Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

23 augustus 2017

Hoe behandel ik ontstekingen op mijn huid op een natuurlijke manier?

Ons lichaam is zo’n prachtig mechanisme, wat bovendien ook nog eens een groot zelf herstellend vermogen heeft. Met wat ondersteuning kan het lichaam zichzelf prima genezen.

Wat zijn ontstekingen?

Ontstekingen zijn een veel voorkomende aandoening, vooral als je een gevoelige huid hebt. Het kan ontstaan door een allergische reactie, door het milieu, de zon, een droge huid, of bacteriën, schimmels of virussen.

De kenmerken van ontstekingen zijn roodheid, zwelling, warmte en pijn. Heb je ook koorts, dan is een artsenbezoek aanbevolen. Zijn de enige symptomen roodheid en irritatie, dan is deze aandoening zelf te behandelen. Probeer uit de buurt te blijven van anti-biotica. Het pakt alleen het gevolg aan, en de goede darmbacteriën..

Een ontsteking is een onderdeel van ons immuunsysteem, het is een reactie van het lichaam op een beschadiging van het weefsel of op prikkels van buiten. We moeten daarom ook de oorzaak van het probleem behandelen.

Wat kun je hier zelf aan doen?

De huid regelmatig op de juiste manier reinigen, waardoor de poriën schoon blijven en de huid gevoed wordt zal al aanzienlijk helpen om de huid te kalmeren en verzachten.

Daarnaast is behandelen met een biologisch product wat is ontwikkeld om te genezen een natuurlijke redder in de nood.

Reinig je gezicht met zacht katoen en een kalmerende cleanser, met behulp van koud water. Koude compressen verminderen de temperatuur van de huid en de huid ontsteking. Vermijd elk product met een geur om verdere irritatie te voorkomen.

Een goede keuze bij de behandeling van gevoelige, ontstoken huid Clear Skin Wilgenbast Exfoliating Peel van Éminence Organic Skincare.  Dit biologische product met onder andere Wilgenbast is al een eeuwenoud gebruik in producten voor huidverzorging door zijn antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen. Het kalmeert roodheid en helpt om een ontstoken huid te genezen.

Een exfoliant als genezer?

De exfoliant is zeer zacht, het tast de zuurgraad niet aan.  Ook al is de huid ontstoken, het bouwt nog steeds dode huidcellen op die moeten worden verwijderd, evenals de onzuiverheden om de genezing te bevorderen. Met wattenschijfjes breng je het vloeibare product in cirkelvormige beweging aan.

Wilgenbast bevat salicylzuur, zodat je huid grondig maar voorzichtig wordt schoongemaakt. Biosulphur vermindert het uiterlijk van roodheid tijdens het schoonmaken van je poriën en reguleert de talgproductie om overtollig talg en vlekken te voorkomen. Tomaat extract levert vitaminen, mineralen en lycopeen om je huid te voeden en helpen om snel te genezen. Fruitzuren verhogen bovendien het vochtgehalte van uw huid, wat het verminderen van ontstekingen en roodheid tot gevolg heeft.

Een heldere en egale huid met de juiste thuis behandeling

Wilgenbast bestrijdt ook ontstekingen van de huid met BHA (fruitzuren) , die helpen om je poriën te verfijnen, stimuleren de aanmaak van nieuwe huidcellen en vergroten de verjongende kracht van je huid. Regelmatig gebruik van Clear Skin Willow Bark Exfoliating Peel zal uw huid gezond en jeugdig houden, de roodheid verminderen en de poriën fijner maken. Breng na de peeling altijd een moisturizer met een zonnefactor aan.

Een gevoelige huid houdt niet van zon en wind, bescherming is daarom aanbevolen. Breng eventueel in de loop van de dag nog extra moisturizer aan, en bescherm de huid met hoed en zonnebril. Onderhoud je huid met liefdevolle zorg en goede biologische huidverzorging om de huidontstekingen voor te blijven.

Van binnenuit kun je je lichaam een handje helpen door voldoende water te drinken en de darmflora te ondersteunen met probiotica.

Annelies

 • Met veel genoegen heb ik allerlei behandelingen ondergaan, beleefd én nadien besproken
  met de dames van jouw team. En over dat team wil ik graag even iets zeggen!!
  Wat een prachtige vrouwen die met veel know-how jouw zaak vertegenwoordigen en met
  veel liefde over de materie praten waar ze voor zijn opgeleid máár ook vanuit hun hart
  de producten waar ze achter staan aan de vrouw kunnen brengen. De meeste tijd heb ik
  doorgebracht met Susanne en Charlotte maar ook de andere dames zitten in mijn hart. Het
  is nu eenmaal zo, dat er tegenwoordig geen complimentjes meer worden uitgedeeld terwijl ze
  zó verdiend zijn dus ik ga nu het voorbeeld geven.

  Marijke

 • Hallo Annelies en team,
  Gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs van de  Beauty Award.
  Het is altijd een feest, als je bij Annelies bent geweest! Ga zo door.

 • Iedere dag ben ik nog blij met MIJN wenkbrauwen…
  de wenkbrauwen die ik kreeg dankzij Annelies!

 • “Ik wil je bedanken voor de zeer fijne behandelingen die ik heb mogen ervaren in de afgelopen jaren.
  Ik moet op zoek naar een nieuwe “Annelies” en dat zal niet meevallen.
  QMS is niet verkrijgbaar in Canada.. Ik zit alleen nu met waar ik op moet letten om te weten wat een goede spa/salon is. Mijn huid is me zeer dierbaar en ik wil graag daar het beste voor”.

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Was weer een heerlijke behandeling vrijdag, geniet daar elke keer opnieuw zo van en voel de massage nog dagen doorwerken. Ik ben superblij met jouw behandeling Sanne, het advies van Anouk over Colorescience make-up, Timeblock en  Éminence producten! Alle producten doen wat ze beloven, en dat is fijn om te zien en ervaren.

   

  Sylvie

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!

  Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.

  Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Ben heel enthousiast over Éminence Organics en vind het team van Medi Spa Annelies heel goed en heel erg prettig.

 • Echte vakvrouwen die willen gaan voor huidverbetering. Ik heb geen acné meer en mijn huid ziet er kei goed uit!

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik mijn mening met jullie delen. Ik voel me altijd zeer welkom. Meestal heb ik een behandeling bij Renske of Charlotte twee vriendelijke, attente maar vooral zeer professionele teamleden. Omdat ik al zo lang bij jullie kom voelt het heel vertrouwd en ontspannen. Dit is fijn als je een behandeling ondergaat. Naast de behandelingen is het altijd prettig om binnen te lopen of te bellen als ik iets nodig heb. Jullie persoonlijke benadering maakt dat ik graag terugkom. Alle medewerkers kennen mijn naam en helpen vakkundig. Natuurlijk mag ik ook Jozijna niet vergeten. Vriendelijk, vakkundig, professioneel en persoonlijk betrokken.

 • Ik kom hier al vele jaren, met plezier en met een fijn gevoel onderga ik al de behandelingen.
  Iedereen is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
  Wat jullie ook allemaal bieden is zeer uitgebreid en vernieuwend.

 • Er zit nog steeds vooruitgang in de verbetering van mijn gezicht.
  Dankzij jullie goede behandelingen en producten. Toppie!

 • Hierbij wil ik even vertellen dat ik blij ben met mijn wenkbrauwen.
  Bedankt voor de service die je gaf tot dat de wenkbrauwen helemaal goed waren.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.