Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

13 november 2018

Een zalf voor de binnenkant, de nieuwe kijk op beauty

Ik gebruik de fictieve naam Anne voor de jonge vrouw die bij me op gesprek kwam.  Een knappe verschijning, die gebukt ging onder haar huidprobleem.  Ze gebruikte al langer onze producten waar ze in eerste instantie erg blij mee was. Toen het met haar huid (of met haar zelf) slechter ging, ging ze over op een ander merk. Dit zie je vaker, dat ze op zoek gaan en hopen dat dat wel helpt, dat daar de oplossing ligt.  Een agressievere aanpak en nog meer ellende waren het  gevolg. Natuurlijk hielp dat ook niet. Het probleem zat dieper.

De oorzaak

Terwijl ik haar huid bekeek, kwamen we  vrij snel tot de kern, doordat ze zich kwetsbaar opstelde. Ze huilde, en zei dat ze het zo verschrikkelijk vond dat haar huid er zo slecht uitzag. Nu viel dat wel mee, maar het slechtste wat je kunt doen is dan zeggen dat het wel meevalt. Want voor haar viel het niet mee. Ik vertelde dat ze in plaats van een zalf aan de buitenkant, eigenlijk eerder een zalf voor de binnenkant nodig had. Ze keek me aan en begreep wat ik bedoelde.

Ze stond dagelijks anderhalf uur voor de spiegel, aan ontstekinkjes te frummelen of ze te veroorzaken. De zogenaamde ‘krab acné’.  Ze was aan het einde van haar latijn. Letterlijk en figuurlijk.

Ze heeft psychische hulp gezocht, want ze besefte dat het zo niet meer kon. Vanbinnen zat er een beerput, gaf ze toe. Die beerput lekte steeds een beetje meer, en bezorgde haar een onrustige huid.

Logisch. Haar huid geeft een signaal af, een schreeuw om hulp. Van binnenuit. Het is een uitscheidingsorgaan van heel veel ballast. Ballast die opgehoopt is als hout en vuil in een rivier, waar steeds meer opstroopt.

Zachtheid en mildheid is wat ze nodig heeft. In aanpak én pure producten. Haar huid was totaal niet verdikt. Ik zag geen enkele verstopping. Haar huid met fijne poriën voelde droog en kwetsbaar aan. De puberjaren heeft ze allang achter zich. Maar ergens ligt er een oorzaak, en die moet gevonden en aangepakt worden.

In Anne haar situatie moet die stinkende beerput leeggemaakt worden, en wel van binnenuit.

Haar zelfbeeld is laag, veel te laag. Haar buitenkant, waar anderen haar zo om roemen was haar schild. Maar zelfs daar kan ze zich nu niet meer achter verschuilen. Mensen vinden haar mooi, maar zelf voelt ze dit allesbehalve. Sterker nog, ze moet nu ook nog eens voldoen aan het beeld van mooi zijn wat de buitenwereld van haar heeft.

En nu is het klaar. Ze kan niet meer.

De huid is een spiegel. Het geeft ons heel veel informatie over de binnenkant. De huid staat in verbinding met hersenen en zenuwstelsel en darmen. We kunnen de huid niet als afzonderlijk stukje zien.

Het heeft alles te maken met je persoonlijkheid, en hoe je ‘in je vel zit’. Letterlijk en figuurlijk.

Ik heb haar samples meegegeven en haar geadviseerd haar huid te verzorgen met liefde en aandacht. Zachte reinigende producten en een masker die de huidbarrière intact laten maar intensief genoeg zijn. Een niet agressieve behandeling die blokkades opheft.

Anne voelde zich erg begrepen, dat steunde haar. De puzzelstukjes vielen in elkaar. Ik houd haar onder controle, ze komt eens per twee weken langs hebben we afgesproken. Dit geeft haar het gevoel dat ze het niet alleen hoeft en wij kunnen haar begeleiden in de juiste verzorging en aandacht op dat moment. Met behandelingen en producten die haar nu passen. De grootste verandering zal echter plaatsvinden door een andere mindset.

Zelf kwam ze met onderstaande tekst die ze ‘niet toevallig’ was tegengekomen in de encyclopedie van de psychosomatiek : ‘Zelfbevrijding’ van Christiane Beerlandt.

‘Acne staat voor onvrede met jezelf; je bent niet zeker van je inhoud, van wie je eigenlijk bent.

Je bent gulzig op zoek BUITEN jezelf, naar een oplossing voor je INNERLIJKE LEEGTE.

De huid tast, voelt, ziet en leeft; het is een weerspiegeling van ons innerlijke gevoel van autoriteit; IK BEN. De spiegel van het contact met jezelf.

