Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

21 december 2020

Onze kijk op schoonheid, toen en nu

Hoewel je het misschien niet zou bedenken, is er ongeacht de tijd waarin we leven en zolang we terug kunnen kijken één behoefte zeer constant aanwezig, namelijk: SCHOONHEID.

Natuurlijk ligt hier een diepere psychologische reden aan ten grondslag. Men wil mooi en aantrekkelijk gevonden worden, en de eeuwige jeugd uitstralen als het even kan.

Vanuit de evolutietheorie is voortplanting een van de redenen, er zo aantrekkelijk mogelijk uitzien zorgde voor meer nazaten.

In de 20e eeuw nam schoonheidsindustrie wereldwijd een grote vlucht in groei. Schoonheid geeft identiteit vorm, we zijn bovendien visuele en sociale wezens. We kopiëren graag gedrag van anderen, en zo doen de volgers de leiders na.

Doordat de bevolking in steden groeit, en we niet meer iedereen kennen die in onze nabijheid leven is uiterlijk een nog belangrijkere rol gaan spelen, je wordt in eerste instantie namelijk op je uiterlijk beoordeeld. Wetenschappelijk vastgesteld.

De schoonheidsindustrie speelt in op de behoeften van de consument met schoonheidsproducten en praktijken, cultureel gedreven en passend in de tijdsgeest  

Dat de schoonheidsidealen vroeger soms wel erg ver gingen blijkt uit het feit dat vrouwen in de middeleeuwen vaak flauwvielen door strakke gordels waarmee ze werden ingesnoerd om de boel slanker te laten lijken, en door het lood in de crèmes om er bleker uit te zien.

Bruin worden was not done, en er werden zonneschermen in de vorm van capes en maskers ontwikkeld om maar blank te blijven.

Met grote apparaten werden gezichten behandeld tegen sproeten, waarbij je door een speciale buis moest ademen. Deze rituelen werden voor het grootste deel uitgevoerd door vrouwen en waren relatief geheim: men moest vasthouden aan het idee dat schoonheid natuurlijk en moeiteloos was, niet een kunstgreep.

Wat is mooi?

Nu zien we perfect opgemaakte, met filters bewerkte foto’s op social media. Wat is mooi en echt? Technologie is geïntegreerd in ons leven en weerspiegelt op deze manier de schoonheid in ons leven.

Misschien vinden we het over een aantal jaren ook wel bizar dat wij botox gebruikten om spieren en expressielijntjes te laten verdwijnen.

Niet elke techniek werd door iedereen opgevolgd en de meest bizarre, werden doorontwikkeld of stierven een stille dood. Ook nu zie je dat een aantal hypes (gelukkig) weer voorbijgaan en een aantal trends blijvers worden. Ook zien we oude gewoontes en ontdekkingen weer terugkeren, ontdekkingen die zo gek nog niet waren, zoals onderstaande ijsbehandeling in de vorm van ijsblokjes op een masker(1930). Ook de qua-sha die al een hele geschiedenis kent is opnieuw in de belangstelling.

Er zijn zoveel wijsheden van tafel geveegd, omdat er aan andere ontwikkelingen veel betere verdienmodellen zaten. Het maakte ons echter niet altijd mooier.

De behoefte van de consument van vandaag is veranderd. De uiterlijke schoonheid heeft zich verdiept naar het innerlijk. We realiseren ons meer dan ooit dat de buitenkant belangrijk blijft, maar samenwerkt met de binnenkant en welbevinden. En dan ontstaan resultaten die we met de beste uitvindingen niet zouden kunnen bereiken.

Natuurlijk willen we er mooi en aantrekkelijk uit (blijven) zien. Het getuigt van gezondheid en vitaliteit. We gaan steeds beter voor onszelf zorgen.

Tijdens elke recessie is gebleken dat de lipstick aankopen toenamen (de theorie van jezelf een luxe gunnen die betaalbaar is).

Tijdens deze Lock-Down en Social Distancing heeft de lipstick als favoriet het voor het eerst sinds oorlogsjaren moeten afleggen tegen oogschaduw en mascara. Wat daar de reden van is, zal je niet verbazen: het mondkapje.

