Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

7 oktober 2019

De nieuwe wetenschappelijke inzichten omtrent de oorzaak en behandeling van Acné

De relatie tussen Acné en de darmen.

Acné is een van de meest voorkomende aandoeningen. Maar liefst 85% krijgt hier vroeg of laat mee te maken.

De medische aanpak:

De medische aanpak bestond, en bestaat voor veel artsen uit het voorschrijven van medicatie in de vorm van Benzoylperoxide, een crème die het bovenste dode cellaagje losweekt en zo verstopping voorkomt en tegelijk de acné bacterie doodt. De bijwerkingen kunnen variëren van droogheid, irritatie, schilfering, kloven en niet te vergeten verkleuring van textiel wat er mee in aanraking komt. Het maakt de huid tijdelijk gevoeliger voor zonlicht. Verder een redelijk onschuldige crème, die naast andere verzorging gebruikt kan worden.

De volgende, of soms ook eerste stap van medici is een anti-biotica kuur. Die lijkt in eerste instantie vaak te helpen. Een breed spectrum bacteriën wordt massaal gedood, waaronder zeker ook de acné bacterie. Maar of we daar blij mee moeten zijn? Behalve de resistentie die opgebouwd kan worden, wordt de volledige darmflora van ook weggemaaid. En juist deze disbalans blijkt nu weer een veroorzaker te zijn van… juist, acné!

Van de regen in de drup, of nog erger.

De zwaarste stap die medici voorschrijven is Roacutane. Een tretinoine, waarvan we blij moeten zijn dat het bestaat en zeker bij sommigen noodzakelijk is. Een stevig medicijn met bijwerkingen en voor de lever een aanslag.

Alle medicatie wordt voorgeschreven zonder verder te kijken naar de werkelijke oorzaak. Een pleister op de wonde. Jammer.

De alternatieve aanpak:

Behandelingen en producten met (salicylzuur) peelings en het inprikken van ontstekingen en verwijderen van mee eters, aangevuld met verzorgende producten en peelings voor thuisgebruik.

Vaak (te) agressief, en of de huid daar nu blij van wordt?

De nieuwe aanpak vanuit de nieuwe inzichten:

In tegenstelling tot beweringen van Medici is inmiddels wetenschappelijk aangetoond dat de oorzaak bij de DARMEN ligt. Dit is erg kort door de bocht gezegd, maar een gezonde darm is een gezonde huid. Niet meer en niet minder. Hoog tijd dat we gaan inzien dat we geen onderdeel kunnen behandelen maar het lichaam als een geheel moeten zien. Niet alleen aanpakken van het gevolg, maar van de oorzaak.

Niet nog meer agressieve middelen en boosdoeners, maar een zachte, natuurlijke en gericht effectieve aanpak zal de acné onder controle brengen en de gezondheid bevorderen en resulteren in een gezonde huid.

Darmen & Huid werken samen en moeten daarom ook als zodanig behandeld worden.

Stap 1

Herstellen van een gezonde darmflora met pré- en probiotica. (vraag naar meer informatie, want ook hier zit helaas veel kaf onder het koren)

Stap 2

Voeding onder de loep nemen, want waar ging er ergens iets mis in het maag/darmkanaal? Waarom gingen die darmen lekken, en kwam er van alles in de bloedbaan waar het niet thuishoort? Vertering? Jazeker, vertering kan een grote invloed uitoefenen, misschien eet je veel te weinig vezels waardoor de problemen kunnen ontstaan. Teveel suikers? Suikers blijken een nog grotere factor te spelen dan melkproducten, waarvan sinds enkele jaren bekend is dat ze ontstekingen bevorderen. Aanvullen van tekorten. Hiervoor zijn speciaal uitgekiende supplementen, maar zorg dat je een gedegen en onderbouwd advies krijgt. De belangrijkste suppletie naast probiotica is Omega 3, en dan een goede! Het werkt ontstekingsremmend, maar zorgt ook voor de gezonde vetten (hieruit bestaat de huidbarrière) en zorgt dat elke cel haar voeding kan opnemen en afvalstoffen normaal kan afgeven.

Stap 3

Aanpakken van stress. Jazeker, stress heeft een grote invloed op de darmen. Hier huisvest niet alleen het immuunsysteem, maar ook de psyche. Het hele systeem raakt uit balans, en de ontstekingen en puistjes steken de kop op. Maar ik hoor je al zeggen dat je daar niet omheen kunt. Dat klopt, maar wel hoe je ermee omgaat, en welke stappen je kunt nemen die jou ontstressen. Bijvoorbeeld wat vroeger gaan slapen.

