Acné en Acné littekens

Acnebehandeling

Elke huid bevat kliertjes die een vettige, beschermende stof aanmaken: talg. Talg komt naar buiten via deze kliertjes en als ze verstopt of ontstoken raken, ontstaan puistjes. Dit noemen we acne.
Puistjes komen voor in het gezicht, op de rug, op de schouders of op de borst. Soms kan acne littekens geven.

Acne is een veel voorkomende huidaandoening, meestal bij jongeren tussen de 13 en 20 jaar, maar kan ook zeker op latere leeftijd voorkomen.

Acne kan gelukkig succesvol behandeld worden, zelfs binnen een korte tijdsduur. Belangrijk is het opsporen van de oorzaak en de multidisciplinaire aanpak, dat wil zeggen een aanpak van binnenuit en van buitenaf. Indien nodig in combinatie met behandeling van de huisarts of dermatoloog.

Acnébehandeling: wat is belangrijk?

Allereerst moet na een goede huidanalyse de oorzaak opgespoord worden, dit is vaak een combinatie van factoren, waarbij de rol van stress niet moet worden onderschat.

De huid wordt goed en diep gereinigd, waarbij we de vaak verdikte opperhuid verdunnen met een dieptepeeling, onzuiverheden (mee-eters) verwijderen en ontstekingen behandelen. Dit alles om de talgklieren weer vrije doorgang te geven. Dit moet vooral in het begin met grote regelmaat gebeuren, het liefst een of twee wekelijks.

Daarnaast is het belang van thuisverzorging met speciale producten een vereiste, dit zorgt namelijk voor een diepe opname van zeer actieve werkstoffen die de propioni bacterie sterk reduceren. Vaak ziet je binnen 2 weken al een vermindering van vijftig procent van de ontstekingen.

Een behandeling van 30 minuten bestaat uit een dieptereiniging met een fruitzuurpeeling, het verwijderen van onzuiverheden en inprikken van pustels en papels. De behandeling vindt in overleg in kuurverband plaats, tot de gewenste verbetering is opgetreden.
Deze behandeling wordt vergoed door de ziektekostenverzekeraar, indien je aanvullend bent verzekerd.

Wil je meer lezen over onze behandelmethodes kies dan links in het menu, of neem conctact op voor meer informatie. Kom rustig op een vrijblijvend intake gesprek, zodat we een plan op maat kunnen voorstellen.

Acné littekens

Als de acné genezen is, blijven er vaak verkleuringen achter die in de loop van een jaar geleidelijk verdwijnen of pigmentvlekjes worden. Hier kunnen we zeker iets doen om het huidbeeld sneller egaal te maken. Diepe acné littekens behandelen we met een diepere peeling of met de fractional laser.

Behandelmogelijkheden

  • Éminence Organic Skincare
  • Zo Skin Health
  • Sckin Nutrition
  • Detox
  • Fractional laser
  • Peelings

Mijn probleem: Rosacea

Rosacea is een vorm van acné die voornamelijk voorkomt bij vrouwen. Met name de neus en wangen, en soms ook de kin zijn rood en geirriteerd en bevatten kleine of grotere pustels. Op de wangen is een netwerk van verwijde adertjes zichtbaar. De aanpak van rosacea is van binnen en buiten. Met het juiste voedingsadvies, supplementen en verzorging zal de huid rustiger worden. Met  IPL kan de roodheid en het netwerk van adertjes verminderd worden. De aandoening kan niet genezen, maar wel onder controle gebracht worden.

Wil je meer lezen over onze behandelmethodes kies dan links in het menu, of neem conctact op voor meer informatie. Vraag om een vrijblijvend intake gesprek zodat we een behandeling kiezen die voor jou het meest geschikt is.

Behandelmogelijkheden

  • IPL / Laser
  • Zo Skin Health
  • Éminence Organics
  • Sckin Nutrition
  • Hormoonfactor