Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

6 februari 2020

Mijn 10 dagen Vegan Detox ervaring

Als je het verkoopt, dan onderga je het ook. Dat is mijn visie, maar toch verkocht ik al kuren voordat ik zelf in de gelegenheid was om er mee te starten. Je moet namelijk goed voorbereid beginnen, zodat je de kuur ook goed kunt doorlopen.

Laat ik er even bij vertellen dat ik me al vele jaren in voeding verdiep, en verschillende cursussen en opleidingen heb gevolgd over voeding, suppletie en hormonen.  We begeleiden al vele jaren mensen met overgewicht,  voorheen met eiwit diëten (die voor korte duur super werkten, maar lange termijn helaas niet) en na vele inzichten en ervaring nu met gezonde, onbewerkte voeding en aansluitende behandelingen als Endermologie en sinds kort de Body Peel Touch Treatment.

Detox en periodiek vasten

Detox en periodiek vasten werken allebei, waarvan periodiek vasten wetenschappelijk bewezen is. Periodiek vasten betekent dat je je voeding binnen een aantal uren van een etmaal nuttigt, bijvoorbeeld tussen 12.00 uur ‘s middags en 20.00 ’s avonds, zodat het lichaam de overige zestien uur rust krijgt om te verwerken en op te ruimen. Een aanrader!

Detox is er in vele varianten. Ik heb er meerdere gevolgd, maar ben niet zo van de ‘alleen maar sapjes’ dagen. Het lichaam gaat dan toch op de voorzichtige stand werken, en nadat je weer gewoon gaat eten komt het er ook weer sneller aan.

Maar inzichten verbeteren en nu heb ik er een ontdekt waar ik fan van ben.

Een Vegan Detox kuur met periodiek vasten en volop eten!

Dat het werkte wist ik al van referenties, en ook onze gasten die het ondergingen waren unaniem enthousiast.  De Vegan Detoxkuur, waarvan een aantal dagen zonder vlees en vis, heeeel veel groenten en bepaalde soorten fruit en uiteraard heel weinig koolhydraten en veel, heel veel peulvruchten duurt slechts 10 dagen en leert je nadenken. Bovendien wordt het via het periodiek vasten genuttigd. De bewezen werking van je voeding nuttigen binnen een periode van 8 uur, zodat het lichaam ook eens de kans krijgt om op te ruimen en te herstellen. Want daar komt het in onze huidige maatschappij niet meer aan toe. Daarnaast eten we massaal te weinig!

Te weinig? Inderdaad, te weinig gezonde voedingsstoffen. Het voedingscentrum beveelt 200 gr groenten per dag, nog beter zou 400 gr per dag zijn. Vers en onbewerkt. Maar hoe dan?

Ik bied het aan omdat deze variant in onze huidige leefstijl past, het je veel later toepasbare inzichten geeft én een prachtige combi is op onze behandelingen en resultaten die we willen bereiken. Als trainer hormoonfactor en jarenlange ervaring in de orthomoleculaire voeding in relatie tot een gezonde huid en lichaam. Veel huidproblemen starten namelijk van binnenuit.

Zoals een dieselauto op benzine meteen protesteert, protesteert ons lichaam eerst heel minimaal, maar waarschuwt dan steeds harder met signalen. Luister je daar niet naar, dan kan het jou en de zorgverzekeraar duur komen staan.

Preventie of probleem

Zoals de ezel die wordt verleid met een wortel of geslagen met een stok, zijn er twee redenen om een verandering in gang te zetten.

Je kiest voor gezondheidspreventie met de voordelen die daar bij komen kijken, of je pakt vage klachten of juist pittige problemen aan op een natuurlijke manier. Hoezo automatisch je leven lang aan dezelfde medicatie vastzitten? Wie weet kun je een mooie verandering in gang zetten. Voeding doet zoveel voor je, dat is ongelooflijk. Het werkt zoals de benzine voor een auto.

Gezondheidspreventie, een mooie huid en lichaam én goed in je vel zitten!

Vandaag sluit ik de kuur voldaan en tevreden af. Ik heb een dagboek bijgehouden waarin ik open en eerlijk mijn bevindingen deel, ter inspiratie voor de liefhebber.

