Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

5 september 2023

De relatie tussen darmen, hersenen en huid

Foto van ParkinsonNL

Een gezond darmmicrobioom,  de verzamelnaam van micro organismen in onze darmen, vormt de basis van onze gezondheid. Het communiceert met zowel de hersenen als de huid. Deze micro-organismen mogen we dankbaar zijn, omdat ons bestaan grotendeels afhankelijk is van hen. Tegelijkertijd kunnen ze ook onze vijand worden en problemen of ziektes veroorzaken.

Geavanceerd onderzoek heeft aangetoond dat het microbioom  van invloed is op onze hersenen, zowel positief als negatief. In negatieve zin blijkt het zelfs bij te dragen aan aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson en diverse neurologische aandoeningen. 

Wat Je Poep Je Kan Vertellen

Hoe krijg je snel veel mensen bij elkaar om deel te nemen aan een urgent poeponderzoek? Bezoek een festival en beloon festivalgangers met een schoon toilet in ruil voor een klein buisje poep. Dit even simpele als doeltreffende initiatief vond plaats tijdens het Lowlands-festival. Een even simpel als urgent onderzoek, omdat poep heel erg veel informatie geeft op toekomstige grip op ziekten en aandoeningen, of liever nog het voorkomen ervan. 

Mensen zijn slechts gastheren voor deze micro-organismen, en hoe beter wij voor hen zorgen, hoe beter zij voor ons zorgen! Want zelf kunnen we veel invloed uitoefenen, dus laten we ze wat beter leren kennen!

Onderzoeker Joshua Elford over de Huidige Stand van Zaken

Het is van groot belang om meer aandacht te besteden aan de darm-hersenrelatie bij de ziekte van Parkinson, en eigenlijk in het algemeen. De voordelen van gezond leven en praktische tips daarvoor zouden enorm behulpzaam zijn, aangezien mensen zelf veel kunnen doen. Ons onderzoek is een volgende stap in de richting van het stoppen van de ziekte. Lees hier het volledige interview: De invloed van darmbacteriën op Parkinson 

Een Relatie die Al Bijna 100 Jaar Bekend Is

Dermatologen Stokes en Pillsbury toonden al in 1930 aan dat er een verband bestaat tussen darmen, hersenen en huid. Ze concludeerden destijds dat verstoringen in het darm-microbioom de hersenfunctie en huidgezondheid kunnen beïnvloeden. Ze legden zelfs al een verband tussen psychische aandoeningen en aandoeningen zoals acne. Ze stelden dat psychische stress de darmdoorlaatbaarheid kan verhogen, wat op zijn beurt kan leiden tot de groei van schadelijke bacteriën. Deze bacteriën produceren toxines die in de bloedbaan terechtkomen en ontstekingen kunnen veroorzaken, wat onder andere huidproblemen tot gevolg kan hebben.

Communicatie van het Microbioom

Het microbioom communiceert intern en houdt ons lichaam in balans of veroorzaakt aandoeningen en ziektes. Het heeft invloed op:

 1. Immuunrespons en ontstekingsreacties (acne, psoriasis, eczeem)
 2. Neurologische verbinding en invloed op de hersenfunctie
 3. Hormonale balans met effecten op de huidconditie
 4. Stressrespons
 5. Opname van voedingsstoffen voor huid en algemene gezondheid

Wat bijna 100 jaar geleden ontdekt werd, wordt nu opnieuw bevestigd. Het is hoog tijd, niet alleen voor onderzoekers. Je kunt hier zelf al veel invloed op uitoefenen. Hoe? Door goed voor je darmen te zorgen en aandacht te besteden aan wat je ontlasting je vertelt. Maar ook door:

 1. Natuurlijk en onbewerkt voedsel te eten
 2. Prebiotica (vezels) en probiotica (voeding en/of supplementen) toe te voegen
 3. Ontspanning en balans te vinden, aangezien je gemoedstoestand direct van invloed is op de samenstelling van je microbioom
 4. Skin Care met microbioom toevoeging:  Microbioom Skin Care

Als je meer wilt weten over het microbioom en de invloed ervan op de (huid)gezondheid, is het boek van Marcelline Goyen een aanrader .De relatie tussen huid en darmen

Samen met Marcelline heb ik ook een podcast opgenomen over het microbioom en de relatie tussen huid en darmen. Je kunt deze hier beluisteren. Stralend ondernemen podcast

De Holistisch skin care expert

Als holistisch skin expert kijken we verder dan de huid. Omdat de huid spiegel is van de binnenkant, begeleiden we onze gasten hierin. We besteden ook aandacht aan het microbioom aan de binnen- en buitenkant, en ondersteunen het met (adviezen, skincare producten en suppletie) pre-, pro- en post biotica. Bij complexe aandoeningen of klachten verwijzen we uiteraard door naar desbetreffende specialisten.

Want als je goed in je vel zit, dan straal je!

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.