Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

16 januari 2020

De aanpak van PCOS

Binnen ons vakgebied hebben we logischerwijs vaak te maken met overbeharing, acné en overgewicht.

Onze aanpak bestaat echter niet alleen uit het behandelen van deze problemen, maar ook het achterhalen van de oorzaak hiervan, om daarop in te spelen. Want is het anders geen dweilen met de kraan open?

 • Blijven jouw resultaten uit bij de behandelen van overbeharing of acné?
 • Kamp jij met een onregelmatige cyclus?
 • Heb je overgewicht?

Dan zou PCOS mogelijk een oorzaak kunnen zijn. Bij twijfel sturen we je zeker door voor een eenvoudige bloedtest.

Wij kunnen hierna maar ook bij twijfel een leefstijlprogramma adviseren om jou hiermee te helpen. Met resultaat.

Maar laten we eerst eens uitleggen wat PCOS is.

PCOS is een hormonale aandoening, waarbij meerdere hormonen betrokken zijn en met name de mannelijke hormonen overheersend zijn.
Het is de afkorting voor Polycysteus Ovarium Syndroom. Letterlijk betekent dit dat er meerdere vochtblaasjes in de eierstok aanwezig zijn. Een soort van chronische laaggradige ontsteking.

Het is echter meer dan alleen de problemen met de eierstokken. PCOS is een hormonale aandoening die van invloed is op vrijwel elk gebied van het lichaam en het leven.
Je kan makkelijk aankomen gewicht, er kunnen stemmingswisselingen ontstaan of je kan worstelen met een depressie. De verminderde vruchtbaarheid, toename in gewicht, overbeharing en acné kunnen psychisch een enorme impact hebben.

Hoe ontstaat PCOS

In bepaalde families komt PCOS meer voor. Het exacte ontstaan is niet bekend, maar indien de erfelijke aanleg aanwezig is, verhoogt de kans op het krijgen van deze aandoening door:

 • Overgewicht, Insulineresistentie, diabetes type 2
 • Stress/ traumatische ervaringen
 • Traag werkende schildklier

Insulineresistentie

Onderzoek toont aan dat insulineresistentie een belangrijke rol speelt bij PCOS. Maar liefst 95% van de vrouwen met overgewicht lijdt hieraan. Insuline is een hormoon dat betrokken is bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het maakt het lichaam minder gevoelig voor de insuline, en is daarmee een voorloper van o.a Diabetes Type 2.

Het draagt ook bij aan een verhoogde concentratie androgenen (mannelijk hormoon) in het bloed. Deze zijn weer verantwoordelijk voor overbeharing en acné.

Komt PCOS tegenwoordig vaker voor?

PCOS komt voor bij 5 tot 10 procent van alle vrouwen. In sommige families komt PCOS vaker voor.

Vrouwen die aanleg hebben voor PCOS krijgen PCOS als ze dikker worden. Omdat overgewicht tegenwoordig vaker voorkomt, komt PCOS mogelijk ook vaker voor.

Wat kunnen we doen om deze aandoening te behandelen?

Het verlagen van het insulinegehalte en het verbeteren van de insulinegevoeligheid is de eerste stap die genomen moet worden. Dit kan door middel van de juiste voeding, beweging en eventueel afvallen.

Heel belangrijk zijn

Voeding:

 • Eiwitrijke voeding (verlies buikvet en gewicht)
 • Laag glycemische (GL) voeding is belangrijk
 • Schrappen van suikers
 • Het type vet wat gegeten wordt (vermijden van transvetten)
 • Omega 3: voor afname van insuline resistentie, leververvetting, androgenen, ontsteking en depressie en voor toename van prostaglandines die nodig zijn voor productie van hormonen en een beter lipidenprofiel.
 • Terugbrengen of vermijden van tarwe en andere graansoorten ofwel gluten, deze veroorzaken vaak ontstekingen en auto-immuunziekten.
 • Eten van veel vezels, deze verminderen insuline pieken en resistentie. B12, foliumzuur, B6, vit D, etc.)

Suppletie *:

 • Omega 3. We krijgen standaard te weinig Omega 3 binnen via voeding, en metingen laten zien dat we teveel Omega 6 in ons bloed hebben. Dit bevordert ontstekingen en is veroorzaker van meer mannelijke hormonen. Omega 3 verlaagt deze concentratie.
 • Multi, mineralen, zink en magnesium en chroom zijn vaak aan de lage kant. Bovendien zet zink in combinatie met magnesium suiker om in energie en goede werking van insuline en verbeterde vruchtbaarheid.
 • Vit D, is betrokken bij de werking van insuline en heeft werking op de voortplanting, verbetert de ovulatie en bevruchting.

Beweging

Onze aanpak:

Het is niet te genezen, maar kan wel degelijk verbeteren door het resetten van de hormonale balans met voeding, beweging en aangepaste suppletie waardoor de overbeharing en/of acné afnemen. Je cyclus kan terugkeren, insulineresistentie kan omgekeerd worden en je gewicht afnemen.

Neem de eerste stap nu met het volgen van onderstaande Detox Program

Vegan Detox Program

Detoxen, afslanken en meer energie. Terug naar je oergenen door 10 dagen Vegan te eten (waarin eigenlijk maar 4 dagen echt volledig vegan zijn). Juist veel te eten maar vooral plantaardig. Lekker bewegen en vooral zweten om je afvalstoffen die in vetcellen zitten los te maken. Op deze manier val je af en wordt je gezonder. Gifstoffen die bij normaal afvallen niet uit je lichaam vrijkomen laat je nu los met behulp van greens en supplementen. Je hormonen hervinden de balans en insulineresistentie wordt opgeheven.

Vegan Detox Program is een aanrader als je last hebt van acne of een hormonale disbalans en insulineresistentie (waaronder PCOS). Je verliest gewicht en buikvet, (langdurig stofwisselingseffect door een blijvende verbeterde ontgifting), je verlaagt een hoge bloeddruk, cholesterol en vermindert de kans op diabetes en stemmingswisselingen.  Je algehele gezondheid verbetert en je krijgt meer energie, je bent helderder van geest en krijgt een stralende huid!

Na de kuur:

Na deze kuur heb je behalve de bovengenoemde resultaten, ook inzichten gekregen die je met regelmaat kunt inzetten. Zonder dat je hoeft te diëten kun je enkele balansdagen per week invoeren volgens bovenstaande methode die voor iedereen gezond zijn.

Aanpak van overbeharing en acné

Los of in combinatie van bovenstaande kuur zetten we behandelingen in om het probleem te verminderen. Overbeharing door middel van laser en acné behandelingen in kuurverband met thuis ondersteuning van aangepaste verzorging. Deze behandelingen worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door je ziektekostenverzekeraar.

Klik voor meer informatie over PCOS op deze link.

Neem rustig contact op voor het maken van een gratis en vrijblijvende intake en advies gesprek.

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.