Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

12 december 2017

Onze huid en lichaam vertellen ons veel, maar we zijn verleerd ernaar te luisteren

Gezondheidspreventie is nog steeds ondergewaardeerd. Het onderhouden of investeren in een gezonde huid of lichaam kost geld. Zeker. De gezondheidszorg kost echter veel meer. Nog veel belangrijker is ons welbevinden en geluk. Dat hangt in grote mate af van de kwaliteit van het lijf waarin we ons bevinden, het lichaam waar we het ons hele leven mee moeten doen.

Zolang we gezond zijn vinden we dit vrij normaal, als we ziek worden of de huid gaat protesteren of tekenen gaan we stappen ondernemen. Hoe schril staat dit in contrast met onze auto, die we laten keuren om te voorkomen dat we met stukken komen staan. Enkele keren per jaar een beurt is heel normaal, evenals het uitdeuken of wegwerken van een krasje.

Als we onszelf met zoveel zorg en aandacht zouden omgingen als we met onze auto doen, dan scheelde dat een hoop ergernis en de gezondheid heel veel geld.

Een mooie huid is een gezonde huid, een gezond lichaam staat aan de basis daarvan.

Alles start met het goed functioneren van ons eigen lichaam. En daar komt nogal wat bij kijken. Alles wat ons lichaam binnenkrijgt aan voeding moet verteerd en opgenomen dan wel opgeruimd worden. In die voeding, en dan bedoel ik niet alleen letterlijke maar ook mentale, zit ook gif en veel belastende stoffen. Soms kan het lichaam het niet of moeilijk verteren en wordt het ergens opgeslagen, op een plaats in het lichaam waar het voorlopig minder kwaad kan.

Als de darmen niet optimaal functioneren worden voedingsstoffen minder goed opgenomen, dus krijgt het lichaam tekorten, ook al eet je gezond. In de darmen huist het immuunsysteem, en zelfs het brein. Laaggradige ontstekingen die ogenschijnlijk geen kwaad kunnen, kosten het lichaam intussen wel heel veel kruim.

Zo zijn er wel honderden lichaamsfuncties en processen die belangrijk zijn voor het gezond functioneren van het lichaam en ons welbevinden én niet te vergeten een mooie huid. Die huid is de spiegel, maar ons lichaam geeft ons ook heel veel seintjes en signalen.

Toch negeren we ze vaak, of accepteren het zonder er aandacht aan te besteden. We gaan door tot de man met de hamer komt. Of we onderdrukken de symptomen met zalfjes en medicatie. Vreemd eigenlijk.

Een huidaandoening staat niet op zichzelf. die komt meestal van binnenuit. Griep komt niet vanzelf, daar ben je pas gevoelig voor bij een verminderde weerstand. Waarom is iemand vatbaar ? Waarom pakken we altijd de gevolgen aan en niet de bron? Waarom dweilen we zo vaak met de kraan open?

Het belang van preventie.

We worden steeds ouder, maar niet persé gezonder ouder. We gebruiken eerder medicatie, en onderdrukken de klachten. De omgekeerde wereld, waarin veel geld wordt verdiend en wat heel veel geld kost. Zo vreemd!

We moeten langer werken en ons lichaam protesteert steeds meer. Vooral de ZZPers onder ons beginnen nu toch te denken dat hun lijf wel hun motor is. Steeds vaker zie ik ze bij onze masseur komen om een stijve nek of pijnlijke schouder te laten behandelen. Waarom niet preventief? Als ze op de behandelbank liggen ervaren ze het zeker als aangenaam of als welbevinden. Is het zo raar om aandacht aan je lichaam te geven als het nog niet nodig is? Voor onze auto vinden we het normaal! Ja, het kost geld, maar over de kosten van een  etentje in een restaurant hoor je niemand klagen. Waarschijnlijk is dat het verschil tussen de korte en de lange termijn voldoening.

