Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

7 oktober 2019

De nieuwe wetenschappelijke inzichten omtrent de oorzaak en behandeling van Acné

De relatie tussen Acné en de darmen.

Acné is een van de meest voorkomende aandoeningen. Maar liefst 85% krijgt hier vroeg of laat mee te maken.

De medische aanpak:

De medische aanpak bestond, en bestaat voor veel artsen uit het voorschrijven van medicatie in de vorm van Benzoylperoxide, een crème die het bovenste dode cellaagje losweekt en zo verstopping voorkomt en tegelijk de acné bacterie doodt. De bijwerkingen kunnen variëren van droogheid, irritatie, schilfering, kloven en niet te vergeten verkleuring van textiel wat er mee in aanraking komt. Het maakt de huid tijdelijk gevoeliger voor zonlicht. Verder een redelijk onschuldige crème, die naast andere verzorging gebruikt kan worden.

De volgende, of soms ook eerste stap van medici is een anti-biotica kuur. Die lijkt in eerste instantie vaak te helpen. Een breed spectrum bacteriën wordt massaal gedood, waaronder zeker ook de acné bacterie. Maar of we daar blij mee moeten zijn? Behalve de resistentie die opgebouwd kan worden, wordt de volledige darmflora van ook weggemaaid. En juist deze disbalans blijkt nu weer een veroorzaker te zijn van… juist, acné!

Van de regen in de drup, of nog erger.

De zwaarste stap die medici voorschrijven is Roacutane. Een tretinoine, waarvan we blij moeten zijn dat het bestaat en zeker bij sommigen noodzakelijk is. Een stevig medicijn met bijwerkingen en voor de lever een aanslag.

Alle medicatie wordt voorgeschreven zonder verder te kijken naar de werkelijke oorzaak. Een pleister op de wonde. Jammer.

De alternatieve aanpak:

Behandelingen en producten met (salicylzuur) peelings en het inprikken van ontstekingen en verwijderen van mee eters, aangevuld met verzorgende producten en peelings voor thuisgebruik.

Vaak (te) agressief, en of de huid daar nu blij van wordt?

De nieuwe aanpak vanuit de nieuwe inzichten:

In tegenstelling tot beweringen van Medici is inmiddels wetenschappelijk aangetoond dat de oorzaak bij de DARMEN ligt. Dit is erg kort door de bocht gezegd, maar een gezonde darm is een gezonde huid. Niet meer en niet minder. Hoog tijd dat we gaan inzien dat we geen onderdeel kunnen behandelen maar het lichaam als een geheel moeten zien. Niet alleen aanpakken van het gevolg, maar van de oorzaak.

Niet nog meer agressieve middelen en boosdoeners, maar een zachte, natuurlijke en gericht effectieve aanpak zal de acné onder controle brengen en de gezondheid bevorderen en resulteren in een gezonde huid.

Darmen & Huid werken samen en moeten daarom ook als zodanig behandeld worden.

Stap 1

Herstellen van een gezonde darmflora met pré- en probiotica. (vraag naar meer informatie, want ook hier zit helaas veel kaf onder het koren)

Stap 2

Voeding onder de loep nemen, want waar ging er ergens iets mis in het maag/darmkanaal? Waarom gingen die darmen lekken, en kwam er van alles in de bloedbaan waar het niet thuishoort? Vertering? Jazeker, vertering kan een grote invloed uitoefenen, misschien eet je veel te weinig vezels waardoor de problemen kunnen ontstaan. Teveel suikers? Suikers blijken een nog grotere factor te spelen dan melkproducten, waarvan sinds enkele jaren bekend is dat ze ontstekingen bevorderen. Aanvullen van tekorten. Hiervoor zijn speciaal uitgekiende supplementen, maar zorg dat je een gedegen en onderbouwd advies krijgt. De belangrijkste suppletie naast probiotica is Omega 3, en dan een goede! Het werkt ontstekingsremmend, maar zorgt ook voor de gezonde vetten (hieruit bestaat de huidbarrière) en zorgt dat elke cel haar voeding kan opnemen en afvalstoffen normaal kan afgeven.

Stap 3

Aanpakken van stress. Jazeker, stress heeft een grote invloed op de darmen. Hier huisvest niet alleen het immuunsysteem, maar ook de psyche. Het hele systeem raakt uit balans, en de ontstekingen en puistjes steken de kop op. Maar ik hoor je al zeggen dat je daar niet omheen kunt. Dat klopt, maar wel hoe je ermee omgaat, en welke stappen je kunt nemen die jou ontstressen. Bijvoorbeeld wat vroeger gaan slapen.

Stap 4

De juiste behandelingen met verwijderen van de ontstekingen, indien nodig een salicylzuurpeeling en dan herstellen van de huidbarrière. En hier gaat het vaak fout bij de professionals. De huid wordt teveel uitgedroogd en de huidbarrière is al niet intact. Het kan daarmee haar vocht niet vasthouden en is nog meer doorlaatbaar voor vervelende organismen. Een zacht herstel voor een intacte huid kan de triggers voor ontstekingen ook af doen nemen. Een lekkende darm is ook een ‘lekkende huid’. Zuurstof is ook een mooie mogelijkheid, als de professional dat heeft. In tegenstelling tot ons, legt die bacterie dan het loodje.

Stap 5

Kies de juiste verzorging voor thuis. Blijf weg van teveel agressieve of chemische ingrediënten. Laat je huid gezond worden met voeding en herstel zoals je dat ook aan de binnenkant doet. Met pure, eerlijke stoffen zonder minerale oliën, sulfaten, emulgatoren en parfum waar het lichaam weer een opdonder van krijgt en het hele spelletje misschien weer van vooraf aan begint. Te sterk ontvetten is uiteindelijk een huid vetter maken. De huid wordt dan namelijk getriggerd om de vetbalans zo snel mogelijk te herstellen.

Wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat natuurlijke ingrediënten zeer genezende vermogens hebben om de ontstekingen af te doen nemen en de vochtbalans te herstellen en het transepidermaal vochtverlies te voorkomen. Beter dan de chemische variant. De eerste stappen naar een gezonde huid. Oh ja, en salicyzuur. Die is er gewoon in de natuur, en wel in de Wilgenbast.

Bron:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6048199/

Vraag naar onze speciale pakketten en een vrijblijvend advies gesprek.

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.