Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

23 oktober 2020

Niacinamide (vit.B3), een belangrijk ingrediënt in voeding én huidproducten

Niacinamide biedt vele voordelen voor de (huid)gezondheid. Tijd om dit waardevolle ingrediënt eens onder de loep te nemen en te kijken in welke producten je het kunt vinden.

Wat is niacinamide?
Niacinamide is een van de twee vormen van vitamine B3 – de andere is nicotinezuur. Vitamine B3 wordt ook wel niacine genoemd.
Niacinamide en nicotinezuur zorgen beide voor vitamine B3-activiteit, maar ze verschillen in chemische structuur en hoe ze je gezondheid beïnvloeden.
Het is een water-oplosbare vitamine (je kunt het niet opslaan) die nauw samenwerkt met stoffen die van nature aanwezig zijn in onze huid.
Het speelt een belangrijke rol bij stofwisselingsprocessen.

Wat doet niacinamide  voor je gezondheid?
Bij inname door middel van voeding en/of suppletie heeft het ontstekingsremmende effecten.
Vanwege zijn rol bij het gezond houden van je cellen, is aangetoond dat orale supplementen van niacinamide het DNA-herstel in de door Uv-straling beschadigde huid bij mensen verbeteren.

Wat doet vitamine B3 voor je huid?
Niacinamide speelt een belangrijke rol bij het gezond houden van je huid. Om deze reden is het een populair ingrediënt in de huidverzorgingsindustrie.
Via smeren met een cosmetisch product is aangetoond dat niacinamide ontstekingsremmende effecten op de huid heeft.
Het wordt gebruikt om huidaandoeningen zoals acne en rosacea te behandelen, een huidaandoening in het gezicht die wordt gekenmerkt door roodheid.
Dit maakt niacinamide een populair alternatief voor antibiotica voor de behandeling van acne of rosacea

Het zorgt voor de aanmaak van ceramiden, een belangrijk vet waaruit onze bovenste laag van de huid bestaat, en die beschermt tegen uitdroging.
Deze zogenaamde natuurlijke vetten versterken de barrière functie van de huid. hierdoor verliest de huid minder vocht en is beter bestand tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. Bijna ieder huidtype en huidprobleem is erbij gebaat. De laatste jaren staat deze stof sterk in de belangstelling als middel tegen veroudering.
Het vermindert en verkleint zichtbaar vergrote poriën, verzacht fijne lijntjes en rimpels, verbetert een oneffen teint, laat een doffe huid weer stralen en versterkt de natuurlijke huidbarrière. Het herstelt de opgelopen huidschade, en helpt bij vernieuwing van de huid.

Zoals gezegd werkt niacinamide nauw samen met andere stoffen in je skincare, zoals peptiden, hyaluronzuur, fruitzuren, vitamine C en andere anti-oxidanten.
Van niacinamide krijg je nooit teveel, dus wees niet bang voor irritatie of gevoeligheid. Het is zelfs zeer geschikt voor de gevoelige of rosacea huid. De combinatie van niacinamide met andere waardevolle ingrediënten is belangrijk, omdat elk ingrediënt haar specifieke voordelen heeft.

Een tekort aan niacinamide
Wanneer je een tekort aan niacinamide hebt maakt dat de huid kwetsbaar en kan het huidproblemen veroorzaken, zoals schilfers of gevoeligheid. Een droge, trekkerige huid is gebaat bij niacinamide. Elke cel heeft natuurlijke vetten nodig. Een acné gevoelige huid is gebaat bij niacinamide omdat het de vlekjes (rest acné) sneller herstelt.

Wetenschappelijke onderzoeken tonen de volgende voordelen van niacinamide aan:

 • Niacinamide wordt goed verdragen door de huid
 • Niacinamide (vitamine B3) wordt goed verdragen door de huid en biedt een breed scala aan verbeteringen in het uiterlijk van een verouderende gezichtshuid (bijv. vermindering van het verschijnen van hypergepigmenteerde vlekken en rode vlekken)
 • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels
 • Vermindering van bruine vlekken
 • Verbeteren van de vale huid (minder gelige kleur)
 • Verbeterde elasticiteit
 • Verbeterde textuur
 • Brengt de huidbarrière in balans, door vochtverlies te voorkomen en door een verbeterd vochtgehalte van de bovenste laag
 • Ontstekingsremmend bij acné en rosacea

Niacinamide van binnen en buiten
Alles start met gezonde voeding, de huid profiteert daar van mee. Door de buitenkant ook op deze manier te behandelen, versterkt de werking én verbetert het de huid. Goed van binnen en goed van buiten.

