Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

10 maart 2021

De vele voordelen van vezels voor je huid, gewicht én gezondheid

Beter in je vel

Wat vezels doen met je lichaam is wonderbaarlijk, en helaas krijgen we deze massaal te weinig binnen. Vezels zijn de verzamelnaam van een groep koolhydraten die van nature voorkomen in planten. Ze worden niet opgenomen door de darmwand maar dienen als voeding voor de bacteriën in de dikke darm. Het is de brandstof voor de goede bacteriën die vezels kunnen verteren en weer goede voedingsstoffen maken. Dit wordt fermentatie genoemd. Dan zijn er ook nog de oplosbare vezels die zorgen voor een goede stoelgang. Wij mensen kunnen geen vezels verteren.

Bij voldoende vezelinname is water drinken wel enorm van belang, omdat de vezels zich volzuigen met vocht als een spons. Maar is water drinken niet voor iedereen belangrijk? Probeer elke dag minimaal anderhalve liter water te drinken.

Vezels bieden de volgende wetenschappelijke gezondheidsvoordelen:

 • Een goede darmwerking. Oplosbare vezels zorgen voor een goede stoelgang, ze nemen water op en verzachten de ontlasting. Hierdoor wordt obstipatie voorkomen of diarree voorkomen
 • Verbeteren darmgezondheid
 • Verlagen risico op kanker
 • Cholesterolverlagend
 • Stabiele bloedsuikerspiegel (om diabetes 2 te voorkomen)
 • Zorgen voor verzadiging en gewichtsbeheersing ( verbetering BMI, verlagen lichaamsvet)
 • Werken als anti-oxidanten (ruimen schadelijke stoffen op)
 • Verbeteren de weerstand
 • Ruimen gifstoffen op
 • Minder symptomen van PMS en overgang

Wat doen vezels voor je gewicht?

Vezels zorgen dat je sneller verzadigd bent (dus minder eet) én minder snel honger hebt. Je gaat dus vanzelf minder snoepen.

Wat doen vezels voor je huid?

Bij onvoldoende vezels bestaat de kans dat toxines (gifstoffen) in de bloedbaan komen en zo ook indirect een huidprobleem kunnen veroorzaken. Natuurlijk is het niet één simpele oplossing die een probleem aanpakt, maar een aanpassing van je voedingspatroon en leefstijl. in een gezond voedingspatroon mogen vezels daarom zeker niet ontbreken.

Hoeveel vezels hebben we per dag nodig?

Volwassenen hebben per dag ongeveer 30 tot 40 gram vezels nodig, voor kinderen geldt de leeftijd +5 gram opgeteld.

Gemiddeld krijgen we via onze voeding maar ongeveer 15 gram vezels per dag binnen! Dit komt onder andere door bewerkte (en dus geen vezels bevattende) voeding.

In culturen waar veel onbewerkt (en dus vezelrijk) voedsel wordt genuttigd bestaat overgewicht minimaal, evenals diabetes en een verhoogd cholesterol.

Te weinig vezels zijn de oorzaak van een slechte vertering van genuttigd voedsel, waardoor onverteerd voedsel gaat stapelen en er een soort van rottingsproces optreedt en gifstoffen geproduceerd worden. Deze gifstoffen komen in de bloedbaan en hebben een ongunstige invloed op de gezondheid en de huid. Om dit te voorkomen is dagelijkse ontlasting erg belangrijk.

Hoe merk je dat je te weinig vezels binnenkrijgt?

De belangrijkste indicator is je ontlasting, maar ook een te hoog cholesterol en overgewicht kunnen wijzen op een tekort aan vezels, al zal de arts daar niet één, twee, drie naar zoeken.

Je ontlasting vertelt je al veel. Is het een homogene soepele massa? Heb je nauwelijks toiletpapier nodig? Kun je tenminste 1 x per dag naar het toilet?

Er zit geen bovengrens aan vezels. Mocht je er echt teveel van innemen dan geeft je lichaam dat wel aan met een opgeblazen gevoel, wat een van de nadelen van vezelinname kan zijn.

Vezelrijke voeding komt vooral voor in plantaardige voeding. Voeding die rijk is aan vezels:

 • Volkoren producten
 • Ontbijtgranen
 • Groenten en fruit (bonen en peulvruchten zijn enorm goede bronnen)
 • Bonen en peulvruchten
 • Vers en gedroogd fruit
 • Noten en zaden

Kies niet voor de bewerkte, gesuikerde producten. Die leveren je geen gezondheid op.

Je vezelinname verhogen? Klik dan hier

bron

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.