren.

Hoe kun je donkere vlekken behandelen?

Donkere vlekken die overblijven na ontsteking door acné kunnen na verloop van tijd vanzelf vervagen. Afhankelijk van hoeveel ontsteking er was en hoeveel pigment er in de huid is, kan dit herstel weken, maanden of zelfs langer duren. Het is essentieel om zonnebrandcrème te gebruiken om de hypergepigmenteerde huid tegen zonlicht te beschermen, zodat het niet erger wordt.

Voor ernstigere dyspigmentatie zijn de meest effectieve behandelingen ablatieve (huidlaag beschadigend) en niet-ablatieve (huid intact latende) lasers en op licht gebaseerde apparaten.

Ablatieve lasers verwijderen enkele buitenste lagen van de huid, maken de huid dus stuk. Niet-ablatieve lasers gaan daarentegen door de huid zonder lagen te verwijderen. Beide soorten apparaten helpen bij dyspigmentatie, huidtextuur en teint.

Voor oppervlakkige pigmentatie kan de IPL al wonderen verrichten, voor diepere schade kan de Fractional of KTP laser nodig zijn.

Hoe weet je de diepte van het pigment?

Dit kun je enigszins bepalen door het indrukken van de huid met je vinger. Je drukt stevig in de huid en laat abrupt los. Licht de vlek dan even in de normale huidskleur op, dan zit de vlek oppervlakkig. Blijft het de hyperpigmentatie kleur aanhouden dan zit het dieper in de huid en is dus moelijker weg te krijgen en moet er ablatief gewerkt worden.

Naast laserbehandelingen zijn er echter een aantal alternatieve opties om donkere vlekken aan te pakken.

De aandoening kan worden aangepakt met natuurlijke ingrediënten Azelaïnezuur, vitamine C en beredruif-extract zijn enkele van de meest voorkomende natuurlijke lokale behandelingen die worden gebruikt voor milde hyperpigmentatie en natuurlijk ter ondersteuning van de professionele behandelingen.

Productaanbevelingen voor het verschijnen van hyperpigmentatie

Azelaïnezuur: Bright Skin Licorice Root Peeling

De Vitaskin Bright Peeling werkt op natuurlijke wijze om het uiterlijk van ongelijke pigmentatie te verminderen. Samen met alfa-hydroxyzuren zoals melkzuur en amandelzuur, gebruikt deze zachte peeling ook azelaïnezuur als een belangrijk ingrediënt. Als anti-oxidant werkt dit zuur werkt dit zuur om ontstekingen en donkere vlekken te verminderen.

Vitamine C: Citrus & Kale Potent C + E Serum

Een snel absorberend serum dat krachtige maar niet-irriterende vitamine C levert. Citrus & Kale Potent C + E Serum is een krachtig product voor het verhelderen van de huid en het egaliseren van de huidtint. Niet alleen verstevigt en verzorgt deze behandeling de huid, het is specifiek gericht op donkere vlekken en verheldert de algehele teint.

Berendruif Extract: Bright Skin Moisturizer SPF 30

Deze award winnende moisturizer voert een dubbele hit uit op donkere plekken door zowel te beschermen als te verhelderen. Met een ingebouwd SPF 30-zonnebescherming voorkomt de Bright Skin Moisturizer verdere zonneschade.

Het berendruifextract daarentegen, maakt het uiterlijk van donkere vlekken helderder, waardoor de huid er egaal en stralend uitziet.

Heb jij last van hyperpigmentatie?

Neem dan contact op voor een persoonlijk en gratis adviesgesprek en kijk wat voor jou van toepassing zou kunnen zijn.

 • Met veel genoegen heb ik allerlei behandelingen ondergaan, beleefd én nadien besproken
  met de dames van jouw team. En over dat team wil ik graag even iets zeggen!!
  Wat een prachtige vrouwen die met veel know-how jouw zaak vertegenwoordigen en met
  veel liefde over de materie praten waar ze voor zijn opgeleid máár ook vanuit hun hart
  de producten waar ze achter staan aan de vrouw kunnen brengen. De meeste tijd heb ik
  doorgebracht met Susanne en Charlotte maar ook de andere dames zitten in mijn hart. Het
  is nu eenmaal zo, dat er tegenwoordig geen complimentjes meer worden uitgedeeld terwijl ze
  zó verdiend zijn dus ik ga nu het voorbeeld geven.

  Marijke

 • Hallo Annelies en team,
  Gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs van de  Beauty Award.
  Het is altijd een feest, als je bij Annelies bent geweest! Ga zo door.

 • Iedere dag ben ik nog blij met MIJN wenkbrauwen…
  de wenkbrauwen die ik kreeg dankzij Annelies!

 • “Ik wil je bedanken voor de zeer fijne behandelingen die ik heb mogen ervaren in de afgelopen jaren.
  Ik moet op zoek naar een nieuwe “Annelies” en dat zal niet meevallen.
  QMS is niet verkrijgbaar in Canada.. Ik zit alleen nu met waar ik op moet letten om te weten wat een goede spa/salon is. Mijn huid is me zeer dierbaar en ik wil graag daar het beste voor”.

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Was weer een heerlijke behandeling vrijdag, geniet daar elke keer opnieuw zo van en voel de massage nog dagen doorwerken. Ik ben superblij met jouw behandeling Sanne, het advies van Anouk over Colorescience make-up, Timeblock en  Éminence producten! Alle producten doen wat ze beloven, en dat is fijn om te zien en ervaren.

   

  Sylvie

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!

  Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.

  Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Ben heel enthousiast over Éminence Organics en vind het team van Medi Spa Annelies heel goed en heel erg prettig.

 • Echte vakvrouwen die willen gaan voor huidverbetering. Ik heb geen acné meer en mijn huid ziet er kei goed uit!

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik mijn mening met jullie delen. Ik voel me altijd zeer welkom. Meestal heb ik een behandeling bij Renske of Charlotte twee vriendelijke, attente maar vooral zeer professionele teamleden. Omdat ik al zo lang bij jullie kom voelt het heel vertrouwd en ontspannen. Dit is fijn als je een behandeling ondergaat. Naast de behandelingen is het altijd prettig om binnen te lopen of te bellen als ik iets nodig heb. Jullie persoonlijke benadering maakt dat ik graag terugkom. Alle medewerkers kennen mijn naam en helpen vakkundig. Natuurlijk mag ik ook Jozijna niet vergeten. Vriendelijk, vakkundig, professioneel en persoonlijk betrokken.

 • Ik kom hier al vele jaren, met plezier en met een fijn gevoel onderga ik al de behandelingen.
  Iedereen is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
  Wat jullie ook allemaal bieden is zeer uitgebreid en vernieuwend.

 • Er zit nog steeds vooruitgang in de verbetering van mijn gezicht.
  Dankzij jullie goede behandelingen en producten. Toppie!

 • Hierbij wil ik even vertellen dat ik blij ben met mijn wenkbrauwen.
  Bedankt voor de service die je gaf tot dat de wenkbrauwen helemaal goed waren.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.