Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

16 mei 2018

Hoe we onze huid kunnen beschermen tegen de schadelijke invloeden van het milieu

Het milieu blijkt van een veel grotere waarde te zijn bij huidproblemen dan tot enkele jaren geleden werd gedacht. Aanvallen van weer en wind, toxinen en verontreinigende stoffen in lucht en water laten hun sporen na.

Deze worden allen geassocieerd met oxidatieve stress en ROS die uiteindelijk het DNA en lipiden en proteínen beschadigen. ROS (instabiele moleculen) beschadigen (oxideren) cellen, zoals de appel die bruin wordt van de lucht. Ze beschadigen het DNA, de eiwitten, vetten en de mitochondriën (energiefabriekjes).

Er ontstaan laag-gradige ontstekingen met een slechte huidbarrière als gevolg. De microflora verandert (evenwicht), collageen wordt afgebroken, kortom de functie en structuur van de huid worden beschadigd. Deze beschadigingen hebben zowel betrekking op onze huid als op ons lichaam. We ademen het in en het dringt in onze huid van buitenaf.

Onderzoeken hebben aangetoond dat blootstelling aan luchtverontreiniging gecorreleerd is aan zichtbare huidveroudering. Met name pigmentvlekken op het gezicht en de handen en rimpels zijn hier mede een uiting van. Later bleek dat ook de telomeren (uiteindjes van ons DNA)  hierdoor verkortten.*

Gevoelige huid en eczeem

Eczeem en dermatitis en andere huidgevoeligheden nemen toe. Dit is mogelijk een van de verklaringen waarom dit zo veel meer voorkomt dan vroeger. 50 tot wel 90 % van de vrouwen blijkt een gevoelige huid te hebben, waarin stress de belangrijkste factor blijkt te zijn. Het maakt het lichaam niet uit waar die stress vandaan komt, haar reactie op stress is het zelfde.

Verontrustend!  Maar wat kunnen we er mee?

De milieuvervuiling heeft een grote vraag en behoefte gecreëerd naar anti-vervuilende producten voor persoonlijke verzorging. Dagelijkse blootstelling aan gifstoffen vraagt om een bescherming. Grote cosmetica bedrijven spelen hier handig op in, maar pas op of het niet veelal marketing strategiën zijn!

De overvloed aan vrije radicalen, (de aanvallers) vragen om een heel legertje strijders en beschermers.

De enige echte redders in de nood zijn anti-oxidanten! Deze kunnen de vrije radicalen dan weer neutraliseren, ofwel uitschakelen.

Waar halen we onze anti-oxidanten vandaan?

In de eerste plaats daar waar het vandaan hoort te komen, uit de natuur. Daar zijn de oplossingen te vinden. Op de eerste plaats om te eten, als aanvulling te nemen als suppletie en jezelf te verzorgen. Groenten, fruit, planten, kruiden, noten en zaden. Kijk wat er in de natuur gebeurt, kijk naar het herstellende vermogen.Planten beschermen zich van nature met de juiste stoffen, anti-oxidanten genaamd.

Vitaminen, mineralen en sporenelementen hebben een sterk anti-oxidatieve werking

Polyfenolen, (chemische verbindingen die in planten voorkomen) waar ze ontstekingsremmende en anti-carcinogene eigenschappen hebben. Bovendien werken ze bloeddrukverlagend en verlagen het risico op Alzheimer. Ze zijn een sterke anti-oxidant

Flavonoïden zijn organische verbindingen in planten, kruiden, groenten, fruit en zaden. Flavonoïden beschermen lichaamscellen tegen vrije radicalen en vertragen de verbranding in de cel. Ze verminderen de vetafzetting in de bloedvaten en verlagen het LDL cholesterol.

Isoflavonen, ook in planten voorkomend, lijken qua werking op het oestrogeenhormoon. Ze herstellen en zorgen voor het behoud van de (hui)gezondheid.

Anti-oxidanten remmen of voorkomen de schade, maar waar halen we ze uit?

Ons lichaam maakt zelf anti-oxidanten aan, maar dat is niet voldoende, het moet worden aangevuld

1 Uit voeding vol met anti-oxidanten  (vooral groenten en fruit in grote variatie)

2 uit extra suppletie bij veel blootstelling aan stress, of bij veroudering

3 uit de optimale verzorging van buiten vol goede anti-oxidanten!

4 Tenslotte de reparatie van het lichaam zelf, maar dan is het kwaad al geschied. Er is echter veel omkeerbaar.

Gezond leven wordt een kwestie van evenwicht.

