Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

2 augustus 2019

Lekkende darm bewezen bron van huidaandoeningen

Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de lekkende darm aan de basis ligt van een haperend immuunsysteem.

Een haperend immuunsysteem is vervolgens weer een veroorzaker van tal van (huid)aandoeningen zoals psosriasis, acné, rosacea, eczeem.

Maar ondanks deze wetenschap is het nog altijd geen medisch erkende aandoening! Tot ik vandaag de blog van Dermatoloog Francis Wu Las op Beautyjournaal.

De huid en darmen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Gaan we een huidprobleem aanpakken, dan moeten daar wat mij betreft de darmen in betrokken worden.

Zoals we een huid conditioneren en de huidbarrière intact willen houden/ krijgen om geen vervelende indringers binnen te laten, zo moeten we dat met onze darmen ook doen.

Die klus moeten de huid en de darmen toch uit zichzelf doen?

Dat klopt. In normale of ideale omstandigheden zijn ze daar prima toe in staat, maar helaas zijn de omstandigheden allesbehalve ideaal of normaal.

Er liggen vele vijanden op de loer zoals het milieu, stress, verkeerde voeding en medicatie.

Deze kunnen er alleen of samen voor zorgen dat ons immuunsysteem overuren moet maken en gaat haperen. Hierdoor kan de doorlaatbaarheid van de darmen te groot worden en zo verkeerde stoffen in het lichaam terecht laten komen, waar het schade kan aanrichten. De darmen die normaliter zo goed kunnen filteren, zijn niet meer de baas.

Ditzelfde geldt voor de huid.

De huid is van nature een perfecte filter voor wat het wel of niet binnenlaat. Maar door allerlei interne en externe factoren zoals te agressieve cosmetica en het milieu kan de natuurlijke beschermlaag aangetast worden. De huid wordt kwetsbaar en kan haar vocht niet meer vasthouden. Het begin van veel ellende.

De schadelijke stoffen circuleren in het lichaam en gaan daar kwaad doen. In meer of mindere mate.

Soms sluipend als een constante laaggradige ontsteking. Af en toe opvlammend en dan weer in ruste. Allemaal vuurhaardjes die kunnen ontvlammen en van een relatief onschuldige aandoening in een heftige ziekte ontaarden.

Maar hoe gaan we dit aanpakken?

Daar waar het door is begonnen, begint ook de aanpak. Uitsluiten of verminderen van de boosdoeners, wat al best een lichte zoektocht kan zijn of lastig om aan te passen.

Prebiotica in de vorm van vezels en groenten en fruit. Zoveel als je wilt

Door je voedingspatroon aan te passen en suikers zoveel mogelijk te verwijderen.

En heel belangrijk PROBIOTICA !

En dan bedoel ik niet zo’n flesje yakult (wat meer een suikerbommetje is) maar een probiotica die bewezen en onderzocht is, met heel veel stammen.

Deze bacteriestammen gaan namelijk de boel in de darmen weer op orde maken. Het natuurlijke evenwicht terugbrengen, zodat het immuunsysteem weer normaal haar werk kan doen.

Al binnen enkele weken na het slikken van probiotica zie en voel je verandering optreden. Je ontlasting wordt beter. (Je hebt nagenoeg geen toiletpapier nodig). Je voelt je fitter, en je huid knapt zienderogen op.

Het klinkt misschien allemaal iets te gemakkelijk, en dat is het oplossen van een lekkende darm niet altijd, maar probiotica is toch echt nog een ondergeschoven kindje.

Wat mij betreft zou deze voor iedereen regelmatig als een basis suppletie ingezet moeten worden. Omdat ons lichaam en onze huid er wel bij varen en omdat het een preventie is voor onze gezondheid. Bewezen en wel.

Bronnen

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6048199/

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/alternatief/190570-lekkende-darm-oorzaken-en-behandeling-van-leaky-gut.html

 • Met veel genoegen heb ik allerlei behandelingen ondergaan, beleefd én nadien besproken
  met de dames van jouw team. En over dat team wil ik graag even iets zeggen!!
  Wat een prachtige vrouwen die met veel know-how jouw zaak vertegenwoordigen en met
  veel liefde over de materie praten waar ze voor zijn opgeleid máár ook vanuit hun hart
  de producten waar ze achter staan aan de vrouw kunnen brengen. De meeste tijd heb ik
  doorgebracht met Susanne en Charlotte maar ook de andere dames zitten in mijn hart. Het
  is nu eenmaal zo, dat er tegenwoordig geen complimentjes meer worden uitgedeeld terwijl ze
  zó verdiend zijn dus ik ga nu het voorbeeld geven.

  Marijke

 • Hallo Annelies en team,
  Gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs van de  Beauty Award.
  Het is altijd een feest, als je bij Annelies bent geweest! Ga zo door.

 • Iedere dag ben ik nog blij met MIJN wenkbrauwen…
  de wenkbrauwen die ik kreeg dankzij Annelies!

 • “Ik wil je bedanken voor de zeer fijne behandelingen die ik heb mogen ervaren in de afgelopen jaren.
  Ik moet op zoek naar een nieuwe “Annelies” en dat zal niet meevallen.
  QMS is niet verkrijgbaar in Canada.. Ik zit alleen nu met waar ik op moet letten om te weten wat een goede spa/salon is. Mijn huid is me zeer dierbaar en ik wil graag daar het beste voor”.

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Was weer een heerlijke behandeling vrijdag, geniet daar elke keer opnieuw zo van en voel de massage nog dagen doorwerken. Ik ben superblij met jouw behandeling Sanne, het advies van Anouk over Colorescience make-up, Timeblock en  Éminence producten! Alle producten doen wat ze beloven, en dat is fijn om te zien en ervaren.

   

  Sylvie

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!

  Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.

  Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Ben heel enthousiast over Éminence Organics en vind het team van Medi Spa Annelies heel goed en heel erg prettig.

 • Echte vakvrouwen die willen gaan voor huidverbetering. Ik heb geen acné meer en mijn huid ziet er kei goed uit!

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik mijn mening met jullie delen. Ik voel me altijd zeer welkom. Meestal heb ik een behandeling bij Renske of Charlotte twee vriendelijke, attente maar vooral zeer professionele teamleden. Omdat ik al zo lang bij jullie kom voelt het heel vertrouwd en ontspannen. Dit is fijn als je een behandeling ondergaat. Naast de behandelingen is het altijd prettig om binnen te lopen of te bellen als ik iets nodig heb. Jullie persoonlijke benadering maakt dat ik graag terugkom. Alle medewerkers kennen mijn naam en helpen vakkundig. Natuurlijk mag ik ook Jozijna niet vergeten. Vriendelijk, vakkundig, professioneel en persoonlijk betrokken.

 • Ik kom hier al vele jaren, met plezier en met een fijn gevoel onderga ik al de behandelingen.
  Iedereen is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
  Wat jullie ook allemaal bieden is zeer uitgebreid en vernieuwend.

 • Er zit nog steeds vooruitgang in de verbetering van mijn gezicht.
  Dankzij jullie goede behandelingen en producten. Toppie!

 • Hierbij wil ik even vertellen dat ik blij ben met mijn wenkbrauwen.
  Bedankt voor de service die je gaf tot dat de wenkbrauwen helemaal goed waren.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.