Permanente make-up is bedoeld om jouw natuurlijke schoonheid te versterken. Onze permanente make-up specialisten Anita en Jannie zijn ervaren en volgen steeds bijscholing om je van de allermooiste en professionele permanente make-up te voorzien.

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Met een flinterdunne steriele naald wordt met een apparaat of handmatige techniek een speciaal veilig pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft en veel harder overkomt, wordt permanente make-up langzaam lichter. Gemiddeld blijft de pigmentatie 1 tot 5 jaar mooi.

Wat zijn de mogelijkheden?

Wenkbrauwen
Wenkbrauwen “maken” je gezicht. Door het intekenen kan ik je al laten zien wat dit voor een verschil maakt. Wij creëren geen wenkbrauw die in de mode is, maar een wenkbrauw die in je gezicht past, aangepast aan de botstructuur, zodat het een natuurlijk uitstraling heeft, en je mooier maakt dan je al bent! Mensen zullen niet vragen of je nieuwe wenkbrauwen hebt, maar of je op vakantie bent geweest!
Dunne, onregelmatige of “hangende “wenkbrauwen kunnen perfect worden gecorrigeerd. Het geeft zelfs een optische lifting van het gezicht! Zelfs als je helemaal geen wenkbrauwen meer hebt is het een prachtige methode.

Hairstroke techniek
De hairstroke techniek is een techniek waarbij de wenkbrauw haartje voor haartje wordt opgebouwd. Flinterdun, waarbij het effect 3 dimensionaal is, en super echt lijkt. Deze techniek geeft het meest natuurlijke resultaat en is de meest populaire techniek van dit moment.

Powder Brows Techniek
Met deze techniek van permanente make-up wordt op een heel subtiele wijze gepigmenteerd waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Voor een voller en natuurlijk resultaat. Het resultaat is semi permanent.

Eyeliners
Permanente make-up laat bij iedereen de ogen meer spreken, of je nu 20 of 80 jaar bent. Een eyeliner wordt altijd opgebouwd vanuit de wimperlijn, dus waar de wimpers uit de huid komen. Afhankelijk van de wensen en de stand van de ogen kan die van smal naar breed gemaakt worden. Wij adviseren bij iedereen de boven en onder eyeliner, ook als iemand niet gewend is om de bovenkant te tekenen. Het geeft nl. een heel open blik. Laat u vrijblijvend informeren.

Lipliners
Deze techniek is subliem om een mond weer vol en strak te maken. U moet dan niet denken aan een opvallend  lijntje om de mond maar een subtiel aangezette tint om de lippen egaal, gelijk  en fris van kleur te maken. Daarom is het ook meestal mooier om voor full lips te kiezen, waarbij we in dezelfde kleur de lippen ook inkleuren.

Touch up behandelingen

Om permanente make-up mooi te houden, is een touch up behandeling van ongeveer 1 x per jaar aan te raden. Dit geldt met name voor de wenkbrauwen, omdat deze door de celdeling vervagen. Lip en eyeliners vervagen daarentegen minimaal.

Kijk op de tarievenlijst voor alle prijzen.

Permanente make-up verwijderen, lichter maken of corrigeren

Ben jij niet meer tevreden met jouw permanente make-up en heb jij bijvoorbeeld:

1. Permanente make-up die verkleurd is?

 • rood/oranje kan veroorzaakt zijn door pigmenten welke ijzeroxides en zware metalen bevatten.
 • blauw/grijs kan veroorzaakt zijn doordat de permanente make-up te diep gepigmenteerd is.

2. Permanente make-up die te donker is of een verkeerde vorm heeft?

Ook hier hebben we een oplossing voor, namelijk de Swiss Color X-remove of Swiss Color Light.

Wij werken met uitsluitend veilig pigmenten, en ook het verwijderen van permanente make-up gebeurt op een 100% veilige manier. Geen lasers die aan de behandeling te pas hoeven komen, maar uitsluitend de Swiss Color machine en naaldcartridges in combinatie met een melkzuur, welke in soortgelijke vorm al in het lichaam bestaat. Dit melkzuur voldoet aan alle hoge hygiënische standaarden en werkt langzaam in op het pigment waardoor deze rechtstreeks naar het huidoppervlak gestuurd wordt. Het pigment vervaagt niet maar verdwijnt van bovenaf.

