Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

16 januari 2020

De aanpak van PCOS

Binnen ons vakgebied hebben we logischerwijs vaak te maken met overbeharing, acné en overgewicht.

Onze aanpak bestaat echter niet alleen uit het behandelen van deze problemen, maar ook het achterhalen van de oorzaak hiervan, om daarop in te spelen. Want is het anders geen dweilen met de kraan open?

 • Blijven jouw resultaten uit bij de behandelen van overbeharing of acné?
 • Kamp jij met een onregelmatige cyclus?
 • Heb je overgewicht?

Dan zou PCOS mogelijk een oorzaak kunnen zijn. Bij twijfel sturen we je zeker door voor een eenvoudige bloedtest.

Wij kunnen hierna maar ook bij twijfel een leefstijlprogramma adviseren om jou hiermee te helpen. Met resultaat.

Maar laten we eerst eens uitleggen wat PCOS is.

PCOS is een hormonale aandoening, waarbij meerdere hormonen betrokken zijn en met name de mannelijke hormonen overheersend zijn.
Het is de afkorting voor Polycysteus Ovarium Syndroom. Letterlijk betekent dit dat er meerdere vochtblaasjes in de eierstok aanwezig zijn. Een soort van chronische laaggradige ontsteking.

Het is echter meer dan alleen de problemen met de eierstokken. PCOS is een hormonale aandoening die van invloed is op vrijwel elk gebied van het lichaam en het leven.
Je kan makkelijk aankomen gewicht, er kunnen stemmingswisselingen ontstaan of je kan worstelen met een depressie. De verminderde vruchtbaarheid, toename in gewicht, overbeharing en acné kunnen psychisch een enorme impact hebben.

Hoe ontstaat PCOS

In bepaalde families komt PCOS meer voor. Het exacte ontstaan is niet bekend, maar indien de erfelijke aanleg aanwezig is, verhoogt de kans op het krijgen van deze aandoening door:

 • Overgewicht, Insulineresistentie, diabetes type 2
 • Stress/ traumatische ervaringen
 • Traag werkende schildklier

Insulineresistentie

Onderzoek toont aan dat insulineresistentie een belangrijke rol speelt bij PCOS. Maar liefst 95% van de vrouwen met overgewicht lijdt hieraan. Insuline is een hormoon dat betrokken is bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het maakt het lichaam minder gevoelig voor de insuline, en is daarmee een voorloper van o.a Diabetes Type 2.

Het draagt ook bij aan een verhoogde concentratie androgenen (mannelijk hormoon) in het bloed. Deze zijn weer verantwoordelijk voor overbeharing en acné.

Komt PCOS tegenwoordig vaker voor?

PCOS komt voor bij 5 tot 10 procent van alle vrouwen. In sommige families komt PCOS vaker voor.

Vrouwen die aanleg hebben voor PCOS krijgen PCOS als ze dikker worden. Omdat overgewicht tegenwoordig vaker voorkomt, komt PCOS mogelijk ook vaker voor.

Wat kunnen we doen om deze aandoening te behandelen?

Het verlagen van het insulinegehalte en het verbeteren van de insulinegevoeligheid is de eerste stap die genomen moet worden. Dit kan door middel van de juiste voeding, beweging en eventueel afvallen.

Heel belangrijk zijn

Voeding:

 • Eiwitrijke voeding (verlies buikvet en gewicht)
 • Laag glycemische (GL) voeding is belangrijk
 • Schrappen van suikers
 • Het type vet wat gegeten wordt (vermijden van transvetten)
 • Omega 3: voor afname van insuline resistentie, leververvetting, androgenen, ontsteking en depressie en voor toename van prostaglandines die nodig zijn voor productie van hormonen en een beter lipidenprofiel.
 • Terugbrengen of vermijden van tarwe en andere graansoorten ofwel gluten, deze veroorzaken vaak ontstekingen en auto-immuunziekten.
 • Eten van veel vezels, deze verminderen insuline pieken en resistentie. B12, foliumzuur, B6, vit D, etc.)

Suppletie *:

 • Omega 3. We krijgen standaard te weinig Omega 3 binnen via voeding, en metingen laten zien dat we teveel Omega 6 in ons bloed hebben. Dit bevordert ontstekingen en is veroorzaker van meer mannelijke hormonen. Omega 3 verlaagt deze concentratie.
 • Multi, mineralen, zink en magnesium en chroom zijn vaak aan de lage kant. Bovendien zet zink in combinatie met magnesium suiker om in energie en goede werking van insuline en verbeterde vruchtbaarheid.
 • Vit D, is betrokken bij de werking van insuline en heeft werking op de voortplanting, verbetert de ovulatie en bevruchting.

Beweging

Onze aanpak:

Het is niet te genezen, maar kan wel degelijk verbeteren door het resetten van de hormonale balans met voeding, beweging en aangepaste suppletie waardoor de overbeharing en/of acné afnemen. Je cyclus kan terugkeren, insulineresistentie kan omgekeerd worden en je gewicht afnemen.