Je  immuunsysteem opkrikken, hoger in je energie zitten en daardoor meer kunnen genieten en meer geluk ervaren, is dat zo vreemd? Je huid optimaal verzorgen en onderhouden om zo stralend mogelijk oud te worden, ook al zie je er goed uit, is dat zo gek? Oplossingen bedenken bij vage klachten door op zoek te gaan, waarom niet?

Hoe goed ken jij je lichaam?

Als ik voor mezelf spreek, ik ben niet heilig en leef ook niet als zodanig. Wel probeer ik zo bewust mogelijk te leven, en de 80/20 regel te hanteren. Het lichaam kan best een beetje gif verwerken. Een bord pasta met je beste vrienden nuttigen is nog altijd beter voor je dan een bord quinoa in je eentje verorberen.  Ik eet gezond en slik daarnaast veel voedingssupplementen. Slik ik wel de goede? Moet ik andere dingen doen? Ik was benieuwd hoe mijn lichaam ervoor stond. Ik besef dat ik toch wel redelijk vaak onder stress sta, al voeg ik daar meteen aan toe dat ik dat nodig heb. Het houdt me actief en alert en krijg er bergen energie van. (positieve stress) Aan de andere kant kan ik soms erg prikkelbaar zijn als al die ballen dan niet in de lucht blijven zoals ik dat wil. (negatieve stress)

Bodyscan

En dan is daar de bodyscan. Gewoon een heel eenvoudige meting die 612 lichaamsfuncties test en 13 lichaamssystemen in 8 minuten. Via elektro magnetische golven die door het lichaam worden gestuurd. Deze worden geanalyseerd en in 3D en met statistieken weergegeven op een computerscherm. De scan resultaten worden besproken en disbalansen in het zelfde programma aangepakt. Verder wordt er gedurende anderhalf uur de test besproken en advies gegeven op het gebied van voeding en supppletie of reiniging/ detox van het lichaam.

Inzichten en bewustwording.

Onze gasten willen er graag goed uitzien, maar zich ook vitaal voelen. Ze zijn zich bewust van hun eigen inbreng in hun gezondheid en dat een stralende huid daar een gevolg van is. Goed voor jezelf zorgen aan de binnen en buitenkant. Maar hoe is het met die binnenkant gesteld?

We hebben de bodyscan enkele dagen ingezet en onze gasten naar hun bevindingen gevraagd. Ook heb ik het natuurlijk zelf ondergaan.

Ik kreeg bevestiging in mijn vermoeden over de toestand van mijn lichaam. Zat gigantisch hoog in mijn anti oxidanten. Dat kan ook niet anders, als grootverbruiker van voedingssupplementen. Het betekent ook dat mijn lichaam beschermt wordt tegen aanvallen van vrije radicalen (aanvallers op de cellen).

Ik kreeg bevestiging dat ik wel behoorlijk adrenaline verbruik,  teveel stress dus. Niet zozeer mijn eigen werkdruk, maar ik ondervind meer last van omgevingsstress. (Misschien toch eens een weekje erop uit? )

Mijn nieren waren enigszins overbelast. Toch te weinig water gedronken de laatste tijd, of moesten ze overuren maken met afvoeren van toxische stoffen? Enkele spieren zaten vast in mijn nek en onderrug. Daar kan ik de masseur vragen extra aandacht aan te besteden. Een zenuw bekneld in mijn rechterarm. Daar komt dus die pijn vandaan.

Conclusie

Waarom doen wij dit niet standaard? Waarom zijn wij zo bang om geld uit te geven aan onze eigen gezondheid of worden we er niet op geattendeerd?

Duidelijkheid om je eigen lichaam naar een gezonder level te tillen en de bewustwording zijn wat mij betreft de tools naar een mooie huid en een gezond lichaam.

De bodyscan wordt opgenomen in ons behandelpakket, zodat we kunnen stralen op elke leeftijd!

Annelies

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.