De Soprano ICE Titanium laser is een hoogwaardige laser, geschikt voor alle huidtypes en haartypes. In 2015 is deze laser uitgeroepen tot de beste medische ontharingslaser. De Soprano ICE Titanium is uitermate geschikt voor het nagenoeg pijnloos en effectief ontharen van je gezicht of andere gebieden van het lichaam. Deze laser beschikt over een gepatenteerde lasertechniek, die ‘in motion’ wordt genoemd. In tegenstelling tot andere apparaten wordt bij deze laser niet in één keer een hele hoge energie op een plaats afgegeven. Deze laser werkt met meerdere pulsen met een lagere energie. Zo is het altijd zeker dat de behandelingen met een Soprano ICE Titanium geheel pijnloos zijn.

Verder is deze laser erg innovatief en maakt het mogelijk om ook lichtere haarkleuren en donkere huidtypes te behandelen. Dit komt omdat de Soprano ICE Titanium niet alleen op pigment werkt maar ook de eiwitten onderin het haarzakje vernietigt. Dit zorgt ervoor dat het haarzakje geen voeding meer kan krijgen en de haar niet meer kan groeien.

Ontharingsspecialist Charlotte & Shirley

De Soprano Titanium laser is hierdoor geschikt voor alle huid- en haartypen van huidtype 1 tot 5. Met andere lasers is het niet altijd mogelijk om bij donkere huidtypen haren definitief weg te laseren.

Daarnaast heeft de laser het voordeel dat je slechts één week voor en na een laserontharingsbehandeling met het behandelde gebied uit de zon/zonnebank dient te blijven. Bij andere lasers gaat het al snel om om 6 weken dat je uit de zon/zonnebank moet blijven (voor én na een behandeling).

Hoe werkt de Soprano Ice Laser?

We schreven er al kort even over maar de Soprano Ice Titanium laser maakt gebruikt van ín motion’techniek. De pulsen van de laser worden met lagere energie in meerdere keren afgegeven. Dit zorgt ervoor dat warmte geleidelijk wordt op gebouwd in het te behandelen gebied. Dit maakt dat het gebied minder wordt belast. Misschien denk je dat het hierdoor minder effectief is, maar dat is zeker niet waar. De opbouw van warmte is lager maar door dit langer aan te houden wordt eenzelfde resultaat bereikt. Het haarzakje wordt door de laser beschadigt en sterft uiteindelijk af. Dit is anders dan bij een traditionale IPL behandeling, hier worden brede lichtbundels gebruikt en deze werken minder specifiek. Bij de Soprano gebruiken we een laser, dus een veel smallere bundel die een stuk effectiever werkt.

Hoe ziet een laserbehandeling eruit?

Onze huid en laserspecialisten hebben veel ervaring op het gebied van laserontharen. We hechten ontzettend veel waarde aan veiligheid en een hoge kwaliteit van de behandelingen. Het begint altijd met een intakegesprek, hierin bespreken we de mogelijkheden en bekijken we jouw specifieke situatie. Onze specialistes kunnen eventuele vragen die je hebt beantwoorden en ze geven een indicatie van het aantal behandelingen wat nodig is voor het beste resultaat. Uit onze ervaring weten we dat er gemiddeld tussen de 6 en 10 behandelingen nodig zijn voor het optimaal resultaat met de Soprano Ice Titanium laser. Tijdens de eerste afspraak zullen we een korte proefbehandeling doen onder een van de oksels. zo kun je direct zelf ervaren hoe de behandeling werkt en zul je merken dat het nagenoeg pijnloos en heel effectief is.

Waarom je zou moeten kiezen voor een behandeling met de Soprano Ice Titanium?

Er zijn tal van voordelen te noemen wanneer je kiest voor ontharing met deze laser. We zetten ze graag nog even voor je op een rij. De behandeling met de laser is vrijwel pijnloos. Het is een stuk effectiever dan bijvoorbeeld IPL. De Soprano Ice Titanium is geschikt voor zowel donkere als lichte haren. Het is het meest veilige apparaat op de markt en er is geen kans op verbrandingen. ook het  behandelen van de huid in de zomer is mogelijk, zo kun je dus het gehele jaar rond starten met de behandelingen. Na een behandeling met de Soprano Ice Titanium is er geen hersteltijd, je kunt dus direct weer je normale activiteiten oppakken. De behandelingen zijn snel in vergelijking met andere technieken. De Titanium laser is geschikt voor alle huidtypes.

Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de behandeling?

Scheren: De haren in het behandelde gebied mogen niet geharst en of geëpileerd worden, scheren mag wel. Het behandelde gebied mag ongeveer 24 uur voor de behandeling voor het laatst geschoren worden. Het is belangrijk dat de haren zo kort mogelijk worden afgeschoren. Hierdoor komt alle warmte van de laser in de huid.

Geen deodorant en bodylotion: Wanneer de oksels behandeld worden is het belangrijk om geen deodorant aan te brengen. Zorg er ook voor dat je geen bodylotion aanbrengt op het behandelde gebied.

Geen zelfbruiningsproduct: Het gebruik van zelfbruiningsproducten is niet toegestaan tijdens de gehele behandelkuur.

Zon: Zorg ervoor dat je tenminste 1 week voor en na de behandeling niet intensief in de zon komt met het behandelde gebied.

Medicijnen: We kunnen je niet behandelen wanneer je Roacutane slikt of daar korter dan 6 maanden mee gestopt bent. Ook bij het slikken van medicijnen die de huid gevoelig maken voor licht kunnen we niet behandelen, zoals bij het gebruik van Antibiotica. Ook wanneer je een hormoonzalf smeert op het behandelde gebied kan er niet behandeld worden.

Kleding: Soms kan de huid wat gevoelig zijn na de behandeling. Dan kan het prettig zijn wanneer je kleding draagt die soepel aanvoelt op je lichaam.

Wanneer kan ik niet behandeld worden?

 • Bij het slikken van medicijnen die de huid gevoeliger maken voor licht. (Cortison, antibiotica)
 • Slikken van Roacutane of daar korter dan 6 maanden mee gestopt bent
 • Bij een koortslip
 • Koorts
 • Zwangerschap
 • Een tatoeage in het behandelde gebied
 • Smeren van zelfbruiningproducten 2 weken voor de behandeling
 • Huid- en/of geslachtsziekten, zoals herpes, psoriasis of eczeem, keloïdvorming
 • Kanker of huidtumoren
 • Immuunziekten, zoals een verminderd immuunsysteem
 •  Ziekten van het zenuwstelsel, zoals epilepsie

Wat mag ik niet na de behandeling?

Direct na de behandeling adviseren we om 48 uur niet in bad te gaan of te sauna. Korte douchen mag wel. Ook mag er 48 uur geen bodylotion en deodorant aangebracht worden op het behandelde gebied.

Plan hier je gratis intake gesprek en samen beoordeel je of dit voor jou de geschikte oplossing is.