Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

2 augustus 2019

Lekkende darm bewezen bron van huidaandoeningen

Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de lekkende darm aan de basis ligt van een haperend immuunsysteem.

Een haperend immuunsysteem is vervolgens weer een veroorzaker van tal van (huid)aandoeningen zoals psosriasis, acné, rosacea, eczeem.

Maar ondanks deze wetenschap is het nog altijd geen medisch erkende aandoening! Tot ik vandaag de blog van Dermatoloog Francis Wu Las op Beautyjournaal.

De huid en darmen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Gaan we een huidprobleem aanpakken, dan moeten daar wat mij betreft de darmen in betrokken worden.

Zoals we een huid conditioneren en de huidbarrière intact willen houden/ krijgen om geen vervelende indringers binnen te laten, zo moeten we dat met onze darmen ook doen.

Die klus moeten de huid en de darmen toch uit zichzelf doen?

Dat klopt. In normale of ideale omstandigheden zijn ze daar prima toe in staat, maar helaas zijn de omstandigheden allesbehalve ideaal of normaal.

Er liggen vele vijanden op de loer zoals het milieu, stress, verkeerde voeding en medicatie.

Deze kunnen er alleen of samen voor zorgen dat ons immuunsysteem overuren moet maken en gaat haperen. Hierdoor kan de doorlaatbaarheid van de darmen te groot worden en zo verkeerde stoffen in het lichaam terecht laten komen, waar het schade kan aanrichten. De darmen die normaliter zo goed kunnen filteren, zijn niet meer de baas.

Ditzelfde geldt voor de huid.

De huid is van nature een perfecte filter voor wat het wel of niet binnenlaat. Maar door allerlei interne en externe factoren zoals te agressieve cosmetica en het milieu kan de natuurlijke beschermlaag aangetast worden. De huid wordt kwetsbaar en kan haar vocht niet meer vasthouden. Het begin van veel ellende.

De schadelijke stoffen circuleren in het lichaam en gaan daar kwaad doen. In meer of mindere mate.

Soms sluipend als een constante laaggradige ontsteking. Af en toe opvlammend en dan weer in ruste. Allemaal vuurhaardjes die kunnen ontvlammen en van een relatief onschuldige aandoening in een heftige ziekte ontaarden.

Maar hoe gaan we dit aanpakken?

Daar waar het door is begonnen, begint ook de aanpak. Uitsluiten of verminderen van de boosdoeners, wat al best een lichte zoektocht kan zijn of lastig om aan te passen.

Prebiotica in de vorm van vezels en groenten en fruit. Zoveel als je wilt

Door je voedingspatroon aan te passen en suikers zoveel mogelijk te verwijderen.

En heel belangrijk PROBIOTICA !

En dan bedoel ik niet zo’n flesje yakult (wat meer een suikerbommetje is) maar een probiotica die bewezen en onderzocht is, met heel veel stammen.

Deze bacteriestammen gaan namelijk de boel in de darmen weer op orde maken. Het natuurlijke evenwicht terugbrengen, zodat het immuunsysteem weer normaal haar werk kan doen.

Al binnen enkele weken na het slikken van probiotica zie en voel je verandering optreden. Je ontlasting wordt beter. (Je hebt nagenoeg geen toiletpapier nodig). Je voelt je fitter, en je huid knapt zienderogen op.

Het klinkt misschien allemaal iets te gemakkelijk, en dat is het oplossen van een lekkende darm niet altijd, maar probiotica is toch echt nog een ondergeschoven kindje.

Wat mij betreft zou deze voor iedereen regelmatig als een basis suppletie ingezet moeten worden. Omdat ons lichaam en onze huid er wel bij varen en omdat het een preventie is voor onze gezondheid. Bewezen en wel.

Bronnen

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6048199/

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/190570-lekkende-darm-oorzaken-en-behandeling-van-leaky-gut.html

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.