Overgewicht

Hoewel het aantal personen met overgewicht op dit moment niet meer toe neemt, zijn de getallen nog schrikbarend hoog. Een BMI (Body Mass Index) tussen de 20 en 25 staat voor een gezond gewicht. Tussen de 25 en 30 voor overgewicht en een BMI boven de 30 noemt men obesitas. Hierin loop je het meeste gezondheidsrisico.

De middelomtrek is een belangrijk gegeven voor overgewicht.Veel vet op de buik (en dus rond de organen) is niet gezond.

Normale buikomvang vrouwen ; tussen de 68 en 80 cm

Normale buikomvang heren; tussen de 94 en 102 cm

Met de welvaart, minder beweging, te veel maar vooral verkeerde voeding zijn er veel problemen ontstaan. Hormonen spelen hierin de hoofdrol. Hormonen bepalen of je vet opslaat en waar je dat opslaat. Ze bepalen ons honger en verzadigingsgevoel. Deze hormoonhuishouding kan volledig in de war zijn. Deze hormonen zijn weer goed in balans te krijgen met de juiste voeding/ beweging en ontspanning.

Onze manier van werken en begeleiden is om de hormoonbalans weer op orde te krijgen, waardoor het lichaam zich weer gedraagt zoals het behoort. Indien we een onderliggend medisch probleem vermoeden adviseren we je uiteraard een arts te bezoeken.

Lijkt het je niet heerlijk om een stabiel gewicht te krijgen en te behouden? Bovendien voel je je energieker en werkt je aan je preventieve gezondheid.

Je bent welkom voor een gratis en vrijblijvend advies en intake, om je gewicht en BMI vast te stellen en te kijken of en welke methode het best bij je past.

Behandelmogelijkheden

    • Slankbox met periodiek vasten
    • Vegan Detoxkuur
    • Body Peel Touch
    • Endermologie