Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

8 augustus 2017

Kaalheid bij mannen én vrouwen, waardoor ontstaat het en wat kunnen we ermee?

Erfelijke kaalheid is een verouderingsproces dat niet alleen mannen, maar ook 40 % van alle vrouwen treft. Haaruitval is wel te stoppen, maar is er eenmaal een volledig kale plek dan zal het haar daar nooit meer terugkomen. (met uitzondering van Alopecia Areata). Bij erfelijke kaalheid is er sprake van een abnormale opbouw van verhard bindweefsel rondom de haarzakjes, waardoor de bloedtoevoer wordt afgeknepen.

Hoe ontstaat die kaalheid?

Bij vrijwel iedereen worden de haren met de jaren dunner, door dalende hormoonspiegels en haperende stamcellen. Een gezonde lifestyle kan het proces enigszins vertragen, maar zal het niet kunnen voorkomen als je erfelijk belast bent.

De kans dat een man inhammen krijgt en kaal wordt, correspondeert met zijn leeftijd: 20% van de twintigers, 40% van de veertigers, en 60% van de zestigers is kalend of kaal. Bij vrouwen is dit voor de menopauze 15% en na de menopauze zelfs 40%! Bij de man is dit min of meer sociaal geaccepteerd, bij vrouwen ligt dat toch een tikje anders.

De oorzaken van haarverlies

Er zijn diverse soorten haarverlies met uiteenlopende oorzaken. Zowel mannen als vrouwen kunnen deze klachten ondervinden. Haren groeien in verschillende haargroeifasen, namelijk een groeifase (anagene fase), rustfase (katagene fase) en uitvalfase (telogene fase). Bij dunner wordend haar duurt de groeifase korter en de uitvalfase langer, met dunner en minder haar tot gevolg. Ook vermindert de haarkwaliteit en groeien er minder haren uit eenzelfde haarzakje. Met name wanneer u merkt dat het haar dunner wordt en dit ook zichtbaar te zien is (in de douche, op het kussen of in de borstel), wordt het belangrijk om tijdig met een behandeling te starten.

In bijna alle gevallen is de erfelijke factor de oorzaak.

Een belangrijke rol speelt het mannelijke hormoon Testosteron.

Of beter gezegd, de omzetting hiervan naar DHT (Dihydrotestosteron). Dit is een nog krachtiger variant, die normaal gesproken op latere leeftijd meer voorkomt om de mannelijkheid te compenseren. Dit is alleen bij de erfelijke factor.  Het testosterongehalte daalt namelijk bij het ouder worden. DHT zorgt dan voor meer potentie, lichaamsbeharing en spiergroei. Heb je echter genetisch meer aanleg voor omzetting naar het DHT hormoon dan kan de kaalheid vroeger optreden en is de lichaamsbeharing over het algemeen meer. De haargroeifase (actieve fase) is dan geen jaren, maar slechts maanden. Het haarzakje raakt uitgeput. Geleidelijk worden de haarzakjes kleiner en de haren dunner.

Vrouwen hebben ook testosteron, zij het in heel wat mindere mate. Zijn die gevoelig voor DHT dan geldt hetzelfde. Ze krijgen geleidelijk te maken met kaalheid.

Overduidelijk zie je dat dit genetisch bepaald is. Komt er bij je vader of moeder of hun gezin kaalheid voor, dan bestaat de kans dat jij dat ook krijgt.

De haarinplant loopt steeds verder naar achter en op de kruin worden de haren dunner. Dit kan soms al vanaf het 25e levensjaar intreden. En alhoewel kaalheid in deze tijd voor mannen niet echt een issue meer is, blijft het toch echt wel even wennen en accepteren. Of de mogelijkheid aangrijpen er iets aan te doen.

Hoe werkt de opbouw van de haren?

Een haarfollikel kan 3 haren bezitten, maar ook 6 of 7. Dat zijn die volle haardossen die je ziet.Ook de groeifase van een haar is verschillend. We kennen de groei, rust of afsterf fase.

Androgenetica = de hormonale fase door de penopauze, de testosteron valt als het ware aan. De haarfollikel gaat verschrompelen en overlijdt tenslotte. Voordat het zover is kan de haarfollikel eerst minder haren gaan produceren. De haardos wordt dan steeds dunner, tot het uiteindelijk helemaal afsterft.

Alopecia Areata is een vorm van kaalheid waarin haren groepsgewijs heel plotseling uitvallen tot een of meer glanzende kale plekken. Stress is hier vaak de trigger. Het goede nieuws hierbij  is dat het heel goed te activeren is met de XL hair methode en de kans van slagen hier heel groot is.

Wat is XL Hair ?

XL Hair is een nieuwe behandelmethode van mesotherapie voor mannen en vrouwen tegen haarverlies. De behandeling zorgt voor extra stimulatie van de haargroei in bestaande haarfollikels. Dunner wordend haar kan aangepakt worden met XL Hair, wat dikker en steviger haar oplevert.

