Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

13 november 2018

Een zalf voor de binnenkant, de nieuwe kijk op beauty

Ik gebruik de fictieve naam Anne voor de jonge vrouw die bij me op gesprek kwam.  Een knappe verschijning, die gebukt ging onder haar huidprobleem.  Ze gebruikte al langer onze producten waar ze in eerste instantie erg blij mee was. Toen het met haar huid (of met haar zelf) slechter ging, ging ze over op een ander merk. Dit zie je vaker, dat ze op zoek gaan en hopen dat dat wel helpt, dat daar de oplossing ligt.  Een agressievere aanpak en nog meer ellende waren het  gevolg. Natuurlijk hielp dat ook niet. Het probleem zat dieper.

De oorzaak

Terwijl ik haar huid bekeek, kwamen we  vrij snel tot de kern, doordat ze zich kwetsbaar opstelde. Ze huilde, en zei dat ze het zo verschrikkelijk vond dat haar huid er zo slecht uitzag. Nu viel dat wel mee, maar het slechtste wat je kunt doen is dan zeggen dat het wel meevalt. Want voor haar viel het niet mee. Ik vertelde dat ze in plaats van een zalf aan de buitenkant, eigenlijk eerder een zalf voor de binnenkant nodig had. Ze keek me aan en begreep wat ik bedoelde.

Ze stond dagelijks anderhalf uur voor de spiegel, aan ontstekinkjes te frummelen of ze te veroorzaken. De zogenaamde ‘krab acné’.  Ze was aan het einde van haar latijn. Letterlijk en figuurlijk.

Ze heeft psychische hulp gezocht, want ze besefte dat het zo niet meer kon. Vanbinnen zat er een beerput, gaf ze toe. Die beerput lekte steeds een beetje meer, en bezorgde haar een onrustige huid.

Logisch. Haar huid geeft een signaal af, een schreeuw om hulp. Van binnenuit. Het is een uitscheidingsorgaan van heel veel ballast. Ballast die opgehoopt is als hout en vuil in een rivier, waar steeds meer opstroopt.

Zachtheid en mildheid is wat ze nodig heeft. In aanpak én pure producten. Haar huid was totaal niet verdikt. Ik zag geen enkele verstopping. Haar huid met fijne poriën voelde droog en kwetsbaar aan. De puberjaren heeft ze allang achter zich. Maar ergens ligt er een oorzaak, en die moet gevonden en aangepakt worden.

In Anne haar situatie moet die stinkende beerput leeggemaakt worden, en wel van binnenuit.

Haar zelfbeeld is laag, veel te laag. Haar buitenkant, waar anderen haar zo om roemen was haar schild. Maar zelfs daar kan ze zich nu niet meer achter verschuilen. Mensen vinden haar mooi, maar zelf voelt ze dit allesbehalve. Sterker nog, ze moet nu ook nog eens voldoen aan het beeld van mooi zijn wat de buitenwereld van haar heeft.

En nu is het klaar. Ze kan niet meer.

De huid is een spiegel. Het geeft ons heel veel informatie over de binnenkant. De huid staat in verbinding met hersenen en zenuwstelsel en darmen. We kunnen de huid niet als afzonderlijk stukje zien.

Het heeft alles te maken met je persoonlijkheid, en hoe je ‘in je vel zit’. Letterlijk en figuurlijk.

Ik heb haar samples meegegeven en haar geadviseerd haar huid te verzorgen met liefde en aandacht. Zachte reinigende producten en een masker die de huidbarrière intact laten maar intensief genoeg zijn. Een niet agressieve behandeling die blokkades opheft.

Anne voelde zich erg begrepen, dat steunde haar. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik houd haar onder controle, ze komt eens per twee weken langs hebben we afgesproken. Dit geeft haar het gevoel dat ze het niet alleen hoeft en wij kunnen haar begeleiden in de juiste verzorging en aandacht op dat moment. Met behandelingen en producten die haar nu passen. De grootste verandering zal echter plaatsvinden door een andere mindset.

Zelf kwam ze met onderstaande tekst die ze ‘niet toevallig’ was tegengekomen in de encyclopedie van de psychosomatiek : ‘Zelfbevrijding’ van Christiane Beerlandt.

‘Acne staat voor onvrede met jezelf; je bent niet zeker van je inhoud, van wie je eigenlijk bent.

