Onze webshop
Mail ons
Bel ons
0413 - 343674

Nieuws

14 april 2021

10 tips die je helpen bij de overgang

Wat er gebeurt er met je huid tijdens de overgang?

De huid verandert tijdens en na de overgang. Het verouderingsproces, waar niemand aan ontkomt lijkt plots in een stroomversnelling te raken. De balans tussen oestrogeen en androgeen is de sleutel tot de kwaliteit van de huid. Door de disbalans en afname van oestrogeen en progesteron vermindert het collageen in de huid en verlopen alle processen trager. De sterk verminderde collageen aanmaak is bij vrouwen met meer vetweefsel iets minder aan de orde, omdat ook in vetweefsel collageen wordt aangemaakt. De huid wordt slapper en soms wat leerachtig. De celdeling vertraagt van 28 dagen tot naar wel 60 dagen. De huid wordt droger door afname van talg en vocht. Door vermindering van vetcellen nemen verslapping en rimpels verder toe.

Ook huidaandoeningen nemen toe tijdens deze fase, een soort van omgekeerde adolescentie. Een periode waarin er een disbalans ontstaat van hormonen die ons lichaam en geest even overhoop kunnen halen. De huid heeft meer moeite om haar functies goed te kunnen uitoefenen door een verminderde barrière.

Rosacea heeft een direct verband met de afname van oestrogeen. Ook is er een verband met darmen, emotie, en komt vaker voor bij sensitieve personen. De huid is uit hetzelfde embryonale kiemblad ontstaan als onze hersenen en zenuwstelsel en reageren als dusdanig op emotie en welbevinden! Acné is een disbalans van androgenen en stress.

De overgang is een soort van omgekeerde adolescentie, emotie, stress en voeding. Behandeling van huid én geest is daarom belangrijk.

Gelukkig kunnen we op een aantal factoren wel invloed uitoefenen om huidklachten, veroudering en onze mind te ondersteunen.

Tip 1 Reduceer stress of probeer het te compenseren

Stress is een killer, het brengt hormonen nog meer uit balans. Juist nu moet je hier bewuster mee omgaan. Omstandigheden kun je niet veranderen. Onderzoeken waardoor jij het meest ontspant en daaraan toegeven wel.

Tip 2 Kies voor natuurlijke producten

Omdat we ontzettend veel hormoonverstorende stoffen binnen krijgen, voor een belangrijk deel door verzorging en cosmetica. Bij zo schoon mogelijk leven helpen alle beetjes. Ons lichaam heeft de meeste moeite met de afbraak van hormoonverstorende stoffen. Laat je niet verleiden door mooie marketing maar lees de kleine lettertjes op de verpakking. Goed voor je huid, goed voor je hormonen, je lijf én gezondheid.

Tip 3 Consumeer heel veel anti-oxidanten

Van binnen en buiten. Van buiten met producten hoog in vitaminen, het beschermt de huid tegen aanvallen van buitenaf en geeft de huid de kans om haar barrière op te bouwen of te behouden. Uiteraard is ook hier de natuurlijke versie het beste. Vrije radicalen zijn de grootste boosdoeners en veroorzakers van ziekten. Wat het immuunsysteem schaadt, tast ook de huid aan. Beter de huid helpen haar functies uit te laten oefenen en haar te stimuleren dan overvoeden en oplappen.

Tip 4 Help je lever een handje met een milde detoxkuur

Hormonen sturen processen aan of remmen af. Hierna worden ze uitgescheiden, mits de desbetreffende organen als de lever en darmen daartoe in staat zijn. Als deze processen niet goed verlopen verstoren ze de boel omdat ze opnieuw in het lichaam gaan ronddwalen. Je kunt je lever ondersteunen met een milde detoxkuur, welke op verschillende manieren mogelijk is.

Tip 5 Vul gezonde voeding aan met suppletie

Voeding is te allen tijde de basis. Hoe puurder en gezonder we eten, hoe gezonder en fitter we zijn en onze huid straalt. Tot je 40e kun je er een beetje ‘op los leven’ zonder dat je het meteen ziet of voelt, maar vanaf de overgang wordt het zicht- en voelbaar. De mediterrane voeding, waarin groenten en fruit de hoofdrol spelen doet de mens goed. Liefst puur en onbewerkt.

De medische wereld ontkent de meerwaarde voor de meeste suppletie nog, maar deze ‘superfood’ kan veel toevoegen om de huid en het lichaam gezond te houden. Anti-oxidanten zullen we niet snel genoeg hebben.