Stap 4

De juiste behandelingen met verwijderen van de ontstekingen, indien nodig een salicylzuurpeeling en dan herstellen van de huidbarrière. En hier gaat het vaak fout bij de professionals. De huid wordt teveel uitgedroogd en de huidbarrière is al niet intact. Het kan daarmee haar vocht niet vasthouden en is nog meer doorlaatbaar voor vervelende organismen. Een zacht herstel voor een intacte huid kan de triggers voor ontstekingen ook af doen nemen. Een lekkende darm is ook een ‘lekkende huid’. Zuurstof is ook een mooie mogelijkheid, als de professional dat heeft. In tegenstelling tot ons, legt die bacterie dan het loodje.

Stap 5

Kies de juiste verzorging voor thuis. Blijf weg van teveel agressieve of chemische ingrediënten. Laat je huid gezond worden met voeding en herstel zoals je dat ook aan de binnenkant doet. Met pure, eerlijke stoffen zonder minerale oliën, sulfaten, emulgatoren en parfum waar het lichaam weer een opdonder van krijgt en het hele spelletje misschien weer van vooraf aan begint. Te sterk ontvetten is uiteindelijk een huid vetter maken. De huid wordt dan namelijk getriggerd om de vetbalans zo snel mogelijk te herstellen.

Wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat natuurlijke ingrediënten zeer genezende vermogens hebben om de ontstekingen af te doen nemen en de vochtbalans te herstellen en het transepidermaal vochtverlies te voorkomen. Beter dan de chemische variant. De eerste stappen naar een gezonde huid. Oh ja, en salicyzuur. Die is er gewoon in de natuur, en wel in de Wilgenbast.

Bron:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6048199/

Vraag naar onze speciale pakketten en een vrijblijvend advies gesprek.

 • Met veel genoegen heb ik allerlei behandelingen ondergaan, beleefd én nadien besproken
  met de dames van jouw team. En over dat team wil ik graag even iets zeggen!!
  Wat een prachtige vrouwen die met veel know-how jouw zaak vertegenwoordigen en met
  veel liefde over de materie praten waar ze voor zijn opgeleid máár ook vanuit hun hart
  de producten waar ze achter staan aan de vrouw kunnen brengen. De meeste tijd heb ik
  doorgebracht met Susanne en Charlotte maar ook de andere dames zitten in mijn hart. Het
  is nu eenmaal zo, dat er tegenwoordig geen complimentjes meer worden uitgedeeld terwijl ze
  zó verdiend zijn dus ik ga nu het voorbeeld geven.

  Marijke

 • Hallo Annelies en team,
  Gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs van de  Beauty Award.
  Het is altijd een feest, als je bij Annelies bent geweest! Ga zo door.

 • Iedere dag ben ik nog blij met MIJN wenkbrauwen…
  de wenkbrauwen die ik kreeg dankzij Annelies!

 • “Ik wil je bedanken voor de zeer fijne behandelingen die ik heb mogen ervaren in de afgelopen jaren.
  Ik moet op zoek naar een nieuwe “Annelies” en dat zal niet meevallen.
  QMS is niet verkrijgbaar in Canada.. Ik zit alleen nu met waar ik op moet letten om te weten wat een goede spa/salon is. Mijn huid is me zeer dierbaar en ik wil graag daar het beste voor”.

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Was weer een heerlijke behandeling vrijdag, geniet daar elke keer opnieuw zo van en voel de massage nog dagen doorwerken. Ik ben superblij met jouw behandeling Sanne, het advies van Anouk over Colorescience make-up, Timeblock en  Éminence producten! Alle producten doen wat ze beloven, en dat is fijn om te zien en ervaren.

   

  Sylvie

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!

  Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.

  Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Ben heel enthousiast over Éminence Organics en vind het team van Medi Spa Annelies heel goed en heel erg prettig.

 • Echte vakvrouwen die willen gaan voor huidverbetering. Ik heb geen acné meer en mijn huid ziet er kei goed uit!

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik mijn mening met jullie delen. Ik voel me altijd zeer welkom. Meestal heb ik een behandeling bij Renske of Charlotte twee vriendelijke, attente maar vooral zeer professionele teamleden. Omdat ik al zo lang bij jullie kom voelt het heel vertrouwd en ontspannen. Dit is fijn als je een behandeling ondergaat. Naast de behandelingen is het altijd prettig om binnen te lopen of te bellen als ik iets nodig heb. Jullie persoonlijke benadering maakt dat ik graag terugkom. Alle medewerkers kennen mijn naam en helpen vakkundig. Natuurlijk mag ik ook Jozijna niet vergeten. Vriendelijk, vakkundig, professioneel en persoonlijk betrokken.

 • Ik kom hier al vele jaren, met plezier en met een fijn gevoel onderga ik al de behandelingen.
  Iedereen is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
  Wat jullie ook allemaal bieden is zeer uitgebreid en vernieuwend.

 • Er zit nog steeds vooruitgang in de verbetering van mijn gezicht.
  Dankzij jullie goede behandelingen en producten. Toppie!

 • Hierbij wil ik even vertellen dat ik blij ben met mijn wenkbrauwen.
  Bedankt voor de service die je gaf tot dat de wenkbrauwen helemaal goed waren.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.