Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

27 maart 2019

Hoe ga je die vervelende hooikoorts te lijf op een natuurlijke manier?

Zodra de lente begint, begint voor een grote groep mensen ook weer de vervelende klachten van hooikoorts. Een allergie op pollen en stuifmeel.

Jeuk, niezen, tranende ogen en een verstopte neus zijn enkele verschijnselen. Verder kunnen vermoeidheid en een algeheel gevoel van malaise voorkomen.

De slijmvliezen zijn geïrriteerd en de huid wordt overgevoeliger door wrijven en snuiten.

 • Medicatie als een neusspray of een Anti-Histaminica, Cromonen of Corticosteroïden kunnen worden voorgeschreven.

Waarom komt het zoveel meer voor dan vroeger?

Door de klimaatverandering is de periode dat mensen last hebben van hooikoorts alleen maar verlengd. Bepaalde plantensoorten bloeien eerder en langer, en door de temperatuur komen er ook andere plantensoorten bij.

Inmiddels heeft een op de vier personen hier last van. Als andere oorzaak wordt aangenomen dat ons immuunsysteem een beetje de weg kwijt is, door onze ‘te’ schone leefomgeving valt het nu onschadelijke allergenen aan.

Wat je zelf kunt doen om de hooikoorts zoveel mogelijk te voorkomen of te onderdrukken?

Gezonde voeding, voldoende slaap en rust zijn de basiselementen. Hoe sterker je immuunsysteem, hoe meer het lichaam kan zorgen dat het op kracht blijft.

Natuurlijke supplementen ter ondersteuning of voorkomen van Hooikoorts.

Natuurlijk start alles met gezonde gevarieerde voeding, liefst met heel veel groenten en fruit.

Ter aanvulling of ondersteuning worden goede resultaten behaald met:

 • Allergocare natuurlijke Suppletie

Deze brede kruidenformule is samengesteld voor irritatie van slijmvliezen en griep. Het werkt als een natuurlijk Anti-Histaminicum en bevat onder andere de zeer werkzame stof Quercetine. Quercetine staat bekend om haar langdurige ontstekingsremmende werking en verhoogt de immuniteit (flavonoïde). Start met een heftig hooikoorts seizoen tot 3 capsules per dag.

 • Probiotica

Kies voor een ultra hoog level stammen om de balans in de darmen te hervinden met Proven Adult -50 Biljon en ga daarna evt over naar een onderhoud van het Proven Total Immune Energy support.

Hooikoorts uit je darmen!

Probiotica is wat mij betreft een alleskunner en zo ongeveer een broodnodige toevoeging voor onze gezondheid en welbevinden.

Inmiddels wijzen steeds meer studies uit dat Probiotica ook voor mensen met hooikoorts of seizoensgebonden allergieën mogelijk zijn gebaat bij Probiotica. Probiotica komt voor in zuurkool, kefir en yoghurt, alleen zijn de hoeveelheden niet altijd voldoende.

Probiotica (wel met voldoende stammen!) zorgen voor een toevoer van goede bacteriën en hierdoor een gezonde darmflora, waar de bacteriën in symbiose kunnen leven. In de darmen is ons immuunsysteem gehuisvest, een goede balans van bacteriën zorgt voor een goed werkend immuunsysteem.  De goede bacteriën kunnen ook de antilichamen verhogen die in de luchtwegen en in de spijsvertering de effecten van allergieën kunnen verminderen.

 • Vitamine C

Vitamine C is een anti stress vitamine en boost het immuunsysteem. Een vloeibare variant zorgt voor een veel betere opname en dus werking dan een capsule. De liposomale vitamine C  van Actinovo bevelen wij aan.

Neem je leefstijl onder de loep, probeer rust en regelmaat te implementeren, eet zo gezond en gevarieerd mogelijk met in de basis groenten. Beweeg en vul dan aan met natuurlijke suppletie indien nodig of gewenst.

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.