Dermaplaning is overgewaaid uit Amerika en Engeland, waar het de nummer 1 van beautybehandelingen is. Eigenlijk is het niet nieuw, zelfs Cleopatra was al op deze manier met haar schoonheid bezig. Dermatologen voerden deze behandeling zo’n 40 jaar geleden voor het eerst uit ter voorbereiding van diepere peelings, om deze gemakkelijker in de huid te laten dringen.

Dermaplaning is een vorm van exfoliatie en onthaarbehandeling ineen.

Dermaplaning geeft de huid een prachtige natuurlijke glow, extreme zachtheid en een heldere teint doordat tegelijkertijd alle vellushaartjes én de dode huidcellen zeer nauwkeurig verwijderd worden met…een speciaal hiervoor ontworpen en gepatenteerd chirurgisch mesje! Hiermee schrapen we vakkundig de dode huidcellen en donsharen van de huid af. Zonder pijn, zonder downtime, 100 % veilig. De doorbloeding wordt gestimuleerd, evenals de fibroblasten om collageen en elastine aan te maken.

Het is enigszins te vergelijken met dermabrasie, maar dan zonder zuigkracht en kristallen. Hierna is de huid ontvankelijk voor opname van GOEDE werkstoffen en eventueel een diepere peeling. Het resultaat zal prachtig zijn. Make-up laat zich daarna perfect aanbrengen.

Voor welke huiden is de dermaplaning geschikt?

  • vale (rokers) huid
  • slechte doorbloeding
  • verdikte huidstructuur
  • pigmentvlekken
  • fijne lijntjes
  • veel donshaartjes en haargroei

 

Q & A

1 Worden alle donkere en stugge haren ook verwijderd?

Deze haren kunnen zeker ook verwijderd worden, maar wij geven de voorkeur deze met de Soprano  Ice  laser of elektrisch te laten verwijderen.

2 Is dit een vervanging voor harsbehandelingen?

Dit is een ideale vervanging voor harsbehandelingen, die altijd ingrijpender zijn voor de huid en eerder ontstekinkjes veroorzaken. Overigens sluiten we nooit uit, dat dit door prikkeling van de huid ook bij deze methode kan voorkomen, maar in veel mindere mate.

3 Gaan de haren hier niet harder van groeien of donkerder worden?

De haren worden niet donkerder, stugger of meer. Dit is een fabel. Alleen hormonen bezitten de eigenschap om haren te veranderen of vermeerderen. Wel worden de haartjes op hun dikste deel afgesneden, waardoor je een enigzins ander gevoel kunt hebben wat te verwaarlozen is.

4 Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

De huid ziet er een aantal weken mooier uit. De ervaring leert dat een herhaling eens in de 4 tot 6 weken wenselijk is.

5 Is deze behandeling voor elke huid bestemd?

In principe mag iedere huid deze behandeling ondergaan, met de volgende uitzonderingen

  • actieve herpes
  • actieve acné
  • tijdens een anti-biotica kuur

De behandelend specialiste zal samen met jou doorspreken welke behandeling bij jou past of gewenst is.