Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

16 mei 2018

Hoe we onze huid kunnen beschermen tegen de schadelijke invloeden van het milieu

Het milieu blijkt van een veel grotere waarde te zijn bij huidproblemen dan tot enkele jaren geleden werd gedacht. Aanvallen van weer en wind, toxinen en verontreinigende stoffen in lucht en water laten hun sporen na.

Deze worden allen geassocieerd met oxidatieve stress en ROS die uiteindelijk het DNA en lipiden en proteínen beschadigen. ROS (instabiele moleculen) beschadigen (oxideren) cellen, zoals de appel die bruin wordt van de lucht. Ze beschadigen het DNA, de eiwitten, vetten en de mitochondriën (energiefabriekjes).

Er ontstaan laag-gradige ontstekingen met een slechte huidbarrière als gevolg. De microflora verandert (evenwicht), collageen wordt afgebroken, kortom de functie en structuur van de huid worden beschadigd. Deze beschadigingen hebben zowel betrekking op onze huid als op ons lichaam. We ademen het in en het dringt in onze huid van buitenaf.

Onderzoeken hebben aangetoond dat blootstelling aan luchtverontreiniging gecorreleerd is aan zichtbare huidveroudering. Met name pigmentvlekken op het gezicht en de handen en rimpels zijn hier mede een uiting van. Later bleek dat ook de telomeren (uiteindjes van ons DNA)  hierdoor verkortten.*

Gevoelige huid en eczeem

Eczeem en dermatitis en andere huidgevoeligheden nemen toe. Dit is mogelijk een van de verklaringen waarom dit zo veel meer voorkomt dan vroeger. 50 tot wel 90 % van de vrouwen blijkt een gevoelige huid te hebben, waarin stress de belangrijkste factor blijkt te zijn. Het maakt het lichaam niet uit waar die stress vandaan komt, haar reactie op stress is het zelfde.

Verontrustend!  Maar wat kunnen we er mee?

De milieuvervuiling heeft een grote vraag en behoefte gecreëerd naar anti-vervuilende producten voor persoonlijke verzorging. Dagelijkse blootstelling aan gifstoffen vraagt om een bescherming. Grote cosmetica bedrijven spelen hier handig op in, maar pas op of het niet veelal marketing strategiën zijn!

De overvloed aan vrije radicalen, (de aanvallers) vragen om een heel legertje strijders en beschermers.

De enige echte redders in de nood zijn anti-oxidanten! Deze kunnen de vrije radicalen dan weer neutraliseren, ofwel uitschakelen.

Waar halen we onze anti-oxidanten vandaan?

In de eerste plaats daar waar het vandaan hoort te komen, uit de natuur. Daar zijn de oplossingen te vinden. Op de eerste plaats om te eten, als aanvulling te nemen als suppletie en jezelf te verzorgen. Groenten, fruit, planten, kruiden, noten en zaden. Kijk wat er in de natuur gebeurt, kijk naar het herstellende vermogen.Planten beschermen zich van nature met de juiste stoffen, anti-oxidanten genaamd.

Vitaminen, mineralen en sporenelementen hebben een sterk anti-oxidatieve werking

Polyfenolen, (chemische verbindingen die in planten voorkomen) waar ze ontstekingsremmende en anti-carcinogene eigenschappen hebben. Bovendien werken ze bloeddrukverlagend en verlagen het risico op Alzheimer. Ze zijn een sterke anti-oxidant

Flavonoïden zijn organische verbindingen in planten, kruiden, groenten, fruit en zaden. Flavonoïden beschermen lichaamscellen tegen vrije radicalen en vertragen de verbranding in de cel. Ze verminderen de vetafzetting in de bloedvaten en verlagen het LDL cholesterol.

Isoflavonen, ook in planten voorkomend, lijken qua werking op het oestrogeenhormoon. Ze herstellen en zorgen voor het behoud van de (hui)gezondheid.

Anti-oxidanten remmen of voorkomen de schade, maar waar halen we ze uit?

