Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

21 december 2020

Onze kijk op schoonheid, toen en nu

Hoewel je het misschien niet zou bedenken, is er ongeacht de tijd waarin we leven en zolang we terug kunnen kijken één behoefte zeer constant aanwezig, namelijk: SCHOONHEID.

Natuurlijk ligt hier een diepere psychologische reden aan ten grondslag. Men wil mooi en aantrekkelijk gevonden worden, en de eeuwige jeugd uitstralen als het even kan.

Vanuit de evolutietheorie is voortplanting een van de redenen, er zo aantrekkelijk mogelijk uitzien zorgde voor meer nazaten.

In de 20e eeuw nam schoonheidsindustrie wereldwijd een grote vlucht in groei. Schoonheid geeft identiteit vorm, we zijn bovendien visuele en sociale wezens. We kopiëren graag gedrag van anderen, en zo doen de volgers de leiders na.

Doordat de bevolking in steden groeit, en we niet meer iedereen kennen die in onze nabijheid leven is uiterlijk een nog belangrijkere rol gaan spelen, je wordt in eerste instantie namelijk op je uiterlijk beoordeeld. Wetenschappelijk vastgesteld.

De schoonheidsindustrie speelt in op de behoeften van de consument met schoonheidsproducten en praktijken, cultureel gedreven en passend in de tijdsgeest  

Dat de schoonheidsidealen vroeger soms wel erg ver gingen blijkt uit het feit dat vrouwen in de middeleeuwen vaak flauwvielen door strakke gordels waarmee ze werden ingesnoerd om de boel slanker te laten lijken, en door het lood in de crèmes om er bleker uit te zien.

Bruin worden was not done, en er werden zonneschermen in de vorm van capes en maskers ontwikkeld om maar blank te blijven.

Met grote apparaten werden gezichten behandeld tegen sproeten, waarbij je door een speciale buis moest ademen. Deze rituelen werden voor het grootste deel uitgevoerd door vrouwen en waren relatief geheim: men moest vasthouden aan het idee dat schoonheid natuurlijk en moeiteloos was, niet een kunstgreep.

Wat is mooi?

Nu zien we perfect opgemaakte, met filters bewerkte foto’s op social media. Wat is mooi en echt? Technologie is geïntegreerd in ons leven en weerspiegelt op deze manier de schoonheid in ons leven.

Misschien vinden we het over een aantal jaren ook wel bizar dat wij botox gebruikten om spieren en expressielijntjes te laten verdwijnen.

Niet elke techniek werd door iedereen opgevolgd en de meest bizarre, werden doorontwikkeld of stierven een stille dood. Ook nu zie je dat een aantal hypes (gelukkig) weer voorbijgaan en een aantal trends blijvers worden. Ook zien we oude gewoontes en ontdekkingen weer terugkeren, ontdekkingen die zo gek nog niet waren, zoals onderstaande ijsbehandeling in de vorm van ijsblokjes op een masker(1930). Ook de qua-sha die al een hele geschiedenis kent is opnieuw in de belangstelling.

Er zijn zoveel wijsheden van tafel geveegd, omdat er aan andere ontwikkelingen veel betere verdienmodellen zaten. Het maakte ons echter niet altijd mooier.

De behoefte van de consument van vandaag is veranderd. De uiterlijke schoonheid heeft zich verdiept naar het innerlijk. We realiseren ons meer dan ooit dat de buitenkant belangrijk blijft, maar samenwerkt met de binnenkant en welbevinden. En dan ontstaan resultaten die we met de beste uitvindingen niet zouden kunnen bereiken.

Natuurlijk willen we er mooi en aantrekkelijk uit (blijven) zien. Het getuigt van gezondheid en vitaliteit. We gaan steeds beter voor onszelf zorgen.

Tijdens elke recessie is gebleken dat de lipstick aankopen toenamen (de theorie van jezelf een luxe gunnen die betaalbaar is).

Tijdens deze Lock-Down en Social Distancing heeft de lipstick als favoriet het voor het eerst sinds oorlogsjaren moeten afleggen tegen oogschaduw en mascara. Wat daar de reden van is, zal je niet verbazen: het mondkapje.

De schoonheidsindustrie altijd een grote speler in de markt geweest en zal het zeker blijven. Als Corona geen roet in het eten had gegooid waren we de komende jaren wereldwijd naar ongekende hoogte gegroeid, maar zelfs nu groeien we gestaag door, al is de rolverdeling anders geworden.

Geuren en make-up hebben het moeten afleggen tegen skin-care, die het grootste gedeelte voor haar rekening heeft genomen.

De trends veranderen razendsnel, dus elk en elke beauty onderneming zal hierop moeten anticiperen om toekomstproof te blijven. Maar dat er voor ons vak een mooie toekomst is, daarvan ben ik overtuigd.

Ik wens jou een mooie toekomst toe,

Annelies  

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.