Wratjes, bultjes en andere oneffenheden in de huid

In de loop van de jaren kunnen bindweefselwoekeringetjes of (steel) wratjes ontstaan. Onschuldig maar ontsierend. Na beoordeling zijn deze eenvoudig te verwijderen.

Milia (gerstekorrels)

Deze witgele harde bobbeltjes kunnen op elke leeftijd voorkomen. Vaak rond de ogen en op de wangen gelokaliseerd. Deze bultjes bevatten geen talg maar huidschilfers en zijn eenvoudig in te prikken door een specialist. Ze ontstaan vaker bij een droge, vochtarme huid. Het in balans brengen van de huidconditie kan milia in de toekomst voorkomen.

Steelwratjes (fibromen)

Kleine steeltjes die ontstaan waar huidwrijving is. Met name op de oogleden,in de oksels, hals, liezen en onder de borsten voorkomend. Het zijn onschuldige huid uitstulpingen van celletjes. Ze komen vaker voor bij mensen met insuline resistentie en overgewicht.

Wratjes

Wratten zijn een virale infectie en kunnen van een tot meerdere wratjes aanwezig zijn. Ze zijn geworteld in de huid vanwaar ze door voeding worden voorzien. Ze worden vaak behandeld met stikstof (bevriezen). Indien ze klein zijn zijn ze ook met coagulatie eenvoudig te verwijderen.

Bloedblaasjes

Felrode of blauwige speldenkop plekjes vooral voorkomend op de romp en decolleté zijn eenvoudig te behandelen door coagulatie. De oorzaak is onbekend en ze zijn volledig onschuldig.

Bultjes (bindweefselwoekeringen)

Dit zijn gladde, huidkleurige bolvormige verhevenheden in het gelaat. Chirurgisch verwijderen geeft een litteken, wat vaak meer opvalt dan het bultje wat er zit. Een goede optie is afschrapen met de coagulatie methode, waarmee het in enkele minuten weer gelijk is met het huidoppervlak.

Behandelmogelijkheden

Met een heel fijn naaldje wat warm aanvoelt, wordt door middel van laagstroom het steeltje of bultje gecoaguleerd ofwel afgeschraapt.

Wil je meer lezen over onze behandelmethodes kies dan links in het menu, of neem contact op voor meer informatie.

COAGULEREN ; verbranden, afschrapen met laag frequente stroom apparaat.
PER 15 MINUTEN € 25.-

Behandelmogelijkheden

    • Sckin Nutrition
    • Éminence Organics