Tijdens een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek laten wij je de mogelijkheden zien, van wat permanente make-up voor je kan doen.

Q & A

Is het veilig?
Permanente make-up is veilig voor de huid, zelfs bij de ogen. De behandeling is natuurlijk even een belasting, maar jarenlange kwelling met potloodjes en make-up is ook niet geweldig voor de ogen. Juist daarom kiezen mensen met oogproblemen voor deze oplossing. Wij voldoen aan alle gestelde eisen.

Is het pijnlijk?
De behandeling is niet pijnloos, maar goed te verdragen met een van te voren aangebrachte verdovingscrème.
Een behandeling vlak voor of tijdens de menstruatie kan iets gevoeliger zijn.

Is er speciale nazorg na de behandeling?
In principe hoeft de huid na het aanbrengen van permanente make-up geen speciale behandelingen te ondergaan. Teneinde ervoor te zorgen dat je permanente make-up optimaal zal zijn heeft jouw specialiste een overzicht voor je samengesteld met richtlijnen voor de nazorg. De specialiste neemt voorafgaand aan de behandeling alle richtlijnen voor nazorg met je door en geeft hier uitleg over tijdens het intake gesprek.

Informatie betreft de voor- en nazorg
100% symmetrische wenkbrauwen bestaan niet, een gezicht is immers nooit symmetrisch, toch zullen we altijd streven naar een zo mooi mogelijk resultaat en kunnen we ongelijkheid zelfs corrigeren.

Mag ik permanente make-up laten zetten tijdens mijn zwangerschap of in de periode dat ik borstvoeding geef?
Bij zwangerschap of borstvoeding zetten wij geen permanente make-up, omdat de pigmenten toch de huid in gaan, hoe puur ze ook zijn.

Permanente make-up tijdens kanker en chemotherapie
Vrouwen ervaren het verlies van hun haren, wenkbrauwen en wimpers als een van de erge bijwerkingen tijdens het behandelproces van kanker.
Wij adviseren dan ook om permanente make-up al aan te laten brengen voordat de haren uitvallen. Uit ervaring weten we dat mensen zich hierdoor veel minder onzeker voelen.
Overleg met uw behandelend arts is verstandig, maar het heeft geen enkele nadelige invloed op het ziekteverloop.

Wat zijn de kosten?

Kijk op de tarievenlijst voor alle prijzen.

Waar moet ik rekening mee houden?

 • Vermijd alcohol voor de behandeling, liefst 24 uur van te voren.
 • Tijdens het zetten van de eyeliner en gedurende die dag mag je geen lenzen dragen, neem dus een bril mee. Gebruik alleen steriel water en geen zoutoplossing tot de tijd dat de permanente make-up is genezen.
  Bij het langdurig dragen van harde lenzen, in combinatie met siliconen vloeistof kan het zijn dat de eyeliner niet goed zal pakken. Dit komt doordat de siliconen in de vloeistof ook echt in de huid gaan zitten.
 • Langdurig gebruik van wimper extensions kan een nadelige invloed hebben op het ‘pakken’ van de permanente make-up. Wimper extensions moeten een aantal weken verwijderd zijn alvorens PMU aangebracht kan worden.
 • Als je ooit een koortslip hebt gehad en je wilt graag een lipbehandeling ondergaan moet je 2 weken van te voren beginnen met 2000mg L-Lysine tabletten, verkrijgbaar bij de reguliere drogist. Als de koortslip ooit is uitgebreid naar de ogen kun je helaas geen eyeliners laten zetten.
 • Sport niet op de dag van de behandeling. Hitte van het lichaam zorgt ervoor dat poriën open gaan staan, zweet (zout, wordt ook gebruikt om ‘verkeerde’ PMU te verwijderen!)  kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen.
 • Als je hele gevoelige, waterige of allergische ogen hebt, zal de pigmentatie moeilijker pakken. De ogen produceren namelijk een zoutachtige vloeistof, dit wordt met je doorgesproken.
 • Vermijd dezelfde dag zonlicht of zonnebank
 • Gebruik geen retinol houdende (vit a) producten of peelingen op of rondom het gebied gedurende 30 dagen na de behandeling.
 • In de week na de behandeling moet intensief sporten en sauna (transpireren) vermeden worden.
 • Bij huidtypes I-II (dames met rood haar en lichte blondines) zal de huid roder en meer gezwollen zijn. Soms pakt het pigment ook minder goed en zullen meerdere nabehandelingen nodig zijn.
 • Als PMU ooit is weggelaserd, dan moet je rekening houden dat er meer littekenweefsel in de huid aanwezig is. Dit kan ervoor zorgen dat pigment minder goed pakt en dat er meer nabehandelingen nodig zijn.