De schoonheidsindustrie altijd een grote speler in de markt geweest en zal het zeker blijven. Als Corona geen roet in het eten had gegooid waren we de komende jaren wereldwijd naar ongekende hoogte gegroeid, maar zelfs nu groeien we gestaag door, al is de rolverdeling anders geworden.

Geuren en make-up hebben het moeten afleggen tegen skin-care, die het grootste gedeelte voor haar rekening heeft genomen.

De trends veranderen razendsnel, dus elk en elke beauty onderneming zal hierop moeten anticiperen om toekomstproof te blijven. Maar dat er voor ons vak een mooie toekomst is, daarvan ben ik overtuigd.

Ik wens jou een mooie toekomst toe,

Annelies  

 • Met veel genoegen heb ik allerlei behandelingen ondergaan, beleefd én nadien besproken
  met de dames van jouw team. En over dat team wil ik graag even iets zeggen!!
  Wat een prachtige vrouwen die met veel know-how jouw zaak vertegenwoordigen en met
  veel liefde over de materie praten waar ze voor zijn opgeleid máár ook vanuit hun hart
  de producten waar ze achter staan aan de vrouw kunnen brengen. De meeste tijd heb ik
  doorgebracht met Susanne en Charlotte maar ook de andere dames zitten in mijn hart. Het
  is nu eenmaal zo, dat er tegenwoordig geen complimentjes meer worden uitgedeeld terwijl ze
  zó verdiend zijn dus ik ga nu het voorbeeld geven.

  Marijke

 • Hallo Annelies en team,
  Gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs van de  Beauty Award.
  Het is altijd een feest, als je bij Annelies bent geweest! Ga zo door.

 • Iedere dag ben ik nog blij met MIJN wenkbrauwen…
  de wenkbrauwen die ik kreeg dankzij Annelies!

 • “Ik wil je bedanken voor de zeer fijne behandelingen die ik heb mogen ervaren in de afgelopen jaren.
  Ik moet op zoek naar een nieuwe “Annelies” en dat zal niet meevallen.
  QMS is niet verkrijgbaar in Canada.. Ik zit alleen nu met waar ik op moet letten om te weten wat een goede spa/salon is. Mijn huid is me zeer dierbaar en ik wil graag daar het beste voor”.

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Was weer een heerlijke behandeling vrijdag, geniet daar elke keer opnieuw zo van en voel de massage nog dagen doorwerken. Ik ben superblij met jouw behandeling Sanne, het advies van Anouk over Colorescience make-up, Timeblock en  Éminence producten! Alle producten doen wat ze beloven, en dat is fijn om te zien en ervaren.

   

  Sylvie

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!

  Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.

  Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Ben heel enthousiast over Éminence Organics en vind het team van Medi Spa Annelies heel goed en heel erg prettig.

 • Echte vakvrouwen die willen gaan voor huidverbetering. Ik heb geen acné meer en mijn huid ziet er kei goed uit!

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik mijn mening met jullie delen. Ik voel me altijd zeer welkom. Meestal heb ik een behandeling bij Renske of Charlotte twee vriendelijke, attente maar vooral zeer professionele teamleden. Omdat ik al zo lang bij jullie kom voelt het heel vertrouwd en ontspannen. Dit is fijn als je een behandeling ondergaat. Naast de behandelingen is het altijd prettig om binnen te lopen of te bellen als ik iets nodig heb. Jullie persoonlijke benadering maakt dat ik graag terugkom. Alle medewerkers kennen mijn naam en helpen vakkundig. Natuurlijk mag ik ook Jozijna niet vergeten. Vriendelijk, vakkundig, professioneel en persoonlijk betrokken.

 • Ik kom hier al vele jaren, met plezier en met een fijn gevoel onderga ik al de behandelingen.
  Iedereen is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
  Wat jullie ook allemaal bieden is zeer uitgebreid en vernieuwend.

 • Er zit nog steeds vooruitgang in de verbetering van mijn gezicht.
  Dankzij jullie goede behandelingen en producten. Toppie!

 • Hierbij wil ik even vertellen dat ik blij ben met mijn wenkbrauwen.
  Bedankt voor de service die je gaf tot dat de wenkbrauwen helemaal goed waren.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.