Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

18 februari 2021

De integrale aanpak van Urticaria (netelroos)

Degene die het ooit gehad heeft of er nog mee kampt weet dat deze aandoening geen pretje is. Het spontaan ontstaan van  kleine of grotere rode vlekken tot verheven bulten op diverse plaatsen van het lichaam zijn opvallend en jeuken enorm!

Zo snel als ze opkomen kunnen ze ook weer verdwijnen, tenzij het chronisch is. Bij veel personen wordt de oorzaak niet gevonden, behalve dat histamine een belangrijke rol speelt. Het is een van de tien meest voorkomende huidziekten.

Iedereen die wel eens geprikt is door een brandnetel, weet wat voor vervelende en jeukende plekken dat geeft, en dat is deze netelroos precies! (brandnetel bevat namelijk histmanicum)

Wat de huidspecialist kan betekenen voor personen die kampen met Urticaria

Hoewel de aanpak normaliter alleen medisch is, richt ik me graag op de integrale aanpak. Omdat we vanuit een oorzaak willen gaan werken, om de aandoening vanuit de bron aan te pakken. En ja, als huidspecialist kennen wij de functies en disbalans van een huid en beseffen terdege dat het ook hier de spiegel is van een disbalans van de binnenkant. Om deze reden hebben we onszelf al jarenlang in voeding, darmen en hormonen verdiept en gebruiken juist deze combinaties voor een succesvolle aanpak.

Tijd om op onderzoek uit te gaan!

Natuurlijk is de juiste huidverzorging hier erg belangrijk, maar deze aandoening moet zeker behandeld worden van binnenuit. Als we kijken naar wat Histamine als mogelijke veroorzaker is, dan komen we uit bij, ‘je raadt het al’ voeding en nog meer. Maar eerst nemen we Histamine onder de loep.

Wat is Histamine?

Histamine is een stofje (natuurlijk eiwit) wat normaliter in kleine getale door ons lichaam wordt aangemaakt en dan nuttig is. Ook komt het in een aantal voedingsmiddelen voor. Het stimuleert de zenuwuiteinden stimuleert, het beïnvloedt de spijsvertering, bloedsomloop en ademhaling. Het vervelende is echter dat het door diverse invloeden kan opflakkeren als een allergische reactie:

 • Door medicatie of anti-biotica
 • Door psyche (spanning, stress)
 • Door lichamelijke inspanning, koude of warmte
 • Door zonlicht op de huid
 • Door voeding waarin het voorkomt: (spinazie, tomaten, varkensvlees) en ontstaat door gisting, fermentatie of rijping (oude kaas, salami, bier, zuurkool)
 • Door kleurstoffen, smaakstoffen en andere toevoegingen in voedsel
 • Door allergie voor bepaalde voedingsmiddelen
 • Door contact van de huid met bepaalde stoffen
 • Door spijsverteringsproblemen
 • Door hormonale disbalans

Histamine is ook betrokken bij het afweersysteem van het lichaam. Het speelt op als een leger dat uitrukt om de vijand te verslaan, terwijl er geen vijand te bekennen is.

Vaak is het een combinatie van factoren waardoor de oorzaak vinden nog meer complex wordt.

Het allerbelangrijkst is de samenwerking en evaluatie met de persoon die belast is met Urticaria én de behandelend specialist leidt tot succes. Waarnemingen door het bijhouden van een dagboek over hoe, wat waar en wanneer kan je uiteindelijk verlossen van deze vervelende aandoening of het tenminste sterk verminderen.

Hoe wordt Urticaria door ons behandeld?

1          Allereerst een diagnose door de huisarts. Deze zal ook medicatie voorschrijven (anti-histaminica)

2          Een dieet van histamine vrije voeding, en dat is nogal een lijst van voeding die ‘not done’ is.  

3          Allergische reacties opsporen in voeding en omgeving (ontdekkingstocht)

4          Verstoringen aanpakken in spijsvertering en hormoonbalans (lekkende darm, overbelaste lever)

5          Verzorging van de huid afstemmen zonder kleur en geurstoffen, alcoholen en conserveringsmiddelen en Led Behandelingen om de huidfuncties te herstellen

6          Bijhouden van een dagboek door de persoon zelf om de vinger op de zere plek te leggen, en de mogelijke oorzaak vast te kunnen stellen. Waarnemingen zijn de beste testen!