Je bent gulzig op zoek BUITEN jezelf, naar een oplossing voor je INNERLIJKE LEEGTE.

De huid tast, voelt, ziet en leeft; het is een weerspiegeling van ons innerlijke gevoel van autoriteit; IK BEN. De spiegel van het contact met jezelf.

Oplossing; kijk in de spiegel. Aanvaard jezelf innerlijk en uiterlijk: jij bent de liefde van jezelf waard. Vertrouwen in je diepste ZELF, is je basis. Durf je eigenheid te uiten. Vervang kritiek door groei.

Plant je nu stevig in de aarde. Jij bent uniek op JOUW manier. Wees trots op jouw ZIJN!’

De aanpak vanaf de bron wordt steeds belangrijker.

Hoe vaak is dit niet het geval zijn met acné en andere huidaandoeningen? Of ziektes? Deze worden dan bestreden, de pleister op de wonde. De medische wereld erkent inmiddels ook dat acné behalve door de arts of dermatoloog ook de psyche aangaat.

En zo komen we steeds een stapje verder. Om problemen bij de bron aan te pakken en op te lossen. Haalden we er eerder voeding en de darmen al bij. De mind is de volgende en misschien wel de belangrijkste stap.

Met onze begeleiding in behandelingen, advies en aandacht. Heel veel pure aandacht en positieve energie.

Vandaag, enkele dagen na ons gesprek, belde ze op met de mededeling dat haar huid al zoveel ‘rustiger’ was! Natuurlijk. Ze verzorgde haar huid weer met zachtheid, kreeg positieve aandacht en werd daardoor zelf ook weer rustiger. In combinatie met de aanpak van binnenuit hoop ik dat ze zich binnenkort een stralende vrouw voelt! Dan straalt haar huid mee.

Dit is een van de vele voorbeelden die we binnen onze Medi Spa tegenkomen.

Bij Medi Spa Annelies hanteren we een eigen ontwikkelde intake en werkwijze. Nieuw in de schoonheidsbranche. Hierover later meer. Onze missie om mensen te laten stralen gaan we nog verder uitdiepen naar ‘ het mooiste in mensen naar boven halen’. Van binnen én buiten.

We zijn geen schoonheidssalon. We zijn een Medi Spa die zich richt op duurzame verbetering voor huid en lichaam. Om comfort en gemak te ondervinden en mooier en gezonder te worden en blijven.

Is dat niet net zo normaal als:

– Een auto die je naar de autogarage brengt voor onderhoud. Heel normaal. Terwijl je deze ook nog eens in kunt ruilen als de oude het begeeft. Wij moeten het ons hele leven met onze huid doen. En dat kan door het te laten gebeuren of door er zorg en aandacht aan te besteden. Dat werkt door.

– Je naar de sportschool gaat voor een steviger lijf, sterkere spieren en botten en een mooier lijf. Je voelt je beter en gezonder. Je maakt endorfine aan. Je lichaam gaat zich herstellen.

– Je de mondhygieniste en tandarts bezoekt om schade aan je tanden te voorkomen of uit te stellen.

– Het schilderen van je huis. Je hebt de keuze om  eerst de kozijnen te laten rotten en dan vervangen, of besteedt je tijd en geld aan onderhoud. Ze zullen langer meegaan én het ziet er mooier uit.

– Yoga en meditatie inmiddels wetenschappelijk bewezen zijn. Goed voor jezelf zorgen en aandacht geven ook.

– Een juiste mindset geneest en herstelt. Je stressniveau laten dalen eveneens.

Zo is het ook bij ons.

Geen noodzaak. Als er noodzaak is dan kom je bij de dokter of het ziekenhuis. Maar de esthetische factor is heel bepalend voor je welbevinden. Een stukje pure aandacht voor jezelf. Dat eigenlijk meer prioriteit mag hebben.

Een mooie huid is een gezonde huid en een gezonde huid start van binnenuit. Een lichaam idem dito. Mensen komen vaak pas op het moment als ze ergens last van ondervinden. Preventie is ook hier een toverwoord.

Zorg jij goed voor jezelf?

Onze vaste gasten komen met regelmaat voor onderhoud. Om hun huidconditie op peil te houden, zoals een bezoek aan de sportschool of yoga of andere sport. Zo is de huid en het bindweefsel onderhouden geen overbodige luxe.

