Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

5 februari 2018

Onze darmen bepalen onze gezondheid én ons gewicht

Door Annelies

Onze darmen bevatten maar liefst 100 biljoen micro organismen. De goede darmbacteriën moeten de ‘slechte’  bacteriën overheersen,  om nog niet te spreken over de schimmels, virussen en parasieten. Zoals er in een weelderige bloementuin ook altijd de bloemen het onkruid moeten overheersen voor een gezond milieu, zo is dat in onze darmen niet anders.

Om zes redenen zijn zij echter heel belangrijk

 • Om af te vallen
 • Om permanent op gewicht te blijven
 • Om stille ontstekingen te verminderen (oorzaak chronische ziekten)
 • Verbeteren van de weerstand
 • Verminderen van spijsverteringsproblemen en stimuleren regelmatige stoelgang
 • Verminderen van depressie en onrust

Om bovenstaande redenen betrek ik bij huidproblemen, afvallen of vage gezondheidsklachten altijd de darmen. Heel vaak, zo niet altijd ligt daar de oorzaak van het probleem en dus ook de enige echte en definitieve oplossing.

BIJ OVERGEWICHT IS HET DARM EVENWICHT VERSTOORD.

Met de juiste bacteriën, en dus een gezond darmevenwicht val je af !

Doordat je minder calorieën opneemt uit voedsel, je minder vet opslaat en minder hongeraanvallen hebt. Naarmate je darmen en daarmee je lichaam meer in balans komt, merk je dat je de keuze en moment van eten niet meer met je hoofd, maar met je buik neemt.

Je bent dus letterlijk wat je eet, of wat je darmmicroben doen met wat je eet.

In deze blog leg ik de nadruk op het afvallen en het verkrijgen van een plattere buik en daarnaast een goede gezondheid.

Ben jij een slank of een zwaar ‘darmtype’?

Mensen die slank zijn hebben over het algemeen maar ‘slank bacteriën’ dan mensen die zwaarder zijn. Ze kunnen dus meer eten zonder aan te komen dan de zwaardere mensen, en dat heeft niet alleen met de stofwisseling te maken.

Een goed of verstoord darmevenwicht bepaalt dit. Een goede darmbacterie bestaat uit meer ‘slank’ bacteriën en minder ‘vet’ bacteriën. Slank bacteriën gedijen op vezels en slechte op suiker, ongezonde vetten en bewerkte koolhydraten.

Op jonge leeftijd is het darm evenwicht al vastgesteld en wordt beïnvloed door de manier waarop je bent geboren, je voeding en het gebruik va antibiotica in je eerste levensjaren.

Een verstoord darmevenwicht doet je taille verbreden en je wordt bevattelijker voor depressies en angsten. Mensen met overgewicht hebben vrijwel zeker een verstoord darmevenwicht. Gelukkig kun je dit herstellen door het juiste voedsel en de juiste supplementen.

LEKKENDE DARM

Verkeerde voedingsstoffen of een ongezond voedingspatroon verstoren het darmevenwicht. De slechte bacteriën die overheersen gaan gifstoffen afscheiden. Door de gifstoffen raakt de beschermlaag van de darmen aangetast, met als gevolg een lekkende darm. Het filter kan ongewenste deeltjes die eigenlijk afgevoerd moeten worden met de ontlasting niet langer binnenhouden en de gifstoffen, ziekteverwekkers en onverteerde voedingsmiddelen dringen door de darmwand heen. Het immuunsysteem komt in actie en zal het zo goed mogelijk oplossen door het voorlopig onschadelijk te maken door een ontstekingsreactie. Deze ontsteking wakkert een aantal afweermechanismen aan die uiteindelijk leiden tot vetopslag en gewichtstoename.

 

STILLE ONTSTEKINGEN

Zijn chronische ontstekingen die je niet kunt zien of voelen. Ze ontstaan doordat de slechte darmbacteriën in de darmen hun eigen gifstoffen aanmaken, als reactie op ongezonde voeding bijvoorbeeld.  Ze beschadigen het darmslijmvlies en komen in de bloedbaan. Op een ongezonde maaltijd komt een ontstekingsreactie waar het immuunsysteem op reageert.

Het immuunsysteem maakt overuren om ze onschadelijk te maken en “parkeert’ ze als een laaggradige, ofwel stille ontsteking waardoor ze niet voor acuut gevaar kunnen zorgen maar sluimerend kunnen ontaarden in aandoeningen of ziektes én overgewicht.

Een hersteld darmevenwicht tempert een stille ontsteking en voorkomt dat je aan obesitas gaat leiden.