De XL Hair behandeling

Hyaluronzuur en vitaminen zijn de belangrijkste hoofdbestanddelen van XL Hair. Ze zorgen ervoor dat de hoofdhuid voldoende voedingstoffen bevat om gezonde en actieve haren te produceren. De haarfollikels met weinig haar zullen weer haar gaan aanmaken; dit kan uit 1 tot 6 haren per follikel bestaan. Het is van belang dat er haarfollikels aanwezig zijn in de hoofdhuid. Op plekken waar het haar volledig weg is kunnen geen nieuwe follikels ontstaan. Tijdens de behandeling wordt het vitamine complex bij de haarzakjes geïnjecteerd. Soms kan dit gevoelig zijn, maar de behandeling is niet pijnlijk.

XL Hair zorgt voor:

 • Het remmen van het haarverlies
 • Verbetering van de haar kwaliteit
 • De productie van meerdere haren uit 1 haarzakje
 • Stimulering van de bloedcirculatie naar het haar
 • Dikker haar en een vollere haardos

Werkt de methode bij iedereen?

Bij de XL hair methode moeten er nog wel follikels aanwezig zijn. Die worden dan opnieuw gezond gemaakt, en worden terug dieper en groter. Tevens wordt door de mesotherapie methode de doorbloeding gestimuleerd. Lokaal voeden en doorbloeden en activeren verlengt de levensfase. Het voorkomt afsterven en er wordt behouden wat er is. Er groeien heel geleidelijk weer nestharen terug. De haren die er nog zitten worden sterker en van betere kwaliteit. Ook zitten ze steviger in de huid. Het is een proces waar wel minimaal een half jaar overheen gaat. Als er geen follikels meer zitten dan kan deze methode niet werken. Daarom is voelen en zien welke indicatie goed is van belang voor het welslagen van een behandeling. Eerst ontstaat er van dan wittige nesthaar na 6 tot 8 behandelingen, dan weet je of dat goed gaat. De aanval van het testosteron gaat echter gewoon door, daar hebben we geen invloed op.  Daarom zijn bijbehorende producten zoals de Revitalizer spray en shampoo van groot belang in de thuisverzorging.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wij raden aan om een kuur te volgen die 8 à 12 weken duurt. Voor mannen bestaat de kuur uit 8 weken en 6 behandelingen. De eerste 4 weken heeft u elke week 1 behandeling, daarna 2 behandelingen om de week. Voor vrouwen bestaat de kuur uit 12 weken en 8 behandelingen. De eerste 4 weken heeft u elke week 1 behandeling, daarna 4 behandelingen om de week.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de hoofdhuid iets warmer aanvoelen en er roder uitzien. Dit vermindert binnen enkele uren. Het is belangrijk dat u uw haar 24 uur niet wast of aan fel zonlicht blootstelt (geen zonnebank). Verder kunt u direct verder met de dagelijkse bezigheden.

In sommige gevallen is een combinatietherapie nodig voor een optimaal resultaat. Dit kan bestaan thuisproducten of voedingssupplementen of medicatie voor verbetering van de doorbloeding.

Wat kun je zelf nog doen?

Er zijn medicijnen die de omzetting van testosteron naar het kaalheidshormoon kunnen remmen, en waarmee verder haarverlies kan worden voorkomen of volledig worden stopgezet. Haren in de rustfase komen weer in de groeifase. De haren worden iets dikker, waardoor het lijkt alsof er meer haren komen.

Finasteride is een medicijn wat kaalheid tegen kan gaan, het remt de 5-alphareductase wat verantwoordelijk is voor de omzetting naar DHT. Het is officieel getest en goedgekeurd voor mannen van 18 tot 40 jaar met erfelijke kaalheid. Niet voor vrouwen dus. Tegenstanders zijn nog tegen deze medicatie omdat er te weinig onderzoek naar is gedaan. Dr. Boersma is overtuigd van het succes.

Vind je bovenstaande nog een brug te ver dan kun je kiezen voor de meer natuurlijke weg, deze weg is minder drastisch, maar ook minder spectaculair.

Voeding en voedingssupplementen

Gezonde voeding is de basis van een gezond lichaam en het levert uiteraard ook voeding aan de haarfollikels.

Je kunt het verder optimaliseren met de juiste voedingssupplementen. Natuurlijke DHT remmers met minder bijwerkingen zijn oa de zaagtand palmbes en zink, omega 3, vitamine C en E en lycopeen ofwel anti oxidanten. Het werkt omdat het oxidatie processen tegengaat en micro ontstekingen en de doorbloeding bevordert. Biotine en Ginkgo Biloba en Melatonine zijn ook anti androgeen en zijn aangewezen om vollere haren te krijgen.

66% van de mannen reageert goed, dit betekent dat niet bij iedereen het succes optimaal is. Stilstand van de uitval kan vaak wel bereikt worden. Vrouwen hebben een groter slagingspercentage.

Maak rustig een afspraak voor een intake gesprek over de mogelijkheden of een passend advies.

 

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.