Nazorg
De oppervlakkige genezing duurt c.a. een week.

Een nabehandeling mag na 4 weken uitgevoerd worden.
Houd het behandelde gebied tot een week na de behandeling DROOG.

Smeer een dun laagje vaseline op het gebied als u gaat douchen, breng het aan met een wattenstaafje.
Gebruik geen mascara of make-up op op de ogen tot een week na de behandeling.
Eyeliner kan en heeft na de behandeling oppervlakkig pigment wat er na enkele dagen af zal vallen, dat is prima. Eyeliner zal in eerste instantie meer vervagen dan wenkbrauwen omdat het een vochtiger gebied is. Na de nabehandelingen zal de kleur echter wel langer blijven zitten. Voor eyeliners zijn vaak 2-3 behandelingen nodig.
Na de behandeling mag je thuis koelen met icepacks, indien je daar behoefte aan hebt. Het zal zwelling van de ogen enigszins tegengaan. Vermijd direct contact met de huid door er een tissue tussen te leggen. Als het gebied na de behandeling gezwollen is mag het gekoeld worden thuis met icepacks. Leg deze nooit op de blote huid en doe er altijd een tissue tussen om het droog te houden.
Vermijd bij lippen contact kleding, make-up en eten en drinken; een infectie is snel veroorzaakt en zal het resultaat niet ten goede komen. Vermijd het pulken, bijten en het likken van de lippen na behandeling. Voor lippen zijn gemiddeld 3 behandelingen nodig. De lippen mogen iets vetter gehouden worden omdat deze wat gevoeliger zullen worden nadien; elke 2 uur smeren is geen luxe maar noodzaak!
Door huidveroudering, gebruik van intensieve cosmetica en zonlicht zal de PMU vervagen en er anders uit gaan zien. Dit is normaal, en om de gewenste kleur te behouden is bijwerken nodig.

De hersteltijd
De gemiddelde hersteltijd is een week. Het behandelde gebied zal na 3 tot 30 dagen lichter worden. Enige zwelling is normaal, evenals een droog aanvoelende huid met lichte jeuk tijdens het genezingsproces. Er komen kleine schilfertjes, korstjes aan de oppervlakte. Peuter deze niet los, maar geef de genezing de tijd.
De huid werkt van binnen naar buiten en zal proberen het ingebrachte pigment uit de huid te ‘werken’, zoals het altijd doet wanneer er een wondje is. Het achtergebleven pigment gaat ingekapseld worden, dit is het pigment wat zichtbaar blijft.
De kleur zal 30 tot 40% lichter worden, en wordt bijgewerkt tijdens de nabehandeling. De tweede behandeling heeft minder afstoot, er zit namelijk al een basis in de huid.

Is het veilig
Permanente make-up is veilig voor de huid, zelfs bij de ogen. De behandeling is natuurlijk even een belasting, maar jarenlange kwelling met potloodjes en make-up is ook niet geweldig voor de ogen. Juist daarom kiezen mensen met oogproblemen voor deze oplossing.

Neem rustig contact op voor al je vragen, wij staan je graag te woord.