Tip 6 Ondersteun je darmen

Verschillende overgangsklachten kunnen ook baat hebben bij ondersteuning van de darmflora. Darmbacteriën zorgen mede voor een hormonale balans, en omgekeerd kan de hormonale disbalans de bacteriën negatief beïnvloeden. Onze stemming en slaap, overgewicht, urineweginfecties en zelfs vaginale droogheid en atrofie hebben allemaal een link naar onze darmflora, zo wijst onderzoek uit. Een kuur of dagelijkse suppletie hiervan is een goede ondersteuning.

Tip 7 Neem extrra vezels

Zorg voor vezelrijke voeding om de darmwerking te blijven stimuleren. Onze dagelijkse vezelinname bereikt meestal niet het ideale wat we binnen zouden moeten krijgen. Vezels hebben enorm veel gezondheidsvoordelen.

Tip 8 Ontgift je lichaam en hef blokkades op met behandelingen

Body Peel Touch of de Organic Touch voor je gezicht, hals en decolleté. Goed voor je totale welzijn en boordevol anti-oxidanten. En uiteraard een goede anti stress methode!

Tip 9 Waarschijnlijk vermeld ik ten overvloede dat voldoende rust inbouwen en een goed slaappatroon onontbeerlijk zijn. Probeer zoveel mogelijk vaste tijden aan te houden met naar bed gaan en opstaan. Beweeg dagelijks, doe yoga oefeningen en/ of meditatie. Niet roken, de zon matigen, veel bewegen en het leven niet altijd al te serieus nemen. Koud douchen versterkt je immuunsysteem en houd je huid steviger. Ga iets ondernemen waar je van ‘aan’ gaat, waar je blij van wordt, misschien wordt er zomaar een nieuwe passie geboren!

Onderstaand heb ik 5 survival pakketten geselecteerd speciaal voor de overgang, en als je door de bomen het bos niet meer ziet

1 Vegan detoxkuur met Supergreens boordevol anti-oxidanten. Tijdens deze 10 daagse kuur eet je volop, maar puur. Je lichaam wordt ongift, je huid knapt op. je verliest centimeters buikomvang en krijgt meer energie. Een echte aanrader!

2 Ultimate women suppletie complex: specifiek gericht op de overgang. Voor je weerstand, energielevel en mentale stabiliteit.

3 Darmkuur voor een optimale darmbalans en reiniging. Probiotica en extra vezels om de stoelgang voor afvoer van schadelijke stoffen te stimuleren en detoxsticks voor 7 dagen.

4 Collageen + om alle lagen van je huid van binnenuit op te bouwen

5 skin care survival pakket: Voor een boost aan anti-oxidanten! Vit C & E serum. met een hoge concentratie en C & E potent masker. Om je huid thuis de oppepper en optimale bescherming te bieden.

 • Hierbij wil ik Anita een compliment geven en veel dank doen toekomen. Zij heeft mijn ogen en wenkbrauwen prachtig bijgewerkt. Met geduld en rustige begeleiding. Dank dank.

  Madeleine Mastboom

 • Goede ervaringen met het abonnement, persoonlijk, goede adviezen. Aanpassingen en/of veranderingen altijd mogelijk. Fijn om afspraken al in agenda te hebben, ook hier zijn aanpassingen van datum en/of tijd altijd mogelijk.

  Een aanrader!

  Finy

 • Goedemorgen allemaal,

  Ik wil jullie heel hartelijk bedank voor de verwen behandeling van gisterenavond. Ik heb ervan genoten Naar mijn gevoel heeft het echt geholpen, gek maar waar dat dat zo snel kan. Mijn hele lijf heeft gereageerd. Ontslakken. Zelfs mijn oog is niet meer zo donkerblauw, Dus het helpt echt. Ik ga nu onderweg naar een snelle genezing. Heel veel dank met een warme groet,

   

  Mary

 • Ik vind het bijzonder, hoe compleet het assortiment is, met natuurlijke producten van Éminence!Dat daarbij ook nog heel doeltreffend is.Voor ieder huidprobleem, of elk huidtype  een specifiek product, en aangename geuren.

   

  Ans Wiegmans

 • De producten van Éminence zijn super voor mijn huid, en de behandelingen die jullie uitvoeren altijd van zeer hoge kwaliteit. De ideale combi van een kwaliteit product met superieur opgeleiden handen!

 • Weer een superfijne body Peel touch behandeling van Jannie gehad. Heerlijk! Dank je wel Jannie!

  Mieke Brouwers

 • Al geruime tijd mag ik gebruik maken van een abonnementsvorm bij jullie.Ik ervaar dit als enorm fijn. Je weet wat je iedere maand kwijt bent en hebt er verder geen omkijken naar. Behandelingen worden ingepland op tijden dat je kunt. Super fijn en een echte aanrader voor iedereen.