CANDIDA

De candida schimmel komt ook hier vaak om de hoek kijken, en kan welig groeien als onkruid bij een darmwerking die verstoord is.  Het verstoort het darmevenwicht en leidt tot afscheiding van giftige afvalproducten. Behalve veel vage klachten doet candida je behoefte aan suiker enorm toenemen, omdat die daarop groeit. Door een goed darmevenwicht nemen de honger aanvallen af.

HOE BEREIK IK EEN GEZOND DARMEVENWICHT EN GEWICHTSVERLIES.

Door in de eerste plaats je spijsvertering op orde te hebben. Dit bereik je met de HOPE formule.

HOPE

Hoog vezelgehalte      Omega 3       Probiotica       Enzymen

HOOG VEZELGEHALTE

Vezels blijken de darmen te beschermen tegen ontstekingen en vergroten de hoeveelheid ‘slanke darm bacteriën’. Dus neem je minder calorieën op. Vezels helpen je om de opname van calorieën te verminderen van voedsel wat je al hebt gegeten! Er worden dus meer calorieën uitgescheiden in de ontlasting. Van elke gram vezels die je eet, scheidt je ongeveer 7 calorieën uit. Met een vezelrijke voeding van 35 gram per dag scheidt je maar liefst 245 calorieën uit! Alleen krijgen we deze vezels massaal te weinig binnen in ons huidige voedingspatroon.

Stel jezelf vezels voor als een bewakingsdienst, die calorieën naar de uitgang van hete lichaam begeleidt voordat ze opgenomen worden.

 • Vezels vertragen de omzetting van koolhydraten naar suiker, stabiliseren de bloedsuikerspiegel
 • Vezels fungeren als een pre biotica, ze voeden de goede darmbacteriën
 • Vezels verminderen de opname van suikers uit andere voedingsmiddelen
 • Vezels geven je een verzadigd gevoel, onderdrukken je eetlust
 • Vezels scheiden extra calorieën uit met de ontlasting
 • Vezels helpen je afvallen
 • Vezels geven de ontlasting meer volume en bevorderen zo een regelmatige, gezonde stoelgang
 • Vezels wakkeren een hormoon aan dat aangeeft dat je geen trek meer hebt
 • Vezels poetsen het afval uit de dikke darm weg.

OMEGA 3

Deze belangrijke vetzuren komen vaak te weinig voor in onze voeding, terwijl ze een zeer gunstige invloed hebben op allerlei aandoeningen, en preventief werken tegen stille ontstekingen, hart en vaat aandoeningen, gewrichten, hersenen en de spijsvertering. Ze genezen mede de lekkende darm en zijn daardoor indirect betrokken bij het gewicht. Gebruik minimaal 2000 mg totale omega 3 per dag.

PROBIOTICA

Herstellen het darm evenwicht en daarmee tal van problemen. Het verbetert je stemming en  je immuunsysteem, zodat het op gepaste wijze reageert op indringers.  Het beschermt het darmslijmvlies en verdringt de slechte bacteriën.  Als je al van kind af aan een verstoord evenwicht hebt, is het goed om continue probiotica te nemen om een gunstig evenwicht te handhaven. Ze fungeren als een darm bewakingssysteem voor de gezondheid van je lichaam. Let ook hier op het aantal stammen en levende bacteriën. Voor een optimale werking moet het minstens 30 miljard levende bacteriën en minimaal 10 wetenschappelijk bewezen stammen bevatten voor een optimale werking.

 

ENZYMEN

Enzymen spelen een belangrijke rol bij alle functies in het menselijk lichaam. Het breekt voedingsstoffen af tot bruikbare energie. Ook deze worden vaak onvoldoende uit voeding gehaald. Ook neemt de aanmaak af bij het ouder worden. Met een supplement voor de maaltijd kun je dit proces bevorderen en voorkom je een opgeblazen gevoel, winderigheid en opzwelling. Bovendien zorgt het dat je darmen gezond blijven en het voedsel goed afgebroken en daardoor bruikbaar wordt.

 

VERWIJDER GIFSTOFFEN UIT JE LICHAAM;

 • Ontgift en reinig
 • Ga naar de sauna
 • Gebruik regelmatig reinigingsprogramma’s en supplementen op plantaardige basis

ETEN VOOR EEN SLANKE DARM;

 • Eet meer gezonde vetten ( het vermindert stille ontstekingen)
 • Vermijd granen zoveel mogelijk
 • Drink veel water, het is belangrijk voor elke cel in je lichaam.
 • Eet elke dag ‘levende’ voedingsmiddelen (voeding waar bacteriën in zitten)
 • Eet bij elke maaltijd of tussendoortje eiwitten tegen hongeraanvallen
 • Neem vezels eventueel voor het eten en je zult merken dat je minder trek hebt

Wordt je bewust van de werking van je lichaam en je zult beloond worden.

Bron; Brenda Watson, Eet je buik plat.

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.