Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

19 maart 2021

Welke voordelen biedt MCT olie of poeder?

MCT in olie of poedervorm is een product wat steeds meer aandacht krijgt. Het is in trek bij sporters en volgers van het ketogeen dieet vanwege de bijzondere werking.

Wat is MCT olie?

MCT betekent letterlijk Triglyceriden met Middellange ketenvetzuren. Triglyceriden zijn vetten, en middellange ketenvetzuren betekent dat ze gemakkelijker verteren en snel worden opgenomen omdat het hele kleine moleculen zijn. Het hoeft minder processen te ondergaan waardoor de spijsvertering voorspoediger verloopt. Ze zijn hierdoor een directe energieleverancier, in tegenstelling tot lange ketenvetzuren. Onze voeding levert doorgaans vooral lange ketenvetzuren die trager worden opgenomen en een hele reis afleggen voordat ze als energiebron kunnen worden gebruikt. Korte ketenvetzuren krijgen we niet via onze voeding binnen, die worden in ons lichaam aangemaakt.

Vetten zijn gezond, behalve de transvetten

Vetten zijn heel goed voor ons, zowel de verzadigde als onverzadigde vetten. Ten onrechte is jarenlang gedacht dat vetten overgewicht veroorzaakte. Het overgewicht probleem begon pas echt toen de vetvrije producten op de markt kwamen. De producten waren meer vetvrij maar ook meer suikerrijk. Het grote verschil is dat vetten langdurige verzadiging bieden en suikers weliswaar snelle energie geven, maar je ook verslaafd maken aan meer suikers omdat het maar kortdurend verzadigd. De bloedsuikerspiegel raakt ontregeld met alle gevolgen vandien. Overgewicht nam alleen maar toe.

Vetten blijken zo slecht nog niet, ze zijn zelfs belangrijk. Er is echter één vetsoort is uit den boze en dat is transvet. Transvet komt helaas in erg veel voeding voor, namelijk in bijna alles wat uit de fabriek komt en dus niet puur en onbewerkt is. Zakjes, pakjes, gefrituurd voedsel.  

Terug naar de MCT’s

Gezonde vetten leveren energie, maar zoals je al las zijn juist de MCT’s de snelle energie leveranciers. Door die binnen te krijgen hebben we dus meteen de benodigde energie zonder ons vol te hoeven stoppen met koolhydraten (suikers). Koolhydraten zijn namelijk ook directe energieleveranciers. Het nadeel hiervan is dat onze bloedsuikerspiegel hierdoor ontregeld raakt en het snel wordt omgezet in…vetmassa.

Door betere verzadiging na het eten van gezonde vetten heb je minder behoefte aan suikers, en daar vaart ons hele lichaam wel bij!

In welke voeding zitten MCT’s?

MCT’s zitten voornamelijk in kokosolie, het bevat wel 65% aan MCT’s. Toch is ook daar nog wat aan de hand, het bevat voornamelijk laurinezuur wat zich helaas niet als een middellange ketenvetzuur gedraagt.

Rocket Coffee met MCT poeder en vezels

rocket coffee met mct poeder en acacia vezels

Rocket Coffee is een smaakloze poeder dat 70% MCT van Capryl- en Caprinezuur en 30% Acacia vezels bevat. Palmvrij en gemaakt van duurzaam geteelde kokosnoten.

Een schepje in je koffie maakt het tot een romige koffie latte, maar het mag ook in thee, een shake of in water worden opgelost. MCT poeder is nog effectiever dan olie. 1 maatschepje in de ochtend zet de vetverbranding aan.

Het is een mooie aanvulling van een trainingsschema, bij intermittend fasten (periodiek vasten) of bij een ketogeen dieet.

Vezels zijn ook een goede bron ter ondersteuning van een gezond voedingspatroon. Hier lees je wat vezels voor je doen.

Ik start er mijn dag mee op, en ik voel me er fijn bij. Zonder honger en mét energie.

Wil je weten welke voordelen MCT nog meer heeft, lees dan het artikel van marjolein Dubbers van Energieke Vrouwen Academy maar eens

 • Met veel genoegen heb ik allerlei behandelingen ondergaan, beleefd én nadien besproken
  met de dames van jouw team. En over dat team wil ik graag even iets zeggen!!
  Wat een prachtige vrouwen die met veel know-how jouw zaak vertegenwoordigen en met
  veel liefde over de materie praten waar ze voor zijn opgeleid máár ook vanuit hun hart
  de producten waar ze achter staan aan de vrouw kunnen brengen. De meeste tijd heb ik
  doorgebracht met Susanne en Charlotte maar ook de andere dames zitten in mijn hart. Het
  is nu eenmaal zo, dat er tegenwoordig geen complimentjes meer worden uitgedeeld terwijl ze
  zó verdiend zijn dus ik ga nu het voorbeeld geven.

  Marijke

 • Hallo Annelies en team,
  Gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs van de  Beauty Award.
  Het is altijd een feest, als je bij Annelies bent geweest! Ga zo door.

 • Iedere dag ben ik nog blij met MIJN wenkbrauwen…
  de wenkbrauwen die ik kreeg dankzij Annelies!

 • “Ik wil je bedanken voor de zeer fijne behandelingen die ik heb mogen ervaren in de afgelopen jaren.
  Ik moet op zoek naar een nieuwe “Annelies” en dat zal niet meevallen.
  QMS is niet verkrijgbaar in Canada.. Ik zit alleen nu met waar ik op moet letten om te weten wat een goede spa/salon is. Mijn huid is me zeer dierbaar en ik wil graag daar het beste voor”.

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Was weer een heerlijke behandeling vrijdag, geniet daar elke keer opnieuw zo van en voel de massage nog dagen doorwerken. Ik ben superblij met jouw behandeling Sanne, het advies van Anouk over Colorescience make-up, Timeblock en  Éminence producten! Alle producten doen wat ze beloven, en dat is fijn om te zien en ervaren.

   

  Sylvie

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!

  Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.

  Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Ben heel enthousiast over Éminence Organics en vind het team van Medi Spa Annelies heel goed en heel erg prettig.

 • Echte vakvrouwen die willen gaan voor huidverbetering. Ik heb geen acné meer en mijn huid ziet er kei goed uit!

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik mijn mening met jullie delen. Ik voel me altijd zeer welkom. Meestal heb ik een behandeling bij Renske of Charlotte twee vriendelijke, attente maar vooral zeer professionele teamleden. Omdat ik al zo lang bij jullie kom voelt het heel vertrouwd en ontspannen. Dit is fijn als je een behandeling ondergaat. Naast de behandelingen is het altijd prettig om binnen te lopen of te bellen als ik iets nodig heb. Jullie persoonlijke benadering maakt dat ik graag terugkom. Alle medewerkers kennen mijn naam en helpen vakkundig. Natuurlijk mag ik ook Jozijna niet vergeten. Vriendelijk, vakkundig, professioneel en persoonlijk betrokken.

 • Ik kom hier al vele jaren, met plezier en met een fijn gevoel onderga ik al de behandelingen.
  Iedereen is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
  Wat jullie ook allemaal bieden is zeer uitgebreid en vernieuwend.

 • Er zit nog steeds vooruitgang in de verbetering van mijn gezicht.
  Dankzij jullie goede behandelingen en producten. Toppie!

 • Hierbij wil ik even vertellen dat ik blij ben met mijn wenkbrauwen.
  Bedankt voor de service die je gaf tot dat de wenkbrauwen helemaal goed waren.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.