Biologische systemen moeten voldoende anti-oxidanten bevatten om verschillende vrije radicalen te neutraliseren. Van binnen en buiten. Vitaminen en andere anti oxidanten die in overvloed voorkomen in veel plantaardige producten zoals fruit en groenten. Veel van deze voedingsantioxidanten worden opgenomen in de diverse huidlagen.

Kies voor puur natuur

Mediterraan voedsel verhoogt stelt leeftijdsgerelateerde ziekten uit, verlaagt de niveaus van oxidatieve stress en voorkomt de zogenaamde cenescente cellen ( die verkeerde reacties aangaan). Zowel via voeding als suppletie verbeteren ook de huidstructuur, dichtheid en elasticiteit en beschermen tegen schadelijke invloeden van UV straling.

Puur plantaardige huidverzorging kan ook een behoorlijk steentje bijdragen. Biologische producten zonder geur en kleurstoffen en natuurlijke conserveringsmiddelen, zonder chemische toevoegingen doen de huid goed. Éminence Organics gebruikt planten, kruiden, groenten en fruit. Specifiek gericht op milieu aanvallen, precies zoals de planten het ook doen. Het verzorgt en verbetert de huid tot aan de basaalcellenlaag (het levende gedeelte van de huid).

Éminence Organics heeft een scala aan producten vol viaminen en andere anti-oxidanten tegen milieuvervuiling. Ze beschermen de huid, neutraliseren de schade en geven de huid haar gezondheid terug. Een stralende huid. Vergeet niet om je dagelijkse zonnefactor te gebruiken!

Een niveau dieper met Time Block, nog nooit eerder in anti-aging vertoond.

Nog dieper werken met cosmetica is sinds kort ook mogelijk. Tot in de dermis! De huidlaag waar alle vernieuwing ontstaat en veroudering omkeerbaar kan worden gemaakt. Nog nooit was er een skincare die op deze manier werkte, wetenschappelijk aangetoond!

Met TimeBlock suppletie én skincare is het mogelijk om opgelopen schade in het DNA te herstellen en de telomeren opnieuw te verlengen. Het is wetenschappelijk bewezen dat geen enkel ander anti-aging product op deze manier werkt. Timeblock bestaat uit suppletie en Skincare.

Hoe de stof Equol in TimeBlock de huid en het lichaam beschermt tegen milieuaantasting

  

Equol, een plantaardig actief ingrediënt (isoflavoon , van de phyto oestrogeen familie) gaat een reactie aan met onze genen om deze negatieve effecten in de huid om  te keren. Het verhoogt het vermogen van de huid om collageen en elastine te produceren dramatisch maar remt tegelijkertijd de MMP’s (slechte enzymen die collageen en elastine afbreken). In klinische studies heeft Equol resultaten getoond die de cosmeceutical wereld nog nooit heeft gezien. Het remt oxidatieve stress en ontsteking. Beschermt tegen

Meer dan 20 jaar bestudeerd, is het vastgesteld dat het de huidgezondheid verbetert. In vitro en in vivo ( op mensen ) getest met groot succes. Op cellulair niveau worden de cellen opnieuw gezond en verlengen de telomeren.

Het penetreert diep in de huid via een uniek afleveringsmechanisme. In de diepe huidlagen vormt equol een reservoir dat een time-release systeem in de dermis legt van maar liefst 28 uur. Deze aanhoudende afgifte van het aangebrachte equol werkt in op de fibroblasten (aanmaak collageen) en bevordert positief blijvende effecten op de gezondheid van de huid en behandelt problemen van oxidatieve stress.

De beschermende effecten van equol tegen vervuilingsaanvallen, droogte en temperatuurswisselingen zorgen deze polyfenolische structuren bij planten voor bescherming.

Equol verbetert de barrière functie en de cellulaire werking van de huid. De epidermale dikte, elasticiteit en het vochtgehalte van de bovenste lagen verbeteren, evenals het collageen dat wordt gestimuleerd.

Bovendien legt het een reservoir diep in de huid (de dermis), waar het een langdurig effect bewerkstelligt, time released, waardoor alle cellen bereikt worden en het de huid stevig en vol maakt.

*Telomeren zijn de uiteinden van de chromosomen van de cel. Door het inkorten en gaan rafelen van deze uiteinden in het DNA ontstaan er defecten en uiteindelijk celdood.

* Bron: International Journal of Cosmetic Science

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.