Detox is niet nieuw

Detox kuren bestaan al heel lang en ook in diverse uitvoeringen. Bedoeld om te ontgiften en het lichaam een handje te helpen haar opgebouwde gifstoffen kwijt te raken. Het kan extreem met sapjes en een klisma, maar zeker ook subtiel.

Ik ben meer voor de laatste versie, omdat het helemaal niet eten het lichaam weliswaar in een andere toestand brengt, maar later weer een klap krijgt als er weer ‘normaal’ gegeten wordt. Het gevolg is dan net als met zoveel diëten, dat je snel weer in gewicht aankomt.

Waarom ga je detoxen?

Door de overload aan voeding, de vele eet- en snackmomenten én suikerverslavende producten hebben ervoor gezorgd dat ons lichaam in een constante vorm van paraatheid staat. Vol van stress en chemicaliën waar het geen raad mee weet, de hormonen en darmen zijn van slag. Het heeft zijn weerslag op de huid en op het energielevel en depressieve gevoelens liggen op de loer.

Het klinkt allemaal nogal zwaar, ik weet het. Je zult het ook vaak niet als zodanig ervaren of benoemen en neemt het voor lief. Het lichaam is heel slim, en probeert in eerste instantie alles zelf op te lossen. De lever en nieren maken overuren om te ontgiften, de darmen proberen af te voeren en overtollige ballast wordt keurig geparkeerd in het bind- en vetweefsel. Waar het voorlopig geen schade aanricht. Tot de problemen ontstaan of je zelf tot inzicht komt en iets goeds voor je lichaam wilt gaan doen. De stok of de wortel van de ezel.

Laaggradige ontstekingen (die we in eerste instantie niet voelen) zijn de sluipmoordenaars.

Maar ontgiften hoeft niet de enige reden te zijn, het reset de hormoonbalans, je verliest gewicht en nog belangrijker: buikomvang. Niet ons gewicht maar onze buikomvang is bepalend voor onze gezondheid. Boven de 88 cm is dit bij vrouwen een reden om hier acht op te slaan, omdat het een verhoogde kans geeft op aandoeningen. Ongeacht je lengte.

Het letterlijk en figuurlijk loslaten van ballast en je stofwisseling een boost geven, meer energie krijgen en bewuster leven. Fitter zijn met aandacht en meer stralen, je huid wordt er mooier en gezonder van. Logisch, het is ook een uitscheidingsorgaan. De wallen onder je ogen zijn een spiegel van je nieren. Acné op je wangen hebben een relatie met je darmen, en op de kin met je hormonen. Sowieso is stress een boosdoener voor alles. En wist je dat stress voor heel veel (hormonale) disbalans zorgt? Het schopt alles in de war, van vertering tot een verhoging van gifstoffen in je lijf.

Beseffen hoe belachelijk veel lekkernijen en drankjes je onder je neus geschoven worden en die je zonder nadenken verorbert. Of hoe vaak je iets pakt omdat je een leeg gevoel hebt, of je lichaam vraagt om energie omdat je bloedsuikerspiegel van slag is. Detoxen helpt tegen insuline resistentie en diabetes type 2.

Waarom ik het Vegan Detox Program ging volgen:

Na de overgang kreeg ik er enkele hardnekkige kilo’s bij, met hetzelfde eetpatroon. En dan op een plaats waar je het liever niet hebt, de buik. Ik ben de zogeheten appel, (voornamelijk vet op buik en borsten en zelfs rug (die lelijke kwabbeltjes onder je behabandjes, ook door het inkrimpen). De peervorm heeft qua gezondheid meer geluk, want ze hebben minder kans op buikvet, maar ook zij zullen wel wat te klagen hebben.

Behalve de extra kilo’s wilde ik mijn lichaam ontgiften, even uit het dagelijkse patroon van een bruine boterham met 30+ kaas en koffie met melk en zoetje en een jus d’orange, wat elke ochtend keurig voor me klaarstaat.  Van het automatisme van het (bijna) dagelijkse glaasje rode wijn af. De gang naar de koelkast voor een stukje kaas of iets te knabbelen bij een ‘leeg gevoel’ doorbreken.  

Een piepklein orgaantje in onze hersenen, de amygdala is hier verantwoordelijk voor. Ons onderbewuste laat ons de dingen doen die we altijd deden. Het anders doen kost nadenken, omdenken en voorbereiden. Het anders doen in kleine stapjes verandert je onbewuste gedrag naar bewust gedrag met andere keuzes.