Ons lichaam maakt zelf anti-oxidanten aan, maar dat is niet voldoende, het moet worden aangevuld

1 Uit voeding vol met anti-oxidanten  (vooral groenten en fruit in grote variatie)

2 uit extra suppletie bij veel blootstelling aan stress, of bij veroudering

3 uit de optimale verzorging van buiten vol goede anti-oxidanten!

4 Tenslotte de reparatie van het lichaam zelf, maar dan is het kwaad al geschied. Er is echter veel omkeerbaar.

Gezond leven wordt een kwestie van evenwicht.

Biologische systemen moeten voldoende anti-oxidanten bevatten om verschillende vrije radicalen te neutraliseren. Van binnen en buiten. Vitaminen en andere anti oxidanten die in overvloed voorkomen in veel plantaardige producten zoals fruit en groenten. Veel van deze voedingsantioxidanten worden opgenomen in de diverse huidlagen.

Kies voor puur natuur

Mediterraan voedsel verhoogt stelt leeftijdsgerelateerde ziekten uit, verlaagt de niveaus van oxidatieve stress en voorkomt de zogenaamde cenescente cellen ( die verkeerde reacties aangaan). Zowel via voeding als suppletie verbeteren ook de huidstructuur, dichtheid en elasticiteit en beschermen tegen schadelijke invloeden van UV straling.

Puur plantaardige huidverzorging kan ook een behoorlijk steentje bijdragen. Biologische producten zonder geur en kleurstoffen en natuurlijke conserveringsmiddelen, zonder chemische toevoegingen doen de huid goed. Éminence Organics gebruikt planten, kruiden, groenten en fruit. Specifiek gericht op milieu aanvallen, precies zoals de planten het ook doen. Het verzorgt en verbetert de huid tot aan de basaalcellenlaag (het levende gedeelte van de huid).

Éminence Organics heeft een scala aan producten vol viaminen en andere anti-oxidanten tegen milieuvervuiling. Ze beschermen de huid, neutraliseren de schade en geven de huid haar gezondheid terug. Een stralende huid. Vergeet niet om je dagelijkse zonnefactor te gebruiken!

Een niveau dieper met Time Block, nog nooit eerder in anti-aging vertoond.

Nog dieper werken met cosmetica is sinds kort ook mogelijk. Tot in de dermis! De huidlaag waar alle vernieuwing ontstaat en veroudering omkeerbaar kan worden gemaakt. Nog nooit was er een skincare die op deze manier werkte, wetenschappelijk aangetoond!

Met TimeBlock suppletie én skincare is het mogelijk om opgelopen schade in het DNA te herstellen en de telomeren opnieuw te verlengen. Het is wetenschappelijk bewezen dat geen enkel ander anti-aging product op deze manier werkt. Timeblock bestaat uit suppletie en Skincare.

Hoe de stof Equol in TimeBlock de huid en het lichaam beschermt tegen milieuaantasting

  

Equol, een plantaardig actief ingrediënt (isoflavoon , van de phyto oestrogeen familie) gaat een reactie aan met onze genen om deze negatieve effecten in de huid om  te keren. Het verhoogt het vermogen van de huid om collageen en elastine te produceren dramatisch maar remt tegelijkertijd de MMP’s (slechte enzymen die collageen en elastine afbreken). In klinische studies heeft Equol resultaten getoond die de cosmeceutical wereld nog nooit heeft gezien. Het remt oxidatieve stress en ontsteking. Beschermt tegen

Meer dan 20 jaar bestudeerd, is het vastgesteld dat het de huidgezondheid verbetert. In vitro en in vivo ( op mensen ) getest met groot succes. Op cellulair niveau worden de cellen opnieuw gezond en verlengen de telomeren.

Het penetreert diep in de huid via een uniek afleveringsmechanisme. In de diepe huidlagen vormt equol een reservoir dat een time-release systeem in de dermis legt van maar liefst 28 uur. Deze aanhoudende afgifte van het aangebrachte equol werkt in op de fibroblasten (aanmaak collageen) en bevordert positief blijvende effecten op de gezondheid van de huid en behandelt problemen van oxidatieve stress.

De beschermende effecten van equol tegen vervuilingsaanvallen, droogte en temperatuurswisselingen zorgen deze polyfenolische structuren bij planten voor bescherming.