Intensieve massages om blokkades op te heffen en een optimale doorbloeding te creëren. Opsporen wat er in het lichaam aan de hand is. Kijken wat het lichaam echt nodig heeft.

Werken aan de kern van het probleem in plaats van symptoombestrijding.

Met onze vernieuwde intake en aanpak kijken en behandelen we dieper dan de bovenste lagen en beoordelen wat of welke combinatie het beste bij je past. Holistisch. Voor de grootste resultaten en tevredenheid. Je huid is geen los onderdeel. Een persoon is je vaste contactpersoon die de vorderingen bijhoudt en evalueert en met andere specialisten bespreekt. Geen korte termijn verbeteringen maar duurzame verbetering van huid en gezondheid. Om te stralen als je mooiste jij!

Annelies

 

 

 • Met veel genoegen heb ik allerlei behandelingen ondergaan, beleefd én nadien besproken
  met de dames van jouw team. En over dat team wil ik graag even iets zeggen!!
  Wat een prachtige vrouwen die met veel know-how jouw zaak vertegenwoordigen en met
  veel liefde over de materie praten waar ze voor zijn opgeleid máár ook vanuit hun hart
  de producten waar ze achter staan aan de vrouw kunnen brengen. De meeste tijd heb ik
  doorgebracht met Susanne en Charlotte maar ook de andere dames zitten in mijn hart. Het
  is nu eenmaal zo, dat er tegenwoordig geen complimentjes meer worden uitgedeeld terwijl ze
  zó verdiend zijn dus ik ga nu het voorbeeld geven.

  Marijke

 • Hallo Annelies en team,
  Gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs van de  Beauty Award.
  Het is altijd een feest, als je bij Annelies bent geweest! Ga zo door.

 • Iedere dag ben ik nog blij met MIJN wenkbrauwen…
  de wenkbrauwen die ik kreeg dankzij Annelies!

 • “Ik wil je bedanken voor de zeer fijne behandelingen die ik heb mogen ervaren in de afgelopen jaren.
  Ik moet op zoek naar een nieuwe “Annelies” en dat zal niet meevallen.
  QMS is niet verkrijgbaar in Canada.. Ik zit alleen nu met waar ik op moet letten om te weten wat een goede spa/salon is. Mijn huid is me zeer dierbaar en ik wil graag daar het beste voor”.

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Was weer een heerlijke behandeling vrijdag, geniet daar elke keer opnieuw zo van en voel de massage nog dagen doorwerken. Ik ben superblij met jouw behandeling Sanne, het advies van Anouk over Colorescience make-up, Timeblock en  Éminence producten! Alle producten doen wat ze beloven, en dat is fijn om te zien en ervaren.

   

  Sylvie

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!

  Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.

  Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Ben heel enthousiast over Éminence Organics en vind het team van Medi Spa Annelies heel goed en heel erg prettig.

 • Echte vakvrouwen die willen gaan voor huidverbetering. Ik heb geen acné meer en mijn huid ziet er kei goed uit!

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik mijn mening met jullie delen. Ik voel me altijd zeer welkom. Meestal heb ik een behandeling bij Renske of Charlotte twee vriendelijke, attente maar vooral zeer professionele teamleden. Omdat ik al zo lang bij jullie kom voelt het heel vertrouwd en ontspannen. Dit is fijn als je een behandeling ondergaat. Naast de behandelingen is het altijd prettig om binnen te lopen of te bellen als ik iets nodig heb. Jullie persoonlijke benadering maakt dat ik graag terugkom. Alle medewerkers kennen mijn naam en helpen vakkundig. Natuurlijk mag ik ook Jozijna niet vergeten. Vriendelijk, vakkundig, professioneel en persoonlijk betrokken.

 • Ik kom hier al vele jaren, met plezier en met een fijn gevoel onderga ik al de behandelingen.
  Iedereen is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
  Wat jullie ook allemaal bieden is zeer uitgebreid en vernieuwend.

 • Er zit nog steeds vooruitgang in de verbetering van mijn gezicht.
  Dankzij jullie goede behandelingen en producten. Toppie!

 • Hierbij wil ik even vertellen dat ik blij ben met mijn wenkbrauwen.
  Bedankt voor de service die je gaf tot dat de wenkbrauwen helemaal goed waren.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.