Neem de eerste stap nu met het volgen van onderstaande Detox Program

Vegan Detox Program

Detoxen, afslanken en meer energie. Terug naar je oergenen door 10 dagen Vegan te eten (waarin eigenlijk maar 4 dagen echt volledig vegan zijn). Juist veel te eten maar vooral plantaardig. Lekker bewegen en vooral zweten om je afvalstoffen die in vetcellen zitten los te maken. Op deze manier val je af en wordt je gezonder. Gifstoffen die bij normaal afvallen niet uit je lichaam vrijkomen laat je nu los met behulp van greens en supplementen. Je hormonen hervinden de balans en insulineresistentie wordt opgeheven.

Vegan Detox Program is een aanrader als je last hebt van acne of een hormonale disbalans en insulineresistentie (waaronder PCOS). Je verliest gewicht en buikvet, (langdurig stofwisselingseffect door een blijvende verbeterde ontgifting), je verlaagt een hoge bloeddruk, cholesterol en vermindert de kans op diabetes en stemmingswisselingen.  Je algehele gezondheid verbetert en je krijgt meer energie, je bent helderder van geest en krijgt een stralende huid!

Na de kuur:

Na deze kuur heb je behalve de bovengenoemde resultaten, ook inzichten gekregen die je met regelmaat kunt inzetten. Zonder dat je hoeft te diëten kun je enkele balansdagen per week invoeren volgens bovenstaande methode die voor iedereen gezond zijn.

Aanpak van overbeharing en acné

Los of in combinatie van bovenstaande kuur zetten we behandelingen in om het probleem te verminderen. Overbeharing door middel van laser en acné behandelingen in kuurverband met thuis ondersteuning van aangepaste verzorging. Deze behandelingen worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je ziektekostenverzekeraar.

Klik voor meer informatie over PCOS op deze link.

Neem rustig contact op voor het maken van een gratis en vrijblijvende intake en advies gesprek.

 • Met veel genoegen heb ik allerlei behandelingen ondergaan, beleefd én nadien besproken
  met de dames van jouw team. En over dat team wil ik graag even iets zeggen!!
  Wat een prachtige vrouwen die met veel know-how jouw zaak vertegenwoordigen en met
  veel liefde over de materie praten waar ze voor zijn opgeleid máár ook vanuit hun hart
  de producten waar ze achter staan aan de vrouw kunnen brengen. De meeste tijd heb ik
  doorgebracht met Susanne en Charlotte maar ook de andere dames zitten in mijn hart. Het
  is nu eenmaal zo, dat er tegenwoordig geen complimentjes meer worden uitgedeeld terwijl ze
  zó verdiend zijn dus ik ga nu het voorbeeld geven.

  Marijke

 • Hallo Annelies en team,
  Gefeliciteerd met het behalen van de tweede prijs van de  Beauty Award.
  Het is altijd een feest, als je bij Annelies bent geweest! Ga zo door.

 • Iedere dag ben ik nog blij met MIJN wenkbrauwen…
  de wenkbrauwen die ik kreeg dankzij Annelies!

 • “Ik wil je bedanken voor de zeer fijne behandelingen die ik heb mogen ervaren in de afgelopen jaren.
  Ik moet op zoek naar een nieuwe “Annelies” en dat zal niet meevallen.
  QMS is niet verkrijgbaar in Canada.. Ik zit alleen nu met waar ik op moet letten om te weten wat een goede spa/salon is. Mijn huid is me zeer dierbaar en ik wil graag daar het beste voor”.

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Was weer een heerlijke behandeling vrijdag, geniet daar elke keer opnieuw zo van en voel de massage nog dagen doorwerken. Ik ben superblij met jouw behandeling Sanne, het advies van Anouk over Colorescience make-up, Timeblock en  Éminence producten! Alle producten doen wat ze beloven, en dat is fijn om te zien en ervaren.

   

  Sylvie

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!

  Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.

  Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Ben heel enthousiast over Éminence Organics en vind het team van Medi Spa Annelies heel goed en heel erg prettig.

 • Echte vakvrouwen die willen gaan voor huidverbetering. Ik heb geen acné meer en mijn huid ziet er kei goed uit!

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik mijn mening met jullie delen. Ik voel me altijd zeer welkom. Meestal heb ik een behandeling bij Renske of Charlotte twee vriendelijke, attente maar vooral zeer professionele teamleden. Omdat ik al zo lang bij jullie kom voelt het heel vertrouwd en ontspannen. Dit is fijn als je een behandeling ondergaat. Naast de behandelingen is het altijd prettig om binnen te lopen of te bellen als ik iets nodig heb. Jullie persoonlijke benadering maakt dat ik graag terugkom. Alle medewerkers kennen mijn naam en helpen vakkundig. Natuurlijk mag ik ook Jozijna niet vergeten. Vriendelijk, vakkundig, professioneel en persoonlijk betrokken.

 • Ik kom hier al vele jaren, met plezier en met een fijn gevoel onderga ik al de behandelingen.
  Iedereen is altijd heel vriendelijk en behulpzaam.
  Wat jullie ook allemaal bieden is zeer uitgebreid en vernieuwend.

 • Er zit nog steeds vooruitgang in de verbetering van mijn gezicht.
  Dankzij jullie goede behandelingen en producten. Toppie!

 • Hierbij wil ik even vertellen dat ik blij ben met mijn wenkbrauwen.
  Bedankt voor de service die je gaf tot dat de wenkbrauwen helemaal goed waren.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?
Schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.