Equol verbetert de barrière functie en de cellulaire werking van de huid. De epidermale dikte, elasticiteit en het vochtgehalte van de bovenste lagen verbeteren, evenals het collageen dat wordt gestimuleerd.

Bovendien legt het een reservoir diep in de huid (de dermis), waar het een langdurig effect bewerkstelligt, time released, waardoor alle cellen bereikt worden en het de huid stevig en vol maakt.

*Telomeren zijn de uiteinden van de chromosomen van de cel. Door het inkorten en gaan rafelen van deze uiteinden in het DNA ontstaan er defecten en uiteindelijk celdood.

* Bron: International Journal of Cosmetic Science

 • Met veel genoegen heb ik allerlei behandelingen ondergaan, beleefd én nadien besproken
  met de dames van jouw team. En over dat team wil ik graag even iets zeggen!!
  Wat een prachtige vrouwen die met veel know-how jouw zaak vertegenwoordigen en met
  veel liefde over de materie praten waar ze voor zijn opgeleid máár ook vanuit hun hart
  de producten waar ze achter staan aan de vrouw kunnen brengen. De meeste tijd heb ik
  doorgebracht met Susanne en Charlotte maar ook de andere dames zitten in mijn hart. Het
  is nu eenmaal zo, dat er tegenwoordig geen complimentjes meer worden uitgedeeld terwijl ze
  zó verdiend zijn dus ik ga nu het voorbeeld geven.

  Marijke

 • Hallo Annelies en team,
  Gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs van de  Beauty Award.
  Het is altijd een feest, als je bij Annelies bent geweest! Ga zo door.

 • Iedere dag ben ik nog blij met MIJN wenkbrauwen…
  de wenkbrauwen die ik kreeg dankzij Annelies!

 • “Ik wil je bedanken voor de zeer fijne behandelingen die ik heb mogen ervaren in de afgelopen jaren.
  Ik moet op zoek naar een nieuwe “Annelies” en dat zal niet meevallen.
  QMS is niet verkrijgbaar in Canada.. Ik zit alleen nu met waar ik op moet letten om te weten wat een goede spa/salon is. Mijn huid is me zeer dierbaar en ik wil graag daar het beste voor”.

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Was weer een heerlijke behandeling vrijdag, geniet daar elke keer opnieuw zo van en voel de massage nog dagen doorwerken. Ik ben superblij met jouw behandeling Sanne, het advies van Anouk over Colorescience make-up, Timeblock en  Éminence producten! Alle producten doen wat ze beloven, en dat is fijn om te zien en ervaren.

   

  Sylvie

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!

  Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.

  Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Ben heel enthousiast over Éminence Organics en vind het team van Medi Spa Annelies heel goed en heel erg prettig.

 • Echte vakvrouwen die willen gaan voor huidverbetering. Ik heb geen acné meer en mijn huid ziet er kei goed uit!

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik mijn mening met jullie delen. Ik voel me altijd zeer welkom. Meestal heb ik een behandeling bij Renske of Charlotte twee vriendelijke, attente maar vooral zeer professionele teamleden. Omdat ik al zo lang bij jullie kom voelt het heel vertrouwd en ontspannen. Dit is fijn als je een behandeling ondergaat. Naast de behandelingen is het altijd prettig om binnen te lopen of te bellen als ik iets nodig heb. Jullie persoonlijke benadering maakt dat ik graag terugkom. Alle medewerkers kennen mijn naam en helpen vakkundig. Natuurlijk mag ik ook Jozijna niet vergeten. Vriendelijk, vakkundig, professioneel en persoonlijk betrokken.

 • Ik kom hier al vele jaren, met plezier en met een fijn gevoel onderga ik al de behandelingen.
  Iedereen is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
  Wat jullie ook allemaal bieden is zeer uitgebreid en vernieuwend.

 • Er zit nog steeds vooruitgang in de verbetering van mijn gezicht.
  Dankzij jullie goede behandelingen en producten. Toppie!

 • Hierbij wil ik even vertellen dat ik blij ben met mijn wenkbrauwen.
  Bedankt voor de service die je gaf tot dat de wenkbrauwen helemaal goed waren.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.