Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

19 maart 2021

Welke voordelen biedt MCT olie of poeder?

MCT in olie of poedervorm is een product wat steeds meer aandacht krijgt. Het is in trek bij sporters en volgers van het ketogeen dieet vanwege de bijzondere werking.

Wat is MCT olie?

MCT betekent letterlijk Triglyceriden met Middellange ketenvetzuren. Triglyceriden zijn vetten, en middellange ketenvetzuren betekent dat ze gemakkelijker verteren en snel worden opgenomen omdat het hele kleine moleculen zijn. Het hoeft minder processen te ondergaan waardoor de spijsvertering voorspoediger verloopt. Ze zijn hierdoor een directe energieleverancier, in tegenstelling tot lange ketenvetzuren. Onze voeding levert doorgaans vooral lange ketenvetzuren die trager worden opgenomen en een hele reis afleggen voordat ze als energiebron kunnen worden gebruikt. Korte ketenvetzuren krijgen we niet via onze voeding binnen, die worden in ons lichaam aangemaakt.

Vetten zijn gezond, behalve de transvetten

Vetten zijn heel goed voor ons, zowel de verzadigde als onverzadigde vetten. Ten onrechte is jarenlang gedacht dat vetten overgewicht veroorzaakte. Het overgewicht probleem begon pas echt toen de vetvrije producten op de markt kwamen. De producten waren meer vetvrij maar ook meer suikerrijk. Het grote verschil is dat vetten langdurige verzadiging bieden en suikers weliswaar snelle energie geven, maar je ook verslaafd maken aan meer suikers omdat het maar kortdurend verzadigd. De bloedsuikerspiegel raakt ontregeld met alle gevolgen vandien. Overgewicht nam alleen maar toe.

Vetten blijken zo slecht nog niet, ze zijn zelfs belangrijk. Er is echter één vetsoort is uit den boze en dat is transvet. Transvet komt helaas in erg veel voeding voor, namelijk in bijna alles wat uit de fabriek komt en dus niet puur en onbewerkt is. Zakjes, pakjes, gefrituurd voedsel.  

Terug naar de MCT’s

Gezonde vetten leveren energie, maar zoals je al las zijn juist de MCT’s de snelle energie leveranciers. Door die binnen te krijgen hebben we dus meteen de benodigde energie zonder ons vol te hoeven stoppen met koolhydraten (suikers). Koolhydraten zijn namelijk ook directe energieleveranciers. Het nadeel hiervan is dat onze bloedsuikerspiegel hierdoor ontregeld raakt en het snel wordt omgezet in…vetmassa.

Door betere verzadiging na het eten van gezonde vetten heb je minder behoefte aan suikers, en daar vaart ons hele lichaam wel bij!

In welke voeding zitten MCT’s?

MCT’s zitten voornamelijk in kokosolie, het bevat wel 65% aan MCT’s. Toch is ook daar nog wat aan de hand, het bevat voornamelijk laurinezuur wat zich helaas niet als een middellange ketenvetzuur gedraagt.

Rocket Coffee met MCT poeder en vezels

rocket coffee met mct poeder en acacia vezels

Rocket Coffee is een smaakloze poeder dat 70% MCT van Capryl- en Caprinezuur en 30% Acacia vezels bevat. Palmvrij en gemaakt van duurzaam geteelde kokosnoten.

Een schepje in je koffie maakt het tot een romige koffie latte, maar het mag ook in thee, een shake of in water worden opgelost. MCT poeder is nog effectiever dan olie. 1 maatschepje in de ochtend zet de vetverbranding aan.

Het is een mooie aanvulling van een trainingsschema, bij intermittend fasten (periodiek vasten) of bij een ketogeen dieet.

Vezels zijn ook een goede bron ter ondersteuning van een gezond voedingspatroon. Hier lees je wat vezels voor je doen.

Ik start er mijn dag mee op, en ik voel me er fijn bij. Zonder honger en mét energie.

Wil je weten welke voordelen MCT nog meer heeft, lees dan het artikel van marjolein Dubbers van Energieke Vrouwen Academy maar eens

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.