En nu mijn ervaringen, vandaag is het afgelopen met uitstellen.

Op onze Tanita weegschaal weeg ik bij aanvang 58.3 en mijn buikomvang meet 84 (oei)

Samen met mijn dochter ben ik vandaag gestart. Het goede moment is er toch nooit, maar ik denk dat we het beiden heel goed kunnen gebruiken. Door een stressvolle periode zit ik te strak in mijn bindweefsel, of met andere woorden, ben ik helemaal verkleefd. (afvalstoffen)

Daarnaast vind ik dat het tijd wordt om mijn lichaam een beetje te ondersteunen in positieve zin en enkele kilootjes of tenminste buikomvang moeten er ook af. Laten gebeuren kan nog lang genoeg.

Mijn wandelen, kracht/ cardio training zijn er de afgelopen weken teveel bij ingeschoten. Zelfs mijn yoga nidra. Ik onderga een massage en de volgende dag een voetreflexmassage. Zij voelde dat er veel gestagneerd was, wat klopte met mijn geestestoestand op dat moment. (voetreflex wordt gedeeltelijk vergoed door de ziektekostenverzekeraar, indien je aanvullend verzekerd bent).

Mijn nachtrust was de laatste tijd ook niet van geweldige kwaliteit, terwijl dit juist zo belangrijk is voor herstel van je lichaam.

Als je lichaam in een stress modus verkeert doet het alleen het hoognodige, het heeft dan echt geen tijd om ballast op te ruimen. Dat wordt mooi geparkeerd en is voorlopig veilig. Voorlopig!

De celstofwisseling is slecht, de opname van voeding veel te weinig en ook de afgifte. Korte termijn beloning, lange termijn straf.

Voorbereidingen

Het is belangrijk dat je goed voorbereid start. Het boodschappenlijstje klaar hebt en je in de ochtend niet nog alles moet doen. Aandachtig alles met mijn dochter samen doorgelezen, spullen klaargezet.

Je moet best wat in huis hebben, kom ik achter. De koelkast puilt uit.

Dag 1 woensdag

Afkicken van mijn favoriete boterham met kaas en glaasje jus d’orange, geen lekkere cappuccino om 10 uur, maar een espresso (ook lekker hoor).

Tussen de werkzaamheden door heb ik twee volle tassen groenten en fruit gehaald en bij de diepvrieswinkel kabeljauw en nog wat diepvriesgroenten ingeslagen, zodat ik niet mispak. Daarnaast heb ik witte bonen in de week gezet voor een volle pan soep. Altijd handig.

Een salade gemaakt, kost wel wat meer werk, maar dit deed ik al vaker, maar Jezus, wat moet je veel eten! En het moet op, je hebt die calorieën nodig. Zonder de hoeveelheid koolhydraten die je normaliter binnenkrijgt. Mensen eten veel te weinig, maar toch teveel verkeerde calorieën, zo blijkt.

Ik voel me goed, en omdat ik vandaag de ochtend en avond werk, besluit ik ondanks de miezerige regen mijn stoute wandelschoenen aan te trekken en een wandeling te maken (normaal was ik waarschijnlijk weer achter de laptop gekropen)  Dit is dus al een voorbeeld dat optreedt omdat je uit je onderbewuste bent gestapt. Je gaat nadenken en bewust worden. De tijd ontbreekt om de 10000 stappen te halen, maar ik kom een heel eind. Nog een uurtje voor een heerlijk intense detox facial inclusief hoofdhuidmassage. Mijn huid glanst en ziet er fris uit. Niet normaal fijn en pittig, al voel ik me hierna eigenlijk wel heel moe. Komen de afvalstoffen nu al vrij?

Het avondeten bereiden kost niet erg veel tijd, weer een vol bord wegwerken kost wel kruim, overigens erg smakelijk met diverse kruiden. De recepten houd ik bij voor degenen die de kuur gaan volgen.

Dag één zit erop. Vanavond geen lekker rood wijntje, maar een kopje kruidenthee en water. That’s it. Daar kun je lang en breed over nadenken, maar dat hoeft niet. Dankbaar dat er kruiden theeën zijn, en verse gember, ook lekker. En water is wat kleurrijker en smaakvoller te maken met blauwe bessen en munt bijvoorbeeld.

