Couperose

Couperose is zichtbaar als een netwerk van ontsierende blijvend verwijde bloedvaatjes  aan de oppervlakte van de huid. Soms een enkel plekje waar de huid gekwetst is geweest, soms op de hele wangen, de neus en de kin.
We behandelen  met een krachtige IPL, oftewel intense pulsed light, waarbij de lichtbundel in de huid wordt omgezet in warmte en de bloedvaatjes worden vernietigd en afgevoerd door het lichaam.

De behandeling is uiterst veilig

Uiterst veilig. Tijdens de behandeling blijven de omliggende weefsels en de huid onbeschadigd. Er is geen kans op littekenvorming. De apparatuur is zeer langdurig getest en heeft een FDA keurmerk.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Meestal leveren twee behandelingen al een forse verbetering op. Soms zijn er twee tot vijf sessies nodig, afhankelijk van de hoeveelheid couperose.
Tussen 2 behandelingen moet je min. 2 weken wachten. Langer mag ook.

Is de couperose blijvend weg?

De behandelde vaatjes blijven weg.
De erfelijke aanleg blijft echter bestaan. In de loop van de tijd kunnen er dus nieuwe vaatjes ontstaan.

Hoe reageert de huid op de behandeling?

Direct na de behandeling kan uw huid rood zijn en irriteren, zoals bij een zonnebrand. Koel de huid direct met een cold-pack, koele compressen, aftersun of een kalmerende creme. Het zonnebrandgevoel vermindert al na enkele uren.
De behandelde huid kan soms ook zwellen of korstjes vertonen. Die verdwijnen na een week tot 10 dagen. In de meeste gevallen worden de vaatjes donkerder, waardoor het aanvankelijk lijkt of de couperose verergert. Maar maak jezelf geen zorgen, dit is een teken dat ze spoedig verdwijnen. Je mag in de tussentijd rustig camoufleren.

Zijn er complicaties mogelijk?

Behalve bovenstaande ongemakken zijn complicaties uiterst ongewoon.
Hebt u last van eczeem of een koortslip, dan kan de behandeling die soms aanwakkeren.

Welke voorzorgsmaatregelen neemt u zelf?

1. vermijd een sterke doorbloeding van uw gelaat.
Van 3 dagen voor tot 7 dagen na de behandeling doe je de volgende activiteiten liever niet;
Sporten, naar de sauna gaan, bukken met het hoofd naar beneden, alcohol drinken, zware arbeid verrichten, peelings gebruiken.
2. Stel je huid een tijdje niet bloot aan zon of zonnebank.
De uv stralen kunnen het pigment verstoren. Bedek zorgvuldig de te behandelen delen, vanaf 4 weken voor tot 4 weken na de behandeling. Gebruik een hoge zonnefactor.

Bent u tijdelijk uit de running?

Voor iedereen verschillend.

Houdt u er littekens aan over?

Nee,  de behandeling veroorzaakt geen littekens.
Als er na de behandeling korstjes ontstaan, verdwijnen die ook vanzelf, op voorwaarde dat u er niet aan krabt.