Op een natuurlijke én duurzame manier afvallen? Lees dan even verder.

Ik noem dit niet het zoveelste dieet, maar een lifestyle die ingepast kan worden in je leven van overvloed. Die een balans kan brengen in je bestaan. Zo is een blijvende verandering vol te houden.

Hoe zou je het vinden om in een plan van aanpak te werken aan een mooie huid, meer energie en een gezonder gewicht?

Dit is mogelijk met Intermittend Fasting ofwel periodiek vasten.

Het betekent dat je gedurende 8 uur je voeding tot je neemt en de andere zestien uur vast.

Hierbij wordt je glucoseverbranding behouden en je vetverbranding gestimuleerd. De bedoeling is dat je gezonde voeding inclusief complexe koolhydraten consumeert. Sporten en bewegen nemen een belangrijke plaats in waarbij je maximaal 400 kcal verbrandt. Je eet op een dag maximaal 1200 kcal.

Wij werken met Juvo ter ondersteuning. Het levert je namelijk de meest gezonde en essentiële voedingsstoffen en energie puur uit de natuur.

Periodiek vasten kan om verschillende redenen ingezet worden. Het komt je gezondheid ten goede.

Behalve afslanken levert het je meer energie, zit je lekkerder in je vel, krijg je een betere conditie, een betere huid en wordt ballast opgeruimd. Je lichaam krijgt even de kans en de rust om te verwerken en verteren.

Afhankelijk van je doel kun je een periodiek vastendag je af en toe inzetten als compensatie van je lifestyle. Je werkt dan aan een goed onderhoud van je lichaam. Wil je echter afvallen dan is een tijdelijk strakker schema nodig.

Waaruit bestaat mijn voeding op een vastendag?

 • Start de dag met water drinken
 • 12.00 uur smoothie met Juvo Proteïne (vol eiwitten)
 • 15.00 uur smoothie met Juvo Slim ( versnelt de spijsvertering)
 • Tussendoor groenten of fruit
 • Diner rond de 800 kcal
 • Na 20.00 uur niets meer eten.
 • Drinken gedurende de hele dag en avond, met aan de basis water. Verder thee, koffie (minimaal)

Hoe vaak herhaal ik zo’n dag? 

 • Je kunt een periodiek vastendag enkele dagen inzetten in de week, niet aansluitend.
 • Als programma om meer kilo’s af te vallen kan het dagelijks ingezet worden gedurende een periode onder begeleiding.

Welke voeding is gezond?

Natuurlijk is het belangrijk om te weten welke voeding gezond is. Duurzaam afvallen en gewicht behouden betekent ook preventieve gezondheid. Velen weten in hun hoofd wel wat gezond is, maar hebben puur de stok achter de deur nodig. Anderen denken te weten wat heel gezond is, maar hebben daar toch een verkeerd beeld bij. ‘

Bij beiden kunnen we ondersteunen in kennis en inzichten. Bijhouden op een app geeft heel veel inzichten en bewustwording. Zodat het je tweede natuur wordt.

Hoe ga ik aan de slag?

Er zijn verschillende vormen mogelijk. Aan de hand van ons intake gesprek en LOTT methode kijken we welke mogelijkheid voor jou haalbaar en wenselijk is.

 • Oorzaak en gevolg. We pakken met afslanken het gevolg aan, maar waar ligt de oorzaak? Ook dit wordt besproken tijdens het consult en via onze unieke LOTT methode kunnen we een combinatie inzetten van onderzoek en coaching naar wens of behoefte.  Voor een succesvol resultaat
 • Aan overgewicht kunnen blokkades ten grondslag liggen. Fysieke storingen waardoor de spijsvertering niet naar wens verloopt. Trauma’s uit het verleden die je telkens weer terug doen vallen in je oude patroon enz.
 • Tijdens het afvallen is ondersteuning van de LPG of de Body Peel Touch erg waardevol. Het ondersteunt het lichaam om schoon te maken, af te voeren en de plaatselijke vetcellen leeg te maken en de doorbloeding te bevorderen. Waar de doorbloeding niet goed is, wordt geen vet opgeruimd.
 • Gratis wegen
 • Consulten voor gepersonaliseerde begeleiding 30 minuten á € 45.-

Waarom zou  intermittent fasting blijvend zijn?

Zonder inzet is er niks blijvend in het leven.

Itermittent fasting is kan blijvend zijn omdat je het in kunt zetten wanneer nodig en het zo niet teveel uit de hand laat lopen. De zogenaamde 80/ 20 regel. Om de balans te hervinden of behouden.

Wanneer begint de vetverbranding?

In de cellen zitten kleine energiefabriekjes (mitochondriën genaamd). Deze verbranden glucose of vet voor energie met behulp van zuurstof. Uit de glucose die voorhanden is (gegeten koolhydraten) of uit glycogeen uit de spieren (hebben we liever niet) of uit vetten (ja, dat is wat we willen!)

De energiefabriekjes in bruin vet en spieren verbranden vrije vetzuren als je het koud hebt of als de glucose op is . Die raakt niet snel op met al die suikers die we binnenkrijgen. Als je meerdere keren per dag koolhydraten (suiker) eet dan blijven die energiefabriekjes (mitochondriën) lekker draaien op glucose en worden de vetten uit je voeding opgeslagen voor als er een glucose-tekort is.

Het lichaam heeft een voorkeur voor het verbranden van glycogeen, dat is gemakkelijker en ruim aanwezig in de spieren en de lever. Samen is deze voorraad goed voor een uur of tien aan energie. Daarom kiezen wij voor 16 uur vasten. Daarna komen de vetten aan de beurt!

Waarom het werkt

Het acht uur eten en zestien uur vasten wordt hier gecombineerd met pure gezonde voeding. Veel eiwitten, nauwelijks koolhydraten en stimuleren van verbranden lichaamsvet maken het samen tot het hervinden van een natuurlijke gezonde balans in je lichaam, waardoor de hormonen hun werk goed kunnen doen en jij je goed voelt. Natuurlijk valt of staat alles met jouw inzet van beweging en motivatie.

Het is vergelijkbaar met de oermens, die paleo at. ’s Morgens moest er eerst eten gezocht worden, op een lege maag dus. Eerst bewegen als je wakker wordt en daarna eten. De vetverbranding levert de energie die nodig is om de eerste koolhydraten te vinden. Intermittent fasting leidt in vergelijking met andere diëten tot een groter gewichtsverlies.

Dit is slechts een beknopte uitleg. Wil je meer weten, neem dan contact op voor uitgebreidere informatie of een intake gesprek.

Meteen bestellen?  https://www.annelies-aarts.nl/product-categorie/voedingssupplementen/biologische-maaltijdvervangers/