  Maggy Peters

 • Ik gebruik nu sinds korte tijd de producten van Éminence en ik ben echt super tevreden met de resultaten! Mijn huid straalt en ik heb geen acné meer gehad sindsdien 🙂 Ik ben helemaal verkocht! Ik zal de producten zeker blijven bestellen bij jullie. Ik had nooit gedacht dat mijn verzorgingsroutine zo fijn kon zijn. De producten geven het gewenste resultaat en tegelijk zijn ze toch zacht voor de huid, en ze ruiken heerlijk! Ik wou dit toch even met jullie delen omdat ik vind dat dit ook gezegd mag worden. Ik wil jullie ook nog bedanken voor het advies dat jullie mij gegeven hebben. Ik ga deze producten zeker blijven gebruiken. Doe zeker zo verder en een dikke duim voor jullie!

  Hanne

 • Gisteren was ik voor de 1e keer bij jullie en ik wil jullie graag complimenteren met de hartelijke ontvangst, de goede uitleg, de ‘aangename’  behandeling, kortom jullie stralen echt zorg uit voor de mensen die de prachtige salon bezoeken!

  Berty Mulder


 • Vandaag 2 zones laten behandelen door Charlotte met de Soprano Ice laser tegen haargroei.
  Goede uitleg gehad van Charlotte, ze is duidelijk werkt netjes en weet heel goed wat ze aan het doen is.
  De laserbehandeling met de Soprano Ice is erg prettig tegenover de normale diode laser, de pijn valt erg mee en het gaat veel sneller. Je voelt je bovendien meteen op je gemak.

  Patrick Verhoeven

 • Annelies behoort bij mijn ‘hulptroepen’, door haar is mijn droefheid weer een beetje uit mijn gezicht en krijgt het weer glans. Een liefdevolle vakvrouw, pur sang.

   

  Cunera

 • Graag wil ik even mijn compliment maken over jullie bijzonder vriendelijke en gastvrije medewerkers. Ik ben onder behandeling bij Charlotte, en voor haar geldt dit zeer zeker ook.

  Elise

 • Vorige week voor de eerste keer bij Charlotte geweest voor de laserbehandeling met de speciale soprano ice. Charlotte legt alles heel goed uit en neemt echt de tijd voor je. Je kan echt zien dat ze plezier heeft in haar werk en in haar vak! Haar enthousiasme werkt aanstekelijk! Het laseren deed totaal geen pijn! Wat een verademing na al die IPL behandelingen. Voor mij alleen nog maar deze laser. Pijnloos, snel en effectief. De rit naar Medi Spa Annelies alleen al was heel erg fijn. Geen drukte, mooie natuur. Je kan voor de deur parkeren. Ideaal. Ik mag volgende week weer voor de oksels. Heb er nu al zin in.

  Ellen van Erp

 • Ik wil jullie even laten weten dat het weer goed gaat met mijn huid. Het ziet er echt stukken beter uit. Bedankt voor de goede adviezen en jullie goede zorgen. Lang leve Éminence Organics! Ik ben fan.

  Ellen Rooijakkers

 • Een abonnement met vooraf geboekte afspraken en producten is voor mij ideaal, omdat ik anders ‘vergeet’ een afspraak te maken. Ik merk het echt aan mijn huid, door regelmatig te gaan minder last van onrustige huid. Ik heb het echt gemist! En ga ook zeker weer een nieuw abonnement nemen.

  Miranda

 • Al jaren heb ik een abonnement. Het mooiste is dat het aangepast wordt aan je wensen en je portemonnee. Omdat je een vaste schoonheidsspecialiste hebt (als je dat wilt want anders kun je wisselen), kent ze jou, je huid en welke behandelingen je fijn vindt en nodig hebt om je huid in goede conditie te brengen. Maar niet alleen de huid wordt bekeken. Je wordt als geheel bekeken en krijgt vrijblijvend adviezen mbt voedingssupplementen en wat bij jou past. Alles altijd in overleg, er moet niets! Verder is bv Sckin een heel uitgebalanceerd voedingssupplement van een uitstekende kwaliteit. Mijn osteopaat kende het en reageerde heel positief dat ik het al gebruik(te). Kortom, bij mijn volgende behandeling ga ik weer een nieuw abonnement afspreken en de afspraken voor behandeling voor een jaar plannen. Je hebt nergens geen omkijken meer naar. Alleen maar gaan en je laten verwennen!

  Wilma Verbeek

 • Super fijne salon!

  Sandy van der Pol

 • Word professioneel geholpen en erg vriendelijk, een fijne plek om je te laten behandelen. Een aanrader

  Mieke Groenendijk

 • De behandeling bij Charlotte was prima, leuk en enthousiast geholpen. Altijd gezellig en ze geeft een open en eerlijk advies over de juiste behandeling. Een aanrader.

  Petra van Gorkum

Nieuwsbrief

Mis niets van Annelies Medi Spa!

Schrijf je in voor onze inspiratiemail en actualiteiten.