Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

18 februari 2021

De integrale aanpak van Urticaria (netelroos)

Degene die het ooit gehad heeft of er nog mee kampt weet dat deze aandoening geen pretje is. Het spontaan ontstaan van  kleine of grotere rode vlekken tot verheven bulten op diverse plaatsen van het lichaam zijn opvallend en jeuken enorm!

Zo snel als ze opkomen kunnen ze ook weer verdwijnen, tenzij het chronisch is. Bij veel personen wordt de oorzaak niet gevonden, behalve dat histamine een belangrijke rol speelt. Het is een van de tien meest voorkomende huidziekten.

Iedereen die wel eens geprikt is door een brandnetel, weet wat voor vervelende en jeukende plekken dat geeft, en dat is deze netelroos precies! (brandnetel bevat namelijk histmanicum)

Wat de huidspecialist kan betekenen voor personen die kampen met Urticaria

Hoewel de aanpak normaliter alleen medisch is, richt ik me graag op de integrale aanpak. Omdat we vanuit een oorzaak willen gaan werken, om de aandoening vanuit de bron aan te pakken. En ja, als huidspecialist kennen wij de functies en disbalans van een huid en beseffen terdege dat het ook hier de spiegel is van een disbalans van de binnenkant. Om deze reden hebben we onszelf al jarenlang in voeding, darmen en hormonen verdiept en gebruiken juist deze combinaties voor een succesvolle aanpak.

Tijd om op onderzoek uit te gaan!

Natuurlijk is de juiste huidverzorging hier erg belangrijk, maar deze aandoening moet zeker behandeld worden van binnenuit. Als we kijken naar wat Histamine als mogelijke veroorzaker is, dan komen we uit bij, ‘je raadt het al’ voeding en nog meer. Maar eerst nemen we Histamine onder de loep.

Wat is Histamine?

Histamine is een stofje (natuurlijk eiwit) wat normaliter in kleine getale door ons lichaam wordt aangemaakt en dan nuttig is. Ook komt het in een aantal voedingsmiddelen voor. Het stimuleert de zenuwuiteinden stimuleert, het beïnvloedt de spijsvertering, bloedsomloop en ademhaling. Het vervelende is echter dat het door diverse invloeden kan opflakkeren als een allergische reactie:

 • Door medicatie of anti-biotica
 • Door psyche (spanning, stress)
 • Door lichamelijke inspanning, koude of warmte
 • Door zonlicht op de huid
 • Door voeding waarin het voorkomt: (spinazie, tomaten, varkensvlees) en ontstaat door gisting, fermentatie of rijping (oude kaas, salami, bier, zuurkool)
 • Door kleurstoffen, smaakstoffen en andere toevoegingen in voedsel
 • Door allergie voor bepaalde voedingsmiddelen
 • Door contact van de huid met bepaalde stoffen
 • Door spijsverteringsproblemen
 • Door hormonale disbalans

Histamine is ook betrokken bij het afweersysteem van het lichaam. Het speelt op als een leger dat uitrukt om de vijand te verslaan, terwijl er geen vijand te bekennen is.

Vaak is het een combinatie van factoren waardoor de oorzaak vinden nog meer complex wordt.

Het allerbelangrijkst is de samenwerking en evaluatie met de persoon die belast is met Urticaria én de behandelend specialist leidt tot succes. Waarnemingen door het bijhouden van een dagboek over hoe, wat waar en wanneer kan je uiteindelijk verlossen van deze vervelende aandoening of het tenminste sterk verminderen.

Hoe wordt Urticaria door ons behandeld?

1          Allereerst een diagnose door de huisarts. Deze zal ook medicatie voorschrijven (anti-histaminica)

2          Een dieet van histamine vrije voeding, en dat is nogal een lijst van voeding die ‘not done’ is.  

3          Allergische reacties opsporen in voeding en omgeving (ontdekkingstocht)

4          Verstoringen aanpakken in spijsvertering en hormoonbalans (lekkende darm, overbelaste lever)

5          Verzorging van de huid afstemmen zonder kleur en geurstoffen, alcoholen en conserveringsmiddelen en Led Behandelingen om de huidfuncties te herstellen

6          Bijhouden van een dagboek door de persoon zelf om de vinger op de zere plek te leggen, en de mogelijke oorzaak vast te kunnen stellen. Waarnemingen zijn de beste testen!

7          Aanvullende suppletie ter ondersteuning van darmen, spijsvertering en huid met Barrièr+ , Omega 3 , probiotica

8 Begeleiding van de huidspecialist, met aandacht voor het probleem en de mens daarachter

Neem voor meer informatie contact op met medispa@annelies-aarts.nl

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.