IPL Pigment – pigmentvlekken

Pigmentvlekken:

Een gezonde mooie huid is egaal van kleur. Pigmentverstoringen zijn daarin een storende factor. We onderscheiden grofweg twee pigmentproblemen die heel goed te behandelen zijn. Soms echter zijn de vlekjes minder onschuldig en is het belangrijk om verder onderzoek te raadplegen. Wij attenderen jou erop indien we een onrustig plekje vinden, dit door de dermatoloog te laten beoordelen.

Zonnefactor:

Het  belangrijkst wat je in alle gevallen moet doen is dagelijks een goede factor te gebruiken. Laat u goed informeren. Voorkomen is beter dan genezen. Hoewel de pigmentvlekken volledig kunnen verdwijnen door de behandelingen blijven de pigment cellen vaak actief. Dit betekent dat met elke zonnestraal het pigment geactiveerd wordt. Zorg ook van binnen voor een goede bescherming door voeding die rijk is aan anti oxidanten of extra voedingssuppletie.

Behandeling:

Tijdens een intake wordt bepaald of en welke methode ingezet kan worden.  Ook wordt er een indicatie gegeven hoeveel behandelingen er nodig kunnen zijn.
Oppervlakkig pigment wordt eenvoudig in enkele IPL behandelingen verwijderd. Dieper gelegen vlekken worden met de yag laser verwijderd. De juiste medisch-cosmetische producten zullen het resultaat nog meer verfraaien en voorkomen dat er nieuwe pigmentvlekken ontstaan.

IPL:

Met de IPL (intense pulse light) worden breken sterke lichtbundels het kapsel om het pigment af zonder de huid stuk te maken. De vlek kleurt meteen donkerder en ‘groeit’ in de komende tien dagen uit de huid. Tijdens het flitsen voelt het alsof er elastiekjes tegen de huid worden afgeschoten. De behandeling duurt zeer kort.

Gemiddeld zijn er twee tot drie behandelingen nodig om de vlekken veel minder zichtbaar te maken.

  • Gedeelte gezicht
  • Hele gezicht;
  • YAG LASER;
    Dieper gelegen pigment wordt behandeld met de yag laser. Hier ontstaat wel een oppervlakkig wondje dat binnen een tot twee weken volledig is genezen.
    Een behandeling is vaak al voldoende om de vlek volledig te laten verdwijnen.
    Allebei de behandelmethoden geven geen blijvende pigmentverandering, de huidskleur zal weer volledig normaal worden. Dit in tegenstelling tot behandeling met stikstof, hier kan  een blijvende kleurverandering ontstaan.