Oplossing; kijk in de spiegel. Aanvaard jezelf innerlijk en uiterlijk: jij bent de liefde van jezelf waard. Vertrouwen in je diepste ZELF, is je basis. Durf je eigenheid te uiten. Vervang kritiek door groei.

Plant je nu stevig in de aarde. Jij bent uniek op JOUW manier. Wees trots op jouw ZIJN!’

De aanpak vanaf de bron wordt steeds belangrijker.

Hoe vaak is dit niet het geval zijn met acné en andere huidaandoeningen? Of ziektes? Deze worden dan bestreden, de pleister op de wonde. De medische wereld erkent inmiddels ook dat acné behalve door de arts of dermatoloog ook de psyche aangaat.

En zo komen we steeds een stapje verder. Om problemen bij de bron aan te pakken en op te lossen. Haalden we er eerder voeding en de darmen al bij. De mind is de volgende en misschien wel de belangrijkste stap.

Met onze begeleiding in behandelingen, advies en aandacht. Heel veel pure aandacht en positieve energie.

Vandaag, enkele dagen na ons gesprek, belde ze op met de mededeling dat haar huid al zoveel ‘rustiger’ was! Natuurlijk. Ze verzorgde haar huid weer met zachtheid, kreeg positieve aandacht en werd daardoor zelf ook weer rustiger. In combinatie met de aanpak van binnenuit hoop ik dat ze zich binnenkort een stralende vrouw voelt! Dan straalt haar huid mee.

Dit is een van de vele voorbeelden die we binnen onze Medi Spa tegenkomen.

Bij Medi Spa Annelies hanteren we een eigen ontwikkelde intake en werkwijze. Nieuw in de schoonheidsbranche. Hierover later meer. Onze missie om mensen te laten stralen gaan we nog verder uitdiepen naar ‘ het mooiste in mensen naar boven halen’. Van binnen én buiten.

We zijn geen schoonheidssalon. We zijn een Medi Spa die zich richt op duurzame verbetering voor huid en lichaam. Om comfort en gemak te ondervinden en mooier en gezonder te worden en blijven.

Is dat niet net zo normaal als:

– Een auto die je naar de autogarage brengt voor onderhoud. Heel normaal. Terwijl je deze ook nog eens in kunt ruilen als de oude het begeeft. Wij moeten het ons hele leven met onze huid doen. En dat kan door het te laten gebeuren of door er zorg en aandacht aan te besteden. Dat werkt door.

– Je naar de sportschool gaat voor een steviger lijf, sterkere spieren en botten en een mooier lijf. Je voelt je beter en gezonder. Je maakt endorfine aan. Je lichaam gaat zich herstellen.

– Je de mondhygieniste en tandarts bezoekt om schade aan je tanden te voorkomen of uit te stellen.

– Het schilderen van je huis. Je hebt de keuze om  eerst de kozijnen te laten rotten en dan vervangen, of besteedt je tijd en geld aan onderhoud. Ze zullen langer meegaan én het ziet er mooier uit.

– Yoga en meditatie inmiddels wetenschappelijk bewezen zijn. Goed voor jezelf zorgen en aandacht geven ook.

– Een juiste mindset geneest en herstelt. Je stressniveau laten dalen eveneens.

Zo is het ook bij ons.

Geen noodzaak. Als er noodzaak is dan kom je bij de dokter of het ziekenhuis. Maar de esthetische factor is heel bepalend voor je welbevinden. Een stukje pure aandacht voor jezelf. Dat eigenlijk meer prioriteit mag hebben.

Een mooie huid is een gezonde huid en een gezonde huid start van binnenuit. Een lichaam idem dito. Mensen komen vaak pas op het moment als ze ergens last van ondervinden. Preventie is ook hier een toverwoord.

Zorg jij goed voor jezelf?

Onze vaste gasten komen met regelmaat voor onderhoud. Om hun huidconditie op peil te houden, zoals een bezoek aan de sportschool of yoga of andere sport. Zo is de huid en het bindweefsel onderhouden geen overbodige luxe.

Intensieve massages om blokkades op te heffen en een optimale doorbloeding te creëren. Opsporen wat er in het lichaam aan de hand is. Kijken wat het lichaam echt nodig heeft.

Werken aan de kern van het probleem in plaats van symptoombestrijding.

Met onze vernieuwde intake en aanpak kijken en behandelen we dieper dan de bovenste lagen en beoordelen wat of welke combinatie het beste bij je past. Holistisch. Voor de grootste resultaten en tevredenheid. Je huid is geen los onderdeel. Een persoon is je vaste contactpersoon die de vorderingen bijhoudt en evalueert en met andere specialisten bespreekt. Geen korte termijn verbeteringen maar duurzame verbetering van huid en gezondheid. Om te stralen als je mooiste jij!

Annelies

 

 

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.