7          Aanvullende suppletie ter ondersteuning van darmen, spijsvertering en huid met Barrièr+ , Omega 3 , probiotica

8 Begeleiding van de huidspecialist, met aandacht voor het probleem en de mens daarachter

Neem voor meer informatie contact op met medispa@annelies-aarts.nl

 • Met veel genoegen heb ik allerlei behandelingen ondergaan, beleefd én nadien besproken
  met de dames van jouw team. En over dat team wil ik graag even iets zeggen!!
  Wat een prachtige vrouwen die met veel know-how jouw zaak vertegenwoordigen en met
  veel liefde over de materie praten waar ze voor zijn opgeleid máár ook vanuit hun hart
  de producten waar ze achter staan aan de vrouw kunnen brengen. De meeste tijd heb ik
  doorgebracht met Susanne en Charlotte maar ook de andere dames zitten in mijn hart. Het
  is nu eenmaal zo, dat er tegenwoordig geen complimentjes meer worden uitgedeeld terwijl ze
  zó verdiend zijn dus ik ga nu het voorbeeld geven.

  Marijke

 • Hallo Annelies en team,
  Gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs van de  Beauty Award.
  Het is altijd een feest, als je bij Annelies bent geweest! Ga zo door.

 • Iedere dag ben ik nog blij met MIJN wenkbrauwen…
  de wenkbrauwen die ik kreeg dankzij Annelies!

 • “Ik wil je bedanken voor de zeer fijne behandelingen die ik heb mogen ervaren in de afgelopen jaren.
  Ik moet op zoek naar een nieuwe “Annelies” en dat zal niet meevallen.
  QMS is niet verkrijgbaar in Canada.. Ik zit alleen nu met waar ik op moet letten om te weten wat een goede spa/salon is. Mijn huid is me zeer dierbaar en ik wil graag daar het beste voor”.

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Was weer een heerlijke behandeling vrijdag, geniet daar elke keer opnieuw zo van en voel de massage nog dagen doorwerken. Ik ben superblij met jouw behandeling Sanne, het advies van Anouk over Colorescience make-up, Timeblock en  Éminence producten! Alle producten doen wat ze beloven, en dat is fijn om te zien en ervaren.

   

  Sylvie

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!

  Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.

  Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Ben heel enthousiast over Éminence Organics en vind het team van Medi Spa Annelies heel goed en heel erg prettig.

 • Echte vakvrouwen die willen gaan voor huidverbetering. Ik heb geen acné meer en mijn huid ziet er kei goed uit!

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik mijn mening met jullie delen. Ik voel me altijd zeer welkom. Meestal heb ik een behandeling bij Renske of Charlotte twee vriendelijke, attente maar vooral zeer professionele teamleden. Omdat ik al zo lang bij jullie kom voelt het heel vertrouwd en ontspannen. Dit is fijn als je een behandeling ondergaat. Naast de behandelingen is het altijd prettig om binnen te lopen of te bellen als ik iets nodig heb. Jullie persoonlijke benadering maakt dat ik graag terugkom. Alle medewerkers kennen mijn naam en helpen vakkundig. Natuurlijk mag ik ook Jozijna niet vergeten. Vriendelijk, vakkundig, professioneel en persoonlijk betrokken.

 • Ik kom hier al vele jaren, met plezier en met een fijn gevoel onderga ik al de behandelingen.
  Iedereen is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
  Wat jullie ook allemaal bieden is zeer uitgebreid en vernieuwend.

 • Er zit nog steeds vooruitgang in de verbetering van mijn gezicht.
  Dankzij jullie goede behandelingen en producten. Toppie!

 • Hierbij wil ik even vertellen dat ik blij ben met mijn wenkbrauwen.
  Bedankt voor de service die je gaf tot dat de wenkbrauwen helemaal goed waren.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.