Welke voeding bevat niacinamide (vit. B3)?
Vitamine B3 speelt een cruciale rol bij het omzetten van het voedsel dat je eet in bruikbare energie en helpt de cellen van je lichaam bij het uitvoeren van processen. Je lichaam slaat deze vitamine niet op, daarom moet je het dagelijks via je voeding opnemen.
Niacinamide vind je in dierlijke producten, zoals vlees en kip, en in plantaardig voedsel zoals noten, zaden en groene groenten.Veel geraffineerde graanproducten, waaronder granen, zijn ook verrijkt met niacinamide.

In suppletie vind je het o.a. in Collagen +  ( 25 mg) van Sckin Nutrition en in de Super Greens van Sckin Nutrition (32 gram). Je vindt Niacine in de maaltijd vervanger JUVO.

Welke producten van Éminence Organics bevatten niacinamide?

 • Met veel genoegen heb ik allerlei behandelingen ondergaan, beleefd én nadien besproken
  met de dames van jouw team. En over dat team wil ik graag even iets zeggen!!
  Wat een prachtige vrouwen die met veel know-how jouw zaak vertegenwoordigen en met
  veel liefde over de materie praten waar ze voor zijn opgeleid máár ook vanuit hun hart
  de producten waar ze achter staan aan de vrouw kunnen brengen. De meeste tijd heb ik
  doorgebracht met Susanne en Charlotte maar ook de andere dames zitten in mijn hart. Het
  is nu eenmaal zo, dat er tegenwoordig geen complimentjes meer worden uitgedeeld terwijl ze
  zó verdiend zijn dus ik ga nu het voorbeeld geven.

  Marijke

 • Hallo Annelies en team,
  Gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs van de  Beauty Award.
  Het is altijd een feest, als je bij Annelies bent geweest! Ga zo door.

 • Iedere dag ben ik nog blij met MIJN wenkbrauwen…
  de wenkbrauwen die ik kreeg dankzij Annelies!

 • “Ik wil je bedanken voor de zeer fijne behandelingen die ik heb mogen ervaren in de afgelopen jaren.
  Ik moet op zoek naar een nieuwe “Annelies” en dat zal niet meevallen.
  QMS is niet verkrijgbaar in Canada.. Ik zit alleen nu met waar ik op moet letten om te weten wat een goede spa/salon is. Mijn huid is me zeer dierbaar en ik wil graag daar het beste voor”.

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Was weer een heerlijke behandeling vrijdag, geniet daar elke keer opnieuw zo van en voel de massage nog dagen doorwerken. Ik ben superblij met jouw behandeling Sanne, het advies van Anouk over Colorescience make-up, Timeblock en  Éminence producten! Alle producten doen wat ze beloven, en dat is fijn om te zien en ervaren.

   

  Sylvie

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!

  Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.

  Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Ben heel enthousiast over Éminence Organics en vind het team van Medi Spa Annelies heel goed en heel erg prettig.

 • Echte vakvrouwen die willen gaan voor huidverbetering. Ik heb geen acné meer en mijn huid ziet er kei goed uit!

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik mijn mening met jullie delen. Ik voel me altijd zeer welkom. Meestal heb ik een behandeling bij Renske of Charlotte twee vriendelijke, attente maar vooral zeer professionele teamleden. Omdat ik al zo lang bij jullie kom voelt het heel vertrouwd en ontspannen. Dit is fijn als je een behandeling ondergaat. Naast de behandelingen is het altijd prettig om binnen te lopen of te bellen als ik iets nodig heb. Jullie persoonlijke benadering maakt dat ik graag terugkom. Alle medewerkers kennen mijn naam en helpen vakkundig. Natuurlijk mag ik ook Jozijna niet vergeten. Vriendelijk, vakkundig, professioneel en persoonlijk betrokken.

 • Ik kom hier al vele jaren, met plezier en met een fijn gevoel onderga ik al de behandelingen.
  Iedereen is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
  Wat jullie ook allemaal bieden is zeer uitgebreid en vernieuwend.

 • Er zit nog steeds vooruitgang in de verbetering van mijn gezicht.
  Dankzij jullie goede behandelingen en producten. Toppie!

 • Hierbij wil ik even vertellen dat ik blij ben met mijn wenkbrauwen.
  Bedankt voor de service die je gaf tot dat de wenkbrauwen helemaal goed waren.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.