Een  avond met alleen water en thee, ach ik laat het los en neem een heerlijk warm bad met etherische olie en zet een relax/ meditatie muziekje op.

Dag 2 donderdag

In de ochtend de bereid ik de maaltijden voor, ook voor mijn dochter. Leuk als je het met een huisgenoot samen doet, maak je handig voor twee en je kunt samen je gevoel en voortgang bespreken. Delen maakt altijd lichter, en de een of de ander is er goed mee😊

Ik merk dat ik meteen al vocht verloren ben, en dat voelt al fijn in eerste instantie. Waarschijnlijk was mijn buik niet alleen vet dus.

Door tijdsdruk heb ik te weinig gelopen. Tijd is toch wel een dingetje, of moet ik er meer priotiteit van maken? Ik ben niet zo’n ochtendmens, dus dat gaat hem niet worden. In de late avond Yoga Nidra des te meer. Dit is een vorm van Yoga waarin je je geest dusdanig tot rust brengt, dat het herstellende vermogen van je lichaam geactiveerd wordt. Je ligt doodstil en moet zorgen dat je niet in slaap valt, maar in een extreem diepe ontspanning komt. Staat gelijk aan een aantal uren slaap. De moeite waard om te ondergaan, het valt me trouwens op dat er steeds meer mannen in de groep komen, het besef van gezondheid en balans door yoga dringt ook geleidelijk bij hen door. Ik zak diep weg.

Dag 3

Het weegmoment is altijd een leuk moment tijdens zo’n kuur, en helemaal als je beloond wordt voor dat wat je ervoor doet. Gewicht 57.9 , buikomvang 82 cm. Kijk, dat zet zoden aan de dijk.

Ik heb meer energie, ben vrolijker, mijn  buik voelt lichter, mijn haren vallen beter en mijn huid glanst meer. Allemaal kadootjes die het de moeite waard maken.

Ik besluit ’s middags mijn werk neer te leggen en met mijn kleinkind en vriendinnetje het Dokus de Das pad te lopen in de kou, met de bolderkar. Heerlijk in een bosrijke omgeving met rennende kinderen. Goed voor jong en oud. Later in de ‘boshut’ zitten we bij de open haard en bestel ik een karige zwarte koffie. Mijn kleindochter van zes kijkt me meewarig aan en vertelt geamuseerd tegen haar vriendinnetje dat mama en oma gezond aan het eten zijn, en dat er veel suiker in bananen zit, onderwijl likkend aan haar ijsje. Op de terugweg rijd ik nog snel langs de Jumbo, de koelkast is alweer bijna leeg.

Het valt me op hoe vaak je een koekje, bonbon o.i.d.  moet afslaan. En hoe vaak het een gewoonte is om iets in je mond te stoppen. Onbewust.

Gek genoeg wen je eraan dat je in de avond niks meer nuttigt. Geen vooruitzicht op mijn wijntje gaat al nauwelijks meer door mijn gedachten. De Amygdala is ‘under construction’.

Ook moet ik steeds denken aan de suppletie, die je soms zomaar vergeet, en precies is afgestemd met de juiste mineralen, vitaminen, probiotica etc.

Ik ben wel blij dat ik vanavond heerlijk mijn rust kan pakken, een avondje bankhangen past goed bij de Detox kuur en is welkom na een drukke werkweek.  

Het grappige is dat ik steeds bewuster nadenk tijdens deze week en zelfs op zoek ga naar Marie Kondo, de opruimcoach. Ik krijg door mijn energie ook zin om mijn huis te ontspullen, te ontdoen van overtollige ballast. Ik wil rust ervaren in mijn lichaam en in mijn leefomgeving. Geheel passend ook in deze tijdsgeest trouwens. Je kunt geen glossy openslaan of het komt erin voor.

So far so good, het weekend gaat beginnen. En nu?

Het liefst blijf ik nu het hele weekend lekker thuis, maar dat kan ik niet helemaal maken tegenover mijn partner. Bovendien moet het toch ook niet zo zijn dat omdat ik niet mag drinken en alleen thuis eet, mijn sociale leven opeens ophoudt?

Omdenken dus. Waarom bestaat gezelligheid altijd uit lekker (overdadig) eten en (alcoholische) drankjes? Of ligt dat aan mij? Alsof ik zonder niet gezellig kan zijn. Ik zal het bewijzen.

Dag 4, afbouwdag

Afbouwdag betekent hier zoveel als dat je nu een aantal dagen geen vlees en vis meer eet.

Na het ontbijt ben ik gaan sporten, de Milon Cirkel training, cardio en kracht. Ik merk het meteen aan mijn spiermassa.

De Milon Cirkel is bedacht door een Duitse fysiotherapeut en sportwetenschapper. De cirkel bestaat uit 12 hypermoderne fitnesstoestellen voor het effectief verbeteren van kracht en conditie.

Het is een goed doordacht concept met een efficiënte combinatie van kracht- en conditietraining. De arbeid / rustverhouding is optimaal; 1 minuut intensief sporten, dertig seconden rust (en wissel van apparaat). Door die interval blijft tijdens de training je hartslag hoog en dus je stofwisseling langer actief en verbrand je meer calorieën. De spieren zijn per slot van rekening je grootste verbranders.

’s Middags bij de kapper is voor mij geen cappuccino met een lekkere bonbon weggelegd, maar een kop zwarte koffie en water.

Water met frambozen, basilicum en blauwe bessen geeft nog enigszins smaak en ziet er in ieder geval een beetje gezelliger uit.

Mijn man vindt het alleen maar saai en vraagt zich af of dit nou zo hoort? Hij vindt het er niet gezelliger op worden.

De inzichten die ik ervan krijg, de reactie van mijn lichaam en het bewustzijn overtuigen me echter. Wat zijn nou 10 dagen? Ik ga dit echt niet heel regelmatig doen, maar straks af en toe een dag invoeren.

Mijn lichaam krijgt de kans om afvalstoffen op te ruimen, mijn stoelgang neemt toe in volume zal ik maar zeggen (door de vezels), en dat voelt enorm licht en schoon.

Mijn vetmassa neemt af en mijn spiermassa toe, terwijl normaal spiermassa als eerste vermindert!

Een warm bad met etherische oliën doen me wederom goed.

Dag 5, 1e vegan dag

Voel me in de ochtend fris en licht. De weegschaal geeft 57.7 aan met een spiermassa van 38.3 en een vetmassa van 16.8

De groenten zijn alweer bijna op. Wat moet je vaak boodschappen doen!

Mijn man moppert dat we wel onderhand wel drie vaatwassers per dag. Terwijl ik ook nog veel met de hand afwas.

Het kost wat maar dan heb je ook wat onbetaalbaar is: meer gezondheid!

Vanmiddag gaan we iets leuks doen met vrienden. Lekker naar Uden op de fiets en dan een hapje eten is wel onze zondag favoriet, alleen nu? Op een watertje, zwarte koffie en geen eten. Heb ik er dan ook zin in?

Omdenken dus. Staan alleen de borrel en de hapjes garant voor gezelligheid?

NEE, dat ga ik nu bewijzen.

Overigens weet ik ook zeker dat ik nooit helemaal ga ‘ontwijnen’

Ik geloof wel in de Dry januari bijvoorbeeld, maar alles ontzeggen? Ik geloof niet dat je daar gelukkiger of gezonder van wordt. Alles met mate lijkt, of laat ik beter zeggen, past me beter.

De fietstocht van 12 km is vanmiddag mijn sport, dat komt goed uit. Het bewegen is overigens ook erg goed voor je mindset. Je voelt je zo voldaan, en dat lijkt nu nog meer het geval te zijn.

Het lijkt wel of iedereen aan de borrel of bier zit, maar het is niet voor niets een speciaalbieren kroeg. Het was niet minder gezellig moet ik zeggen, maar het lijkt wel alsof de omgeving het lastiger vindt. Iedereen vindt er iets van, laat me toch gewoon mijn ding doen! Dat moeten verantwoorden vind ik nog het meest vervelend.

Terwijl de rest nog naar een volgende bestemming fietst, ga ik naar huis om mijn eten te bereiden voor mijn dochter en mij. Het is weer zoveel dat ik het echt niet op kan, vooral de grote hoeveelheid van 200 gram peulvrcuhten is enorm! Weet je hoeveel dat is? Verder ben ik blij dat ik gewoon lekker thuis ben.

Dag 6, 2e vegan dag

Ik voel me lekker fit, voordeel van een zondag zonder drankje en ongezonder eten, mijn lichaam voelt lichter, een fijne beloning. Een licht zeurende hoofdpijn maakt zich echter van me meester. Het echte ontgiften is begonnen.

Tijdens een bijeenkomst heb ik taartjes, hapjes en wijn afgeslagen. ik merk dat dat niet veel moeite meer kost. Voor de zekerheid heb ik wel een appel meegenomen voor onderweg, als de honger me zou overvallen. Het lijkt echter alsof je lichaam al veel minder om voeding vraagt. Ons lichaam is hier eigenlijk ook op gemaakt. Tijden van schaarste en tijden van overvloed.

Eigenlijk staat vanavond sporten en zweten op mijn programma, maar de regen en het donkere weer houden me thuis. Morgen dan maar, voor nu neem ik een lekker warm bad en ga heerlijk vroeg naar bed.

Dag 7, 3e  vegandag

Ik ontmoet ervaren wandelaar en blogger Henrie van Zoggel en samen hebben we het over de heilzame werking van wandelen. Wetenschappelijk bewezen. Waarom investeren zorgverzekeraars niet in preventieve zorg? Waarom attenderen artsen ons niet op deze weg om medicatie te minderen?  Het blijft nog de omgekeerde wereld.

Vanavond ga ik weer voor een Work-out naar Happie Bodies. En ik kan je verzekeren dat dat pittig was.

Het eten daarna was goed maar zo verschrikkelijk veel! Ik voel me echt een varken vanavond.

In tegenstelling tot een dag geleden heb ik nu een opgeblazen buik, en wat krampen tussendoor, maar ik kan wel naar het toilet gelukkig, het zal er wel bij horen.

Dag 8, 4e Vegandag

Vandaag heb ik een beetje gesmokkeld met een eitje erbij, is geen vlees of vis en zit vol met eiwitten, dus waarom niet? Ik ben gek op eieren.

‘s Middags heb ik een fijne wandeling gemaakt, en hoewel ik normaal gesproken thuis naar het toilet ga, waren mijn darmen daar nu te ongeduldig voor. Mijn buik voelt wederom leeg en schoon.

Weer moet ik boodschappen doen, want de koelkast raakte weer leeg.

Dag 9, opbouwdag

Op deze dag mag ik alweer vlees of vis, maar ik vergat het! Ik mis vlees of vis ook helemaal niet. En een mooi vooruitzicht, we zijn er bijna!

Heel raar, maar het geeft een heel euforisch gevoel, alsof je een marathon loopt en bijna aan de eindstreep bent. Of misschien is het de uitdaging en daarna een trots gevoel dat je iets bereikt hebt. Dat je iets hebt gedaan wat sterker is dan de regels volgen die onze organen ons opleggen, of waar ze zogenaamd om vragen.

Vandaag is mijn gewicht 57.1, met een vetmassa van 16.4 en een spiermassa van 38.6 Ik merk een flinke omvangvermindering van mijn buik. Voel me top!

Vandaag ben ik onderweg, dus combineer ik iets wat onderweg gemakkelijk weg eet. Dat beviel erg goed!

De laatste dag is in zicht

Morgen moet ik de lunch overslaan, zelfs dat lijkt me geen probleem. Doordat de bloedsuikerspiegel nu stabiel is, is er ook niet zo’n drang naar voedsel (lees, energie)

Dag 10 De allerlaatste dag!!

Ik heb mezelf voor vanavond een wijntje beloofd. Je wilt altijd naar een beloning werken, toch?

De dag verliep goed en voordat ik het weet zitten de tien dagen erop.

Wat is er gebeurd?

 • Ik ben slanker
 • Mijn buikomvang is met 7 cm! Afgenomen en meet nu 78 cm. In de veilige zone dus. ‘
 • Mijn gewicht is afgenomen van 58.3 naar 56.8, die 56 is enkele jaren niet meer in beeld geweest. Ik meet maar 1.62 meter, dus veel meer hoef ik niet te wegen om geen appeltje te worden.
 • Mijn vetmassa is afgenomen van 17.3 naar 15.3
 • Mijn visceraal vet (vet rond de organen) is afgenomen van 6 naar 5
 • Mijn stofwisseling in rust (BMR) is toegenomen, deze vertraagt normaliter na de overgang, een van de redenen waarom vrouwen dan zwaarder worden. Het lichaam heeft minder nodig om aan te komen.
 • Mijn spiermassa is met 0,2 toegenomen, bijzonder, want bij afvallen zijn spieren het eerst aan de beurt. ( mede dank aan de krachttraining)
 • Vocht is hetzelfde gebleven
 • BMI is van 22.2 naar 21.6 gegaan ( moet tussen de 20 en 25 zitten voor meest gezonde gewicht)
 • Ik voel me fit en energiek en gezond, ben trots dat ik mijn Amygdala de baas ben
 • Het wijntje waar ik me zo op verheugde smaakte matig. Ik proefde vooral de alcohol.
 • De volgende ochtend een bruine boterham met kaas gegeten als vanouds, maar deed me niet zo heel veel. Of vind ik het jammer om weer ‘normaal’ te doen?
 • Ik merk dat ik bewust naar de gezonde producten zoek, ook als we later op die dag gaan
 • Ik eet bewuster en wil dat blijven doen, en ben blij met mijn lijf zoals het nu is.
 • Zweten en wandelen is een must tijdens deze kuur, om ook de afvalstoffen kwijt te raken.
 • Mijn stoelgang was pittig in deze periode, mede door de vezels en suppletie. Ik heb het gevoel dat ik echt ‘ontlast’ ben.
 • Het is na de kuur goed om ook weer een keertje te zondigen, maar door enkele balansdagen per week vast te houden wat je hebt bereikt, of voor de liefhebber om nog meer af te vallen.
 • Een aantal dingen ga ik er zeker inhouden en dat is het periodiek vasten, minder vlees en vis en veel meer groenten en fruit.’
 • In de ochtend wat vaker havermout of een groente en fruit smoothie met lijnzaad om verzekerd te zijn van de nodige vitaminen en vezels die we standaard te weinig binnenkrijgen.
 • Ook het doordeweekse wijntje wat vaker weglaten lijkt me een goed plan.
 • Vitamine suppletie blijf ik nemen, dat doe ik altijd al, want ik ben er van overtuigd dat we die massaal te weinig binnenkrijgen, zelfs met een gezond voedingspatroon.
 • Hoe meer anti oxidanten ik binnenkrijg, hoe meer ik beweeg, hoe beter mijn lichaam in staat blijft om alles op te ruimen, te herstellen én te bouwen.
 • Mijn 24 jarige dochter is al even enthousiast, al zegt ze eerlijk dat ze het zonder mijn hulp en coaching moeilijker had volgehouden. Ze ervaart veel meer energie, is 4 kilo afgevallen, is bewuster geworden van wat goede of verkeerde voeding met je doet. Haar taille is smal en ze ziet er fris en stralend uit. Ook zij beveelt het van harte aan.

Vragen en antwoorden:

Wat maakt het Vegan Detox Program uniek?

 • De pure en onbewerkte voeding
 • De aangepaste en hoog gedoseerde supplementen*
 • De grote hoeveelheid die je moet nuttigen
 • De ingelaste Vegan dagen (zonder vlees en vis)
 • De combinatie met Peroiodiek Vasten
 • De aangepaste hoog gedoseerde suppletie inclusief probiotica
 • De begeleiding met wegen en meten
 • De inzichten en ervaringen die gedeeld kunnen worden binnen de praktijk van Medi Spa
 • Het door kunnen voeren van balansdagen na de kuur met motivatie
 • Beweging, transpireren, ontspanning etc worden ook meegenomen

Moet ik alles zelf uitvinden?

Nee, we coachen je hierin. We leggen het programma uit en geven je tips. Het is wel verstandig om ook zelf na te denken, om het je zo (ook nadien) eigen te maken. We wegen en meten voor en na de kuur op een impedantie weegschaal waar veel gegevens zichtbaar worden.  We geven tips om je te ondersteunen, vanuit de kennis van hormonen en voeding en als ervaringsdeskundige met bruikbare tips. De stok achter de deur is wel fijn.

We integreren hier het Periodiek vasten in, wat betekent dat je binnen 10 uur je voeding nuttigt en de overige 14 uur je lichaam de tijd krijgt om grote schoonmaal te houden. Natuurlijk stimuleren we je ook om  meer te bewegen, je rust te pakken en naar de sauna te gaan of een warm bad te nemen. Een massage of detox facial zal je erg goed doen. De holistische aanpak dus.

Is het saai, of heb ik keuze?

Er is volop keuze in recepten te vinden op Google of Pinterest, maar we delen natuurlijk graag onze recepten die wij of onze gasten geprobeerd hebben.

Is het kostbaar?

Het kost wel wat, vers en gezond eten is nu eenmaal duurder dan ongezond en gemakkelijk. De kat op het spek binden zogezegd.

Mijn boodschappenlijstje en de kosten waren totaal €160,- voor deze tien dagen voor twee personen.

De kuur inclusief coaching en de bijbehorende suppletie kost € 195,-

Waar bestaat de suppletie uit?

 • Super Greens;

Deze boost bindt afvalstoffen, waardoor deze het lichaam kunnen verlaten. Dit heeft een langdurig effect en zorgt dat je gezonder wordt. Het zorgt voor een stofwisselingsswitch vanuit je oergenen. Zonder deze Supergreens blijven de afvalstoffen in het lichaam circuleren. Door binding voorkom je een jo-jo effect.

 • Cell Shield: een multi vitamine en anti-oxidantencomplex tablet bij het ontbijt
 • Carnitine: een aminozuren complex tablet bij de lunch
 • C-Skin Vegan Switch Polyfenol boosting enzymen complex tablet bij het diner
 • Resveratrol en Vit. D3 tablet in de avond

Wat levert het me op?

Je wordt bewuster, krijgt meer energie, ontgift, verliest (buik)vet, je verliest gewicht, je hormonen komen in balans en je krijgt veel inzichten in je eigen lichaam.

Tot dusver hebben we alleen nog maar hele positieve reacties gehad. Het werkt bij iedereen!

Detoxen is in, ook krijg ik de behoefte om mijn mind te detoxen en mijn huis, weg met de ballast

Ervaringen:

Ondanks de hoeveelheid voeding die je mag nuttigen verlies je tussen de 1,5 tot 4 kilo. Je verliest 6 tot wel 8 cm buikomvang. Energie nam toe, huid verbeterde, klachten namen af.

Als we af willen vallen gaan we weinig eten. Fout!

We eten zo weinig dat ons lichaam op de spaarstand gaat, en bij normaal eten reserves gaat aanleggen, omdat het denkt dat er weer schaarste komt. Zoals vroeger. Ons lichaam evolueert niet zo snel als dat wij veranderen in ons leven.

Bewegen is noodzakelijk, erg belangrijk zelfs, maar voeding is 80%

En nee, je hoeft zeker niet weinig te eten. Zoveel zelfs dat ik het niet kon bijbenen. Maar wel binnen bepaalde uren de juiste voeding met voedingswaarde nuttigen, daar waar ons lichaam iets mee kan.

Peulvruchten leveren veel meer goeds dan vis of vlees en is goedkoper. Nadeel is de winderigheid.

Groenten zijn helaas kostbaar, maar creatief zijn kan hier veel voordeel bieden. Bijvoorbeeld een moestuin? Meteen beweging erbij.

Het kost energie om het voor te bereiden en te bereiden, maar het maakt je wel bewust.

Je leert wat echte voeding is en wat het met je doet. Je bent alerter, energieker en voelt je gewoon beter.

Goed is goed, en dan is een keertje uit de bocht springen een feestje, maar dan ook echt een feestje.

Alles verbieden daar geloof ik  niet in. Balans is voor mij het toverwoord, daar voel ik me senang bij.

Ik drink mijn wijntje, waarvan ik dacht dat ik daar geweldig van zou gaan genieten en wat denk je?  Mijn verwachtingen waren hoger dan de werkelijkheid was.

Nu proberen om het te beperken tot de uitjes en gelegenheden, het volume kan ik in ieder geval al terugbrengen.

Door de stofwisselingsboost val je gemakkelijker af.

Je huid wordt rustiger en mooier

Dit alles maakt het tot een ware gezondheidselixer, en wie wil dat nu niet?

Ik hoop dat ik je hoe dan ook heb geïnspireerd